Sök
Denon AVR-2803

Denon AVR-2803

7-kanals klass

2003-09-24

Denon AVR-2803 är strålande både i teori och praktik, om man får tro testarna. Finesser och funktioner, anslutningar, prestanda och ljudkvalitet får beröm i alla tester.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 "Doesn't shortchange the sound"
Home Theater 466/500 "Definitely gets my attention"
Home Entertainment 4/5 "Well worth a listen"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Denon AVR-2803 har ett bra pris och höga prestanda rakt igenom. Designen och stabiliteten får beröm från flera håll liksom fjärrkontroll, menysystem och hur lätt den är att komma igång med. Ljudbilden är dynamisk, livlig, detaljerad och medryckande, både när det gäller filmljud liksom musik från CD. Någon testare önskar en bättre display.

Cnet

"Doesn't shortchange the sound"

Cnet säger att Denon AVR-2803 är en prisvärd receiver som levererar fantastiskt vackert ljud. Det finns många bra anslutningsmöjligheter som ger stor flexibilitet. Designen känns lyxig och genomtänkt och kvaliteten känns hög. Det är enkelt att komma igång med receivern och menysystemet fungerar utan problem. Fjärrkontrollen är också väl uppbyggd med bra struktur, helt klart en av de bästa fjärrkontroller Cnet testat. Coolt att kunna välja volym i olika rum. Ljudet känns naturligt och riktigt med mycket fint djup. Mycket, mycket bra menar Cnet.

Källa: Till Cnets hemsida
Home Theater, sep 2003
Home Entertainment, sep 2003

Home Theater

"Definitely gets my attention"

Home Theater menar att Denon AVR-2803 är en receiver med många möjligheter i form av anslutningar och prestanda. Man får mycket finesser och funktioner för pengarna och det borde räcka för de flesta entusiaster. Det är inga problem med setupen, då receiver, fjärrkontroll och menysystem fungerar bra ihop. Ljudet är varmt, djupt och välkomnande samt lätthanterligt. Överhuvudtaget håller produkten hög musikalisk nivå, både när det gäller film och CD. Dynamiken är något Home Theater nämner som oerhört positivt. Man menar att receivern inte kan fylla ett riktigt stort rum men att ljudet ändå har bra kraft. Ett stabilt ljud rakt igenom.

Home Entertainment

"Well worth a listen"

Home Entertainment anser att Denon AVR-2803 är en superb receiver som är stark både på pappret och under användning. Finesser och funktioner är många, och anslutningsmöjligheterna ger allt som kan önskas. Prestandan är hög. Surroundkapaciteten är strålande och dekodern ger många möjligheter. Ljudet är skönt att lyssna på och mycket detaljerat. Menysystemet och fjärrkontrollen gör ett bra jobb och det går relativt smidigt att komma igång. Displayen kunde dock vara av högre kvalitet. När man spelar upp filmer är prestandan enastående med mycket kraft och finess. Även musik i form av CD kommer fram på ett bra sätt. Imponerande.

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Denon AVR-2803 är en A/V-receiver med en effekt på 7x90 W vid 8 ohm. En 32-bitars SHARC ADSP-21161 finns inbyggd för avkodande av DPL2, Dolby Digital EX, DTS med mera. Totalt sett finns 16 st D/A omvandlare. Två digitala koaxialkontakter liksom fyra optiska finns att tillgå. Analoga anslutningar för 7.1 liksom SACD/DVD-Audioingång. Sammanlagt 10 analoga audioingångar och tre utgångar, två komponentvideoingångar och två utgångar. Du kan justera volymen separat i olika rum. Denon AVR-2803 väger 13 kilo och har måtten 434x171x416 mm. Fjärrkontroll medföljer.

Modell: Denon AVR-2803