Sök
Harman Kardon AVR 255

Harman Kardon AVR 255

Välspelande för budgetbion

2008-10-02

Harman Kardon AVR 255 beskrivs som en välsvarvad hemmabioreceiver i övre budgetklassen. Stöd för hd-ljudformat uppskattas och enheten gör mycket bra ifrån sig med såväl film och musik.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio 10/10 "En fullpoängare för pengarna"
Bild & ljud hemma 5/6 "En riktig Hollywood-maskin"
Audiophile - "Rett og slett vanvittig lekker"

Vad tycker testarna?

Harman Kardon AVR 255 är en receiver med fräscht och modernt utförande som uppskattas av testarna. Användarvänligheten är mycket god tack vare ett logiskt och grafiskt välutformat menysystem även om vissa ogillar fjärrkontrollens utförande. Ljudmässigt så anses enheten lämpa sig bäst för film där den enligt alla testare bjuder på en mycket bra ljudupplevelse. Det blir också goda omdömen för musikåtergivningen. Testarna menar att detta helt enkelt är en produkt som ger mycket ljud för pengarna.

Hemmabio

"En fullpoängare för pengarna"

Bland de sex olika receivrar som Hemmabio tar sig an så koras Harman Kardon AVR 255 till testvinnare. Det uppges vara en välbyggd enhet både estetiskt som kvalitetsmässigt där det är enkelt att komma igång även om första installationsproceduren är något långdragen. Ljudmässigt så uppges produkten producera en stor och väldefinierad ljudbild som låter utmärkt med blu-ray, klassisk musik och hårdrock. Ingen av konkurrenterna klarar alla olika ljudkällor lika bra, även om Onkyo TX-SR606 anses vara likvärdig med filmljud. Den automatiska rumskorrektionen uppges fungera klockrent varje gång och att det går att göra separata bildinställningar för varje hdmi-ingång ses som en stor bonus. Övriga deltagare i testet var Pioneer VSX-918V, Sony STR-DG820, Yamaha RX-V663 och Tangent AVR-100.

Källa: Hemmabio (SE) nr 8 2008

Bild & ljud hemma

"En riktig Hollywood-maskin"

Med undantaget att de analoga ingångarna måste aktiveras i osd-menyn första gången de används samt att fjärrkontrollen varken är ergonomisk eller intuitiv så menar Bild & ljud hemma att det är nöjsamt att använda produkten. Ljudåtergivningen från blu-rayskivor beskrivs vara intensiv rakt igenom. Harman Kardon AVR 255 bedöms som en dynamisk receiver över hela registret med ordentlig kraft där surroundbilden är "sömlös". Det är med film som enheten gör bäst ifrån sig. Med musik i stereo upplever testaren att även om varje enskilt instrument återges både dynamiskt och med inlevelse så saknas djupet i den mer övergripliga ljudbilden. Testaren tittar på ytterligare tre receivrar och utser Onkyo TX-SR606 till bästa produkt. Harman Kardon AVR 255 delar andraplatsen med Yamaha RX-V663 och sist kommer Marantz SR5002.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 9 2008

Audiophile

"Rett og slett vanvittig lekker"

Norska Audiophile är mycket förtjusta i designen hos Harman Kardon AVR 255 och skriver att den är av en helt annan kaliber än vad som är vanligt för prisklassen. Att tillverkaren bytt ut det blå ljuset i frontpanelen som fanns hos tidigare modeller mot ett vitt ljus är testaren extra tacksam till. Användarvänligheten anges vara mycket hög tack vare ett menysystem som också är riktigt snyggt. Att osd-menyn går att få fram transparent när video återges är en funktion som testaren uppskattar. Audiophile skriver också att enheten är generöst utrustad vad gäller funktioner för sin prisklass och nämner de tre hdmi-ingångarna, videouppskalning till 1080p samt automatisk rumskalibrering. Receivern uppges producera ett behagligt ljud som inte överfokuserar på detaljer. Dess ljudkaraktär passar bäst med filmuppspelning men även musik anses hanteras riktigt bra.

Källa: www.audiophile.no (NO)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Harman Kardon AVR 255 är en hemmabioreceiver med effekten 7x50 watt vid 8 ohm. Den har inbyggd dekoder för bland annat dts hd master audio och dolby true hd. Bland anslutningarna märks tre ingångar och en utgång för hdmi med videouppskalning till 1080p, tre koaxial- samt tre optiskingångar. Måtten är 440x165x382 mm och vikten 13,6 kg.

Tillverkare: Harman kardon