Sök
Harman Kardon AVR-135

Harman Kardon AVR-135

Lättanvänd musikmaskin

2006-05-23

För den som söker en relativt prisvärd förstärkare som framför allt är lättanvänd så kan Harman Kardon AVR-135 vara ett alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 “Set-up could be easier”
Stereoplay 57/100 ”Eifert seinen grossen Brüdern optisch und klanglich nach”
Area dvd 4/6 “Exzellente Pegelfestigkeit”
Video 61/100 ”Informatives Display”

Vad tycker testarna?

Testarna har skilda åsikter om Harman Kardon AVR-135 men enas om att den har en snygg och tilltalande design. Displayen är mycket tydlig och kompletteras bra med passande menyer och en väl genomtänkt fjärrkontroll. Några testare tycker att ljudet är riktigt bra oavsett om man spelar upp film eller musik. En testare menar dock att fyllighet och värme saknas i ljudbilden. Anslutningsmöjligheterna anses generellt sett vara goda och likaså är inställningsmöjligheterna bra.

What hifi

“Set-up could be easier”

What hifi testar förutom Harman Kardon AVR-135 även Denon AVR-1906, Onkyo TX-SR503E, Pioneer VSX-915, Sony STR-DB895D samt Yamaha RX-V457. Testvinnare är Denon medan Harman Kardon hamnar på en tredje plats. Testaren menar att receivern är kraftfullare än vad den tekniska specifikationen gör gällande, ljudbilden är omfattande och såväl filmer som musik hanteras bra. En nackdel är att receivern är relativt krånglig att installera, delvis på grund av den ologiska menyn. Receivern anses vara bra men den borde vara billigare för att klara sig i konkurrensen, skriver testaren.

Källa: What hifi (GB) okt 2005

Stereoplay

”Eifert seinen grossen Brüdern optisch und klanglich nach”

Stereoplay jämför Harman Kardon AVR-135 med Panasonic SAXR55, Sony STR-DB798 samt Yamaha RXV657. Testvinnare är Sony medan Harman Kardon AVR-135 hamnar på en fjärde och sista plats. Harman Kardon AVR-235 anses vara mer prisvärd än AVR-135, bland annat på grund av att läppsynkningsfunktionen fungerar bättre. Testaren tycker dock ändå att denna modell är värd pengarna. Dämpningen i ljudet är riktigt bra och skarpheten i ljudet hålls tillbaka. Vad som däremot saknas är fyllighet och värme i ljudbilden. 

Källa: Steroplay (DE) nr 8 2005

Area dvd

“Exzellente Pegelfestigkeit”

Area dvd uppskattar att förstärkaren är mycket precis i sin ljudkvalitet, vid höga volymer är basnivån riktigt bra. Stereoljudet är dessutom utmärkt. Såväl display som bildskärmsmeny är riktigt tydliga, och likaså är fjärrkontrollen översiktlig. Hanteringen är överhuvudtaget väldigt enkel. Testaren saknar dock en automatisk installation och dessutom en läppsynkningsfunktion. Receivern har en mycket kvalitativ och stabil framtoning vilket ger ett mycket gott intryck såväl innan som efter användning.

Källa: Till Area DVD (DE)

Video

”Informatives Display”

Video gör ett jämförande test mellan Harman Kardon AVR-135, Yamaha RX-V559, Denon AVR-1706 samt Marantz SR 4600. Testvinnare är Yamaha medan Harman Kardon hamnar på en fjärde och sista plats. Testaren gillar displayen eftersom den är tydlig och informativ, dock är man inte lika förtjust i fjärrkontrollen som framstår som något oöversiktlig. Bildskärmsmenyn är bra och det är uppskattat att spelaren har digitala ingångar på framsidan. Positivt är även att basinställningarna är flexibla. Ljudkvaliteten kan inte riktigt mäta sig med konkurrensen, ljudet saknar inte kraft men däremot har ljudet inte en lika direkt framtoning som hos exempelvis Yamaha RX-V559.

Källa: Video (DE) nr 5 2006

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Harman Kardon AVR-135 är en 6.1-receiver på 6x40 watt vid 8 ohm. Den hanterar bland annat formaten dolby pro-logic II/IIx, dolby digital ex och dts neo:6/matrix 6.1. Anslutningarna utgörs av två komponentingångar samt en ut, tre s-video och videoingångar samt två ut av vardera. Ljudmässigt finns bland annat fem stycken rca-ingångar och två ut samt tre koaxiala och tre optiska ingångar samt en av varje ut. Dimensionerna är 440(b)x168(h)x382(d) mm och vikten är 11,1 kg.