Sök
Denon AVR-3805

Denon AVR-3805

Framtidens ljud idag!

2004-07-19

7.1 receiver med automatisk ljudkalibrering via mikrofon. Imponerande prestation i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 5/5 "An instant classic"
What Hifi 5/5 "Incredibly easy to use"
Audio 83/100 "Spass-Zentralen"

Vad tycker testarna?

Testarna är förtjusta i prestanda, ljudet och den enkla installationen av denna receiver. Det finns inte mycket att klaga över. En testare påpekar att fjärrkontrollen kan behöva lite träning, men när man väl lärt sig den vill man inte använda en vanlig fjärrkontroll igen. En annan testare berömmer främst det välartikulerade ljudet.

Essential Home Cinema

"An instant classic"

Essential Home Cinema tror att Denon AVR-3805 kommer att bli en klassiker. Trots flera försök hittar testaren inga nackdelar som kräver uppmärksamhet. Det tar ett slag att vänja sig vid fjärrkontrollen och det är tråkigt att det helt saknas digitala kontakter för iLink, men bortsett från det är allt frid och fröjd. Det framgår redan av specifikationerna att ljudet inte kan låta annat än härligt. Det finns en mikrofon som mäter rummets akustik och anpassar ljudet. Varje högtalare är med i leken och ett DTS-spår kommer helt till sin rätt med kontrollerad dynamik och klar dialog. Vid köp av Denon AVR-3805 erhålls mer än behövligt till ett pris och en prestanda som är riktigt konkurrenskraftigt. Belönas med bästa köp och högsta poäng.

Källa: Essential Home Cinema nr 34
What Hifi juli 2004
Audio nr 6 2004

What Hifi

"Incredibly easy to use"

What Hifi märker tydligt att Denon har för avsikt att dominera klassen. Denon AVR-3805 har ett ypperligt ljud både för film och musik. Ljudet är snabbt, artikulerat och precist. Vill man så går det även att spela riktigt högt med maskinen. Enheten är enkel att installera liksom att använda och specifikationerna lär inte göra någon besviken. Fjärrkontrollen har en touchscreen som lär sig själv med inbyggd sensor, som lyser upp displayen när den plockas upp. Enligt testaren finns det faktiskt inte några nackdelar att nämna, prestandan är beundransvärd för priset menar man.

Audio

"Spass-Zentralen"

Audio utvärderar åtta förstärkare för hemmabio, däribland Denon AVR-3805. Fjärrkontrollen faller helt testaren i smaken, LCD-skärmen är både smidig och lättanvänd. Testaren imponeras också av det inbyggda chipets snabbhet och all funktionalitet under skalet. Det är inte mycket som saknas. En mycket kompetent anläggning som kommer göra sig bra i de flesta vardagsrum. Vinnare blir emellertid Pioneer VSA-AX10Ai med 103 i betyg, följd av Rotel RSX-1067 (100), NAD T733 (90) och Denon AVR-3805 (83). Samtliga utom vinnaren får stämpeln Kauf Tipp.

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Denon AVR-3805 är en hemmabioreceiver med 7.1-ljud. Den har 7x120 W RMS och möjlighet att konfigurera ljudet efter rummet med hjälp av ett mikrofonsystem. Den inbyggda dekodern klarar DPL 2x, Dolby Digital EX, DTS-ES (Matrix & Discrete 6.1) samt DTS 92/24. DenonLink 3 finns för direkta kopplingar mellan DVD-A/SACD. Pure Direct-läge finns för ljud och tre zoners ljud/video multi-rum system. Enheten är redo för HDTV och har en 24 bits, 192 kHz digital/analog D/AC. Förprogrammerad touch-screen på fjärren. Kontakter på framsidan i form av S-Video mini-DIN, kompositvideo, stereoljud, optisk digitalingång samt ingång för hörlurar. På baksidan 3x komponentvideo in, komponentvideo ut, 2x koaxial digitalutgång, RJ45-type DenonLink 3, 4x optisk digitalingång, 2x optisk utgång. Åtta kanalers in-/utgång, RS232C. Storlek 434x171x429 mm, vikt 17 kg.

Modell: Denon AVR-3805