Sök
Denon AVR-2809

Denon AVR-2809

Med alla rätt

2008-10-30

Denon AVR-2809 imponerar med utseende, byggkvalitet och specifikationer. Samtidigt så är återgivningen av mycket bra klass.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 89/100 "Einem tolllen klang"
Audio 4/5 "Ein neuer Stern am Denon-Himmel"
What hifi 4/5 "Presses all the right buttons"

Vad tycker testarna?

Alla testare menar att Denon AVR-2809 är en väl utrustad receiver och berömmer videofärdigheterna, de goda anslutningsmöjligheterna och stödet för de senaste ljudformaten. Det blir också beröm för utseende och god byggkvalitet. Videouppskalningen fungerar bra, men kunde enligt en testare vara ytterligare något bättre. Ljudmässigt så hamnar produkten högt upp i testerna både med surround och musik i stereo, men enheten hamnar inte riktigt i referensklassen. Att det inte blir full pott motiveras bland annat av en testare med att det finns alternativ i samma prisklass som lyckas spela snäppet vassare.

Audiovision

"Einem tolllen klang"

Audiovison berömmer Denon AVR-2809 för sina videofärdigheter och skriver att receivern gör ett mycket bra jobb med att digitalisera videosignaler även om resultatet inte är hundraprocentigt. Enheten är också väl rustad när det kommer till anslutningar, dekoderstöd och funktioner. Ljudkvaliteten från enheten uppges hålla mycket hög surroundstandard med källor anslutna via hdmi. Där blir ljudet luftigt, rent och känns autentiskt. Används den optiska eller koaxiala ingången så blir resultatet också mycket bra och i stereoläge så skapas en detaljerad och precis återgivning. Audiovision menar att detta är en mycket bra produkt även om den bara hamnar på andra plats när den jämförs med tre andra produkter. Bäst i test blir Onkyo TX-SR808 och deltog gjorde också Marantz SR6003 och Pioneer VSX-LX51.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2008

Audio

"Ein neuer Stern am Denon-Himmel"

Även Audio uppskattar de goda anslutningsmöjligheterna, stödet för hd-ljud och videoegenskaperna hos Denon AVR-2809. Enheten uppges vara en ny storspelare och levererar ett surroundljud som är kraftfullt, precist, tempofyllt och detaljerat. Mellantoner blir vackert återgivna och basen är välkontrollerad och slagkraftig. Med musik i stereo spelar enheten dynamiskt och levande. Detta är en receiver som håller toppklass både vad gäller teknik och akustik, summerar Audio. Testaren tittar också på Yamaha RX-V1900 som anses vara jämnvärdig med Denon AVR-2809.

Källa: Audio (DE) nr 11 2008

What hifi

"Presses all the right buttons"

Ingen revolution men What hifi anser att 2809 har rätt prissättning, snyggt utseende och bra byggkvalitet samt prickar av det mesta i sin specifikationslista. Det som främst märks på den sista punkten är videofärdigheter, fyra hdmi-ingångar, stöd för hd-ljud och automatisk rumskorrektion. Receivern har dessutom ordentligt med auktoritet och driv i sin återgivning samtidigt som den levererar en sömlös och omgivande surroundbild. Det finns också en klarhet och precision i ljudet som är mycket bra vilket gör att även de finaste detaljerna framträder. Med musik i stereo uppvisas liknande styrkor men basen är lite flabbigare än hos prisklassens ledare. Att det inte blir fem av fem möjliga poäng motiverar testaren med att det finns alternativa produkter som kostar lika mycket och som är snäppet vassare.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Denon AVR-2809 är en hemmabioreceiver med 7.1-kanaler och uteffekt på 7x115 watt vid 8 ohm. Det finns inbyggd dekoder för dagens ljudformat, inklusive hd-ljudspår. Bland anslutningarna märks fyra hdmi-ingångar och en hdmi-ut, tre optiska samt tre koaxiala ingångar och analog 7.1-ingång. Produkten har bland annat automatisk rumskorrektion, multizon och videochip från Faroudja med möjligheten att omvandla video till 1080p. Måtten är 434x171x414 mm och vikten är 12,8 kg.

Tillverkare: Denon