Sök
Harman Kardon AVR 5500

Harman Kardon AVR 5500

Ingen snåljåp

2002-10-04

Harman Kardon AVR 5500 är en receiver i mellanprisklassen, packad med finesser och ett mycket kraftfullt ljud. Den får därför genomgående höga betyg av testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi Choice 17/20 "Plenty of muscle"
Hifi Choice 4/5 "A feature billionaire"
Hifi Choice 4,5/5 "Above avarage"
HemmaBio 17/20 "Imponerar för priset"

Vad tycker testarna?

Harman Kardon AVR 5500 är en funktionsspäckad receiver i mellanprisklassen som får höga betyg i testerna. Det låter bra om både filmljud och musik och de många funktionerna skulle lätt kunna göra designen svåröverskådlig och plottrig. Men Harman Kardon har lyckats göra denna receiver ren och klar i designen. AVR 5500 kommer att hålla länge, förutspår en testare.

Hifi Choice

"Plenty of muscle"

Hifi Choice testar förutom AVR 5500 även Arcam AVR200, Denon AVR3802, Onkyo TX-DS696 samt Sony STR-VA555ES. HK AVR 5500 har det mest kraftfulla ljudet i kvartetten när det gäller såväl film som musik från CD. AVR 5500 får höga betyg inom kriterierna ljud, funktioner och prisvärdhet. För byggkvalitet erhåller den toppbetyg. Frontpanelens design hyllas för att det finns både digitala in- och utgångar samt extra AV anslutningar. När det gäller finare ljuddetaljer når den inte de högsta nivåerna men receivern har gott om andra positiva egenskaper och får utmärkelsen "Recommended". Det högsta betyget får Onkyo TX-DS696 med 18 av 20 poäng.

Källa: Hifi Choice, juli 2002
Essential Home Cinema, Nr 12 2002
Home Cinema Choice, juni 2002
Hemma Bio, Nr 6-7 2002

Hifi Choice

"A feature billionaire"

Essential Home Cinema menar att Harman Kardon AVR 5500 är den kanske mest funktionsspäckade mellanprisförstärkaren hittills och tack vare de utmärkta hjälpmenyerna är den dessutom lätt att förstå sig på. AVR 5500 är till utseendet visserligen stor, klumpig och ganska ful, men ljudet är fantastiskt för prisklassen och det låter bra även i lite större rum. Bra ljud och mycket finesser till lågt pris, sammanfattar testaren sitt omdöme.

Hifi Choice

"Above avarage"

Home Cinema Choice ger Harman Kardon en eloge för att man lyckats hålla designen så ren trots de många funktionerna. Alla de viktigaste funktionerna finns representerade med knappar på framsidan och även baksidans in- och utgångar är logiskt placerade. Särskilt förtjust är testaren i Logic 7 som kan ge 7-kanaligt ljud. På minussidan skriver denna testare att installationen är en mardröm, men sedan fungerar AVR 5500 mycket bra till både musik och film. Sammantaget erhåller AVR 5500 utmärkelsen Best Buy av HCC.

HemmaBio

"Imponerar för priset"

Hemma Bio tycker att designen hos AVR 5500 är lyckad och att receiverns baksida är överskådlig och genomtänkt. Den erbjuder ett imponerande antal format till lågt pris och till skillnad från föregående källa, tycker HemmaBio att den inte är särskilt svår att installera, även om de många valmöjligheterna gör att det tar lite tid. Tunerdelen är lätt att jobba med och även radio låter bra, men allra bäst är receivern på att förmedla bioljud. Musikljud får godkänt även om det finns en tendens till hårdhet. En naturlig mittpunkt i hemmabion som du kommer att ha glädje av länge, lyder omdömet, men av de fem receivrar Hemma Bio testar får Onkyo och Marantz de högsta betygen på 18,5/20 vardera.

Cirkapris: 11500 kronor

Produktfakta: Harman Kardon AVR 5500 är en receiver med sex digitala ingångar och tre digitala utgångar för ljud samt 5.1 ingång. Den har även S-video samt A/V-ingång på framsidan och hörlursuttag. Vidare är den HDTV-förberedd med kontakter för komponentvideo, samt subwooferutgång. FM/AM mottagning. Uteffekten är 5x75 W vid 8 ohm. Den klarar DD, DTS ES och Neo6 samt Logic 7 och Dolby ProLogic II. Måtten är 441x167x435 mm och maskinen väger 15,9 kg.

Modell: Harman Kardon AVR 5500