Sök
Denon AVR-2807

Denon AVR-2807

Dyr teknik billigt

2006-06-01

En 7.1-receiver med omfattande anslutningsmöjligheter, automatisk rumskorrektion och förträffliga videoegenskaper som dessutom bjuder på en mycket bra ljudåtergivning, allt enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 88/100 “Dynamisch und temperamentsvoll”
Cnet 8,7/10 “One of the most futureproof receivers on the market”
Area dvd 9,5/10 “Spitzentechnik ohne Kompromisse”

Vad tycker testarna?

Enligt testarna är Denon AVR-2807 en för prisklassen generöst utrustad receiver. Vad som främst imponerar är förekomsten av den automatiska rumskorrektion som tidigare endast funnits i mycket dyrare modeller, samt Faroudja-tekniken som sköter videokonverteringen. Att enheten därtill har ett omfattande formatstöd och ett överflöd av anslutningar gör att den lämnar lite att önska, menar testarna. Prestationsmässigt anses den hantera alla slags ljudkällor bra. Det uppges vara en kraftig återgivning som är dynamisk, med hög upplösning och precision som erbjuds. Receivern uppges inte ha några direkta nackdelar men något som tas upp av alla testare är att enheten blir ganska varm och därför bör stå fritt.

Audiovision

“Dynamisch und temperamentsvoll”

Denon AVR-2807 bakFörutom Denon AVR-2807 så tittar Audiovision även på Onkyo TX-SR803E och JVC RX-D701. Bland de tre så är det Denon som kammar hem flest poäng och därmed utses till testvinnare. Denons förstärkare anses sopa banan med konkurrenterna när det kommer till utrustning och funktioner. De två egenskaper som uppskattas mest är rumskorrektionen och att alla bildkällor som kopplas in kan visas via hdmi-anslutningen. Förstärkaren har tillräckligt med effekt för att fylla ett större vardagsrum med sitt ljud. Återgivningen beskrivs som dynamisk och temperamentsfull samtidigt som den bjuder på god detaljupplösning och precision. Det som sätter produkten en bit över sina två motståndare anses vara basen. Trycket och precision som den levererar är inget som de övriga ens kommer i närheten av. Filmupplevelser blir därför också extra effektfulla.

Källa: Audiovision, nr 6 2006 (DE)

Cnet

“One of the most futureproof receivers on the market”

Denon AVR-2807 fjärrkontrollCnet gillar designen hos Denon AVR-2807 som är densamma som hos dyrare modeller. Enligt testaren så är det ett funktionellt och underskattat utförande. Fjärrkontrollen må vara stor, men knapparna är välorganiserade vilket gör den lätt att använda. Funktionsmässigt så förekommer ett överflöde av ljudanslutningar och formatstöd. Förstärkaren anses även täcka alla möjligheter med sina videomöjligheter och även här uppskattas videokonverteringen. Det går utmärkt att köra en 1080p-signal genom enheten, något som enligt testaren bådar gott för kommande produkter som Playstation 3. Även om stöd för kommande format som Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD och DTS HD saknas så anser testaren att detta är en av de mest framtidssäkra receivrar som finns tillgängliga idag. Kompabiliteten med XM-radio uppskattas men att det innebär en extra kostnad är inte lika positivt. Möjligheten att kunna manövrera sin Ipod via receivern med ett extra tillbehör är en rolig finess, men även det innebär en extra utgift till testarens förtret. Prestationen uppges vara väldigt bra med musik, oavsett om det är en cd, dvd-audio eller konsert på vanlig dvd som återges. Filmljudet uppges också det vara av hög klass och skapar enligt testaren en otrolig närvarokänsla.

Källa: Till Cnet (US)

Area dvd

“Spitzentechnik ohne Kompromisse”

Denon AVR-2807 svartI en jämförelse mellan Denon AVR-2807, Onkyo TX-SR803E och Pioneer VSX-AX4AVI-S som Area dvd utför så är det Denons receiver som anses vara den bästa. Att AVR-2807 har rumskorrektionen som tidigare endast funnits i mycket dyrare modeller anses vara något av en sensation och att tillverkaren även använt utseendet och andra funktioner från sina högre prisklasser är en strävan som går hem hos testaren. Fjärrkontrollen är inte den snyggaste men praktisk. Tillsammans med menyernas upplägg och den välbestyckade frontplattan så blir det en receiver som är lätt att sköta. Anslutningsmässigt finns allt som kan önskas och enheten anses ha en videosektion där konverteringen av analoga signaler till digital utförs bra. Ljudåtergivningen håller höga mått oavsett disciplin och enheten kompromissar aldrig och får nästan alltid till ljudet precis rätt.

Källa: Till Area DVD (DE)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Denon AVR-2807 är en sjukanalig receiver som levererar en effekt om 7x110 w vid 8 ohm. Stöder moderna ljudformat men är inte thx-certifierad. Bland funktionerna märks bland annat Audyssey MultEQ XT automatisk rumskorrektion, Faroudja-chip för videoomvandling, osd-meny, ljudförskjutning, multiroom och rds-radio med förvalsminne för 56 kanaler. Dessutom finns via extra tillbehör möjlighet att styra Apple Ipod och ta in XM-radio. Anslutningarna för ljud omfattar bland annat optisk digital (fem in och två ut), koaxial (två in), analog anslutning (tio in och tre ut). För video finns s-video (sju ingångar och två ut), komposit (sju in och två ut), komponent (tre in och två ut) och hdmi (två in/en ut). AVR-2807 finns i svart eller silver, väger 14 kg och har måtten 434(b)x171(h)x429(d) mm.