Sök
Denon AVR-2802

Denon AVR-2802

Allt är guld som glimmar?

2002-05-07

Denon AVR-2802 är en prisvärd och lättanvänd surroundreceiver med kraftfull och detaljerad ljudåtergivning i både stereo samt surround. Betygen är höga, men så är också priset.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4,5/5 "A mighty midrange machine"
Sound & Vision "Heavy on the cake"
Audio "Zivilisierter Klang"
What Hi-Fi 5/5 "New Denon strikes gold"

Vad tycker testarna?

Nästan enbart positiva kommentarer kommer fram om denna receiver med sitt precisa ljudomfång och höga kapacitet. Fint utseende och många användningsområden är andra fördelar. Den är enkel att använda och komma igång med och har ett bra menysystem som guide. Anslutningsmöjligheterna är många och Denon har vidare varit generösa med finesser.

What Video & TV

"A mighty midrange machine"

What Video & TV kallar maskinen för “Captain Marvel” och menar att baksidan är rena drömmen för en ljud- och bildfreak. Vill man ansluta en andra uppsättning högtalare går det bra. En av testarens synpunkter är att Pro-Logic II kanske blir en standard att räkna med, nu när det genomgående finns på Denons produkter också. Ytterligare ett plus är att den är kompatibel med DVD-A och SACD. Ljudet är exakt och väl balanserat, trots den starka uteffekten. AVR-2802 erhåller omdömet “Best Buy” i klassen medeldyra hemmabioreceivers.

Källa:

What video & TV april 2002
Sound & Vision Magazine februari 2002
Audio januari 2002
What Hi-Fi mars 2002

Sound & Vision

"Heavy on the cake"

Sound & Vision gillar användargränssnittet som är genomtänkt och rent med ett “icke-nonsens” intryck. Tyvärr saknar maskinen ingång för spelkonsol eller videokamera och det är snålt med enbart en koaxial ingång (och ingen utgång). Ljudet är imponerande med en känsla av rymd vilket betecknar DVD-Audio. Testaren fastställer att alla dekoders låter utomordentligt, naturligtvis med olika karaktär. Testvinnare mot Sony STR-DB1070 och Pioneer VSX-D850S.

Audio

"Zivilisierter Klang"

Tyska Audio tycker att receivern är väldigt snygg samt att den med stöd för många tonformat ger stora möjligheter för användaren. Att göra sina inställningar direkt på maskinen är en fördel. Ljudet har en naturtrogen återgivning med en blandning av transparens och renhet. Tyvärr klipper den något tidigt på mycket höga ljudnivåer och hamnar i testet på andra plats efter Onkyo TX-DS 696. Övriga var Pioneer VSX-859, Sony STR-DB 1070 och Yamaha RX-V 1200.

What Hi-Fi

"New Denon strikes gold"

What Hi-Fi har bara positiva synpunkter att lämna om Denons nya receiver. Den är generöst utrustad både vad gäller in- och utgångar samt högtalaranslutningar. Nu är ju utrustningen inget att ha om maskinen inte kunde prestera, men även här är den i absolut toppklass med bra integrering i de främre högtalarna, kraftfullt ljud och djup i sidohögtalarna och snygga effekter. Även i stereo är den riktigt bra och välartikulerad och ”Denon vet vad de håller på med”.

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: AVR2802 är en uppdaterad version av AVR2801. Effekten ligger på 6X90 W vid 8 ohm. Den klarar ljudformaten Dolby Digital, DTS, Dolby Pro-Logic II, DTS ES Discrete 6.1. Den stödjer även formaten DTS Neo:6 och DTS ES Matrix 6.1. AVR-2802 skall klara DVD-Audio och SACD. Anslutningsmöjligheterna är bl.a. fyra digitalingångar (en koaxial och tre optiska). Fem ingångar samt tre utgångar för både komposit- och S-video. Två komponentvideoingångar finns också samt en utgång. Receivern har skivspelaringång samt 5.1 ingång och analoga audiokontakter. RDS-radio med 40 förval och programmerbar fjärrkontroll. Vikt 11,5 kg, mått 434x171x416 mm.

Modell: Denon AVR-2802