Sök
Harman Kardon AVR-355

Harman Kardon AVR-355

Övertygande kraftpaket

2008-10-17

Harman Kardon har gjort ett riktigt bra jobb med AVR-355 som uppvisar både styrka och finess. Testarna anser att receivern håller vad den lovar, även om priset är något högt.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 74/100 "Üppige Videofunktionen"
Hjemmekino 5/5 "Et ekte rås"
Bild & ljud hemma 4/6 "En riktig förfestarmaskin"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar Harman Kardons ärliga marknadsföring och kraftiga modeller. Receivern imponerar på de flesta och bristerna är inte stora. Ljudbilden får bra betyg både gällande film och musik samt användningen beskrivs som relativt enkel. Den hanterar dock partyskivorna bättre än klassisk musik. Vissa gillar inte fjärrkontrollen och bildsynkroniseringen via hdmi var lite problematisk. Men funktionerna gör testarna väldigt nöjda och rättfärdigar även priset, som är lite högre än snittet.

Video

"Üppige Videofunktionen"

Tyska tidskriften Video ser att Harman Kardons recept för att möta årets konkurrens är med aktuell avkodning, grymma videofunktioner samt läcker design. Den här modellen kostar snäppet mer än snittet men den har också lite mer funktionalitet. Testaren uppmärksammar bland annat videochip från Faroudja, uppskalning till 1080p och tre stycken hdmi-ingångar. Menyerna är bra strukturerade och lättnavigerade. Receivern hade dock lite problem med bildsynkroniseringen via hdmi, medan menyn var aktiverad. Användningen i övrigt var inte alltid heller felfri och strömförbrukningen är också relativt hög.

Källa: Video (DE) nr 9 2008

Hjemmekino

"Et ekte rås"

Testaren från Hjemmekino är förväntansfull och menar att AVR-355 har de rätta förutsättningarna. Harman Kardon har också alltid varit ärliga när det gäller sina specifikationer. När andra får ett högre effekttal för att de endast skriver in två kanalers drift, så visar man här watt-talet med alla sju kanaler i drift, vilket anses vara ett schysst sätt att marknadsföra sig. Funktionerna håller överlag hög kvalitet och menysystemet är snyggt utformat. Den sköter sig bra både gällande film och musik, slutsatsen är att denna modell ger kvalitet för pengarna och den visar att Harman Kardon har något att visa upp för konkurrenterna.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2008

Bild & ljud hemma

"En riktig förfestarmaskin"

Testaren från Ljud & bild hemma vet att Harman Kardon inte bygger några mesiga apparater. Den här modellen har riktigt kraftig strömförsörjning och en fin, exakt ljudbild. Menyerna är utmärkta men fjärrkontrollen är tyvärr stor, ful och oöverskådlig. Filmupplevelsen blir mycket trovärdig, det enda som saknas är lite mer upplösning i övertonerna. Detta gör att man ibland har högre volym än man borde, för att höra dialogen vid filmuppspelning, tydligt. Gällande musik klarar receivern partyskivorna bättre än klassisk musik, förfesten är definitivt räddad.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 10 2008

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Harman Kardon AVR-355 är en 7.1-receiver med effekten 7x65 watt vid 8 ohm. Ljudformat som stöds är bland annat dolby digital, pro logic 2x, dolby true hd, dts och dts-hd master audio. Den har videohantering från Faroudja och uppskalning till 1080p. Bland anslutningarna finns bland annat tre hdmi in (en ut), tre optiska och fyra koaxiala ingångar samt 7.1 lågnivå. Måtten är 151x440x351 mm och vikten 14,4 kg.

Tillverkare: Harman kardon