Sök
Denon AVR-3808

Denon AVR-3808

Kraftfull med nätverksfärdigheter

2008-02-01

En 7.1-receiver med dlna-nätverksanslutning som dessutom stöder dolby truehd och dts-hd samt 1080p-kompatidel hdmi. Prestationen är på topp.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 88/100 "Edel verarbeiteter Pracht-Receiver"
Video 83/100 "Sehr flexibel konfigurerbar"
Home Cinema Choice 4/5 "Delights in its dynamics"
Cnet 8,5/10 "Menu system looks sensational"

Vad tycker testarna?

Det, för Denon, nya användargränssnittet som lagts in i AVR-3808 är det första som testarna lägger märke till. Det är inte bara snyggt utan också intuitivt och omfattande vilket överraskar alla testare positivt. Att receivern också stöder dlna med uppspelning av filer över nätet är något som får plus i kanten. Det enda som uppges saknas är en thx-certifiering. Prestationen är mycket bra, men flera testare uppger att ljudkaraktären gränsar till det kalla slaget varför det kan vara utav intresse att testlyssna på receiverns återgivning innan köp. Stereoåtergivningen anses också vara av högklass och videofärdigheterna likaså.

Audio

"Edel verarbeiteter Pracht-Receiver"

Det är tre punkter som går starkt hem hos Audio när Denon AVR-3808 sätts under luppen. Det först är stödet för dlna som möjliggör uppspelning av material lagrat på en pc eller nätverkshårddisk. En lösning som är både praktisk och enkel, menar testaren. Det andra är det nya gränssnittet som är vackert och översiktligt. Dessutom fungerar det mycket bra när det bläddras bland filer via dlna. Det sista är den mycket goda återgivningen i stereoläget där kraften hos receivern och bredden i ljudet är en positiv överraskning. I surround görs också ett bra jobb men karaktären är saklig och upplevs som torr och kanske inte alltid direkt engagerande. Men det är mest en fråga om smaksak, skriver Audio.

Källa: Audio (DE) september 2007

Video

"Sehr flexibel konfigurerbar"

När Video jämför Onkyo TX-SR875, Denon AVR-3808 och Sony STR-DA5300ES så rankas de också i den ordningen. Även här så är testaren positiv till nätverksfärdigheterna, speciellt till att enheten kan styras och ställas in via ett webb-baserat gränssnitt på datorn. Receivern upplevs också mycket flexibel när det kommer till inställningsmöjligheter. Återgivningen uppges vara mycket detaljerad och ren, vilket ger ett nästan på gränsen till kallt intryck. Dynamiken är bra, men inte lika bra som hos Onkyo och uppges tillsammans med ett bättre pris hos konkurrenten vara anledningen till att AVR-3808 hamnar på andra plats.

Källa: Video (DE) nr 10 2007

Home Cinema Choice

"Delights in its dynamics"

Hcc skriver att det mest positiva hos produkten är att den klarar av att avkoda hd-ljudspår själv innanför skalet. Skillnaden mellan de nya och traditionella surroundspåren anses vara markant och AVR-3808 anses göra ett briljant jobb med att förmedla skillnaderna. Det är en kraftull enhet som inte ens uppvisar en anmärkning till påfrestning när alla kanaler är aktiverade, skriver testaren. Dynamiken är utav toppklass och surroundeffekten likaså. Dessutom anses produkten vara duktig rent musikaliskt med precisa nyanser i basen. En välutrustad receiver som har nästan allt utan att göra avkall på prestation, avslutar testaren som dock gärna också hade sett thx-certifiering och dab.

Källa: Home Cinema Choice (GB) februari 2008

Cnet

"Menu system looks sensational"

Denon AVR-3808 är enligt Cnet en receiver som gör sig väldigt bra med actionfilmer då den är auktoritärt kraftfull samtidigt som de små detaljerna levereras med klarhet. Den ger ett ljud som engagerar direkt, skriver testaren. Videofärdigheterna rankas också högt och Cnet menar att uppskalad video håller samma klass som det utmärkta ljudet. Att enheten har stöd för i princip alla format och dessutom kan återge filer över nätverket gör den till en flexibel lösning som lämpar sig väl för den som vill integrera alla ljudkällor i hemmet. Testaren ger också mycket beröm för det nya användargränssnittet. Några direkta negativa sidor finns inte, om något så är det den höga prissättningen, avslutar Cnet.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 16300 kronor

Produktfakta: Denon AVR-3808 är en receiver vars uteffekt är 7x120 watt (8 ohm). 24 bit /192 kHz dac för alla kanaler. Har fyra ingångar samt en utgång för 1080p-kompatibel hdmi 1.3a. Videouppskalning sköts av en Farodjua-krets. Utrustad med Audyssey MultiEQ XT för att förbättra högtalarkalibrering och rumsaukustik. Det finns ethernet-anslutning med dlna-certifiering och det går att återge mp3, wma, flac samt aac över nätverk. Stödda ljudformat omfattar bland annat dolby truehd samt dtshd. Väger 17,8 kg och har måtten 434x171x420 mm.

Tillverkare: Denon