Sök
Denon AVR-2310

Denon AVR-2310

Denon ger dynamiskt ljud

2009-10-16

Testarna uppskattar att Denon AVR-2310 har många anslutningsmöjligheter och att den är ytterst användarvänlig. Även ljudet håller hög klass, både med film och musik.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 69/100 "Körperhaftes, plastiches Klangbild"
Trusted reviews 9/10 "We absolutely love this receiver"
What hifi 5/5 "A superb machine for the money"
Stereoplay 8,3/10 "Wird mit Sicherheit seine Fans finden"

Vad tycker testarna?

Testarnas åsikter är tämligen lika när det gäller Denon AVR-2310. Användarvänlighet betonas på många håll och menyerna och fjärrkontrollen uppskattas. Vidare är anslutningarna imponerande många. När det gäller ljudet får filmprestationen allra mest beröm. Ljudet beskrivs som detaljerat, kraftfullt och dynamiskt. Mindre, subtila ljud hanteras kanske allra bäst. Musik hanteras också bra, med tung och konturskarp bas. En testare anser dock att explosiviteten inte är optimal, medan en annan betonar att föregångarna hade bättre musikaliskt flyt.

Video

"Körperhaftes, plastiches Klangbild"

Tyska Video anser att Denon har stärkt sin plats på marknaden genom AVR-2310. Den ger ett kvardröjande kvalitetsintryck och gynnas av en stor exakthet. En styrka är en kraftfull och dynamisk ljudbild. Anslutningarna är också en positiv punkt, liksom möjligheten att välja till en ipod-docka. Dessutom är den mycket välanpassad för stereo, då den både är dynamisk, kraftfull och subtil. Receivern gör bra ifrån sig med musik och ger en äkta känsla åt speciella röster såväl som applåder. Basen är dessutom tung och mäktig. Även om den inte slår alla konkurrenter i explosivitet är fördelarna fler. Trots tyngdpunkten på stereo går modellen fram även på andra punkter jämfört med föregångarna.

Källa: Video (DE) nr 10 2009

Trusted reviews

"We absolutely love this receiver"

Brittiska Trusted reviews tycker om att Denon har anpassat modellen specifikt efter den brittiska ljudsmaken. Byggkvaliteten och utseendet är mycket bra. Spelaren är kompakt och har en snygg diskret design som är platsbesparande. Frontpanelen är både estetiskt tilltalande och användarvänlig. Dessutom är det mycket positivt att receivern har funktioner och tillbehör som är långt utöver vad som krävs. På baksidan finns en osannolik uppsättning av anslutningsmöjligheter, exempelvis fem hdmi-ingångar. Wattstyrkan och de många formaten som hanteras är också positiva. Operativsystemet är smidigt och lättanvänt, mycket tack vare menyerna. De manuella inställningsmöjligheterna är enorma och kan också förbättra ljudet, men de automatiska startinställningarna är mycket bra, då de sparar massor av arbete. Fjärrkontrollen är också väldigt bra. Prestationen är också väldigt bra, vilket ger filmer en ny, fräsch känsla. Den ger värme och närvaro åt röster och återger generellt ljudet precist, mjukt och med kraftfull bas. Detaljnivån är exceptionell. Allt detta gäller även för musikuppspelning. Priset är högt, men modellen ger så mycket att det snabbt känns rimligt.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What hifi

"A superb machine for the money"

What hifi är imponerande över att AVR-2310 erbjuder så mycket, trots att den inte är Denons toppmodell den här månaden. Jämfört med konkurrenterna är 105 watt per kanal inte så mycket, men större är inte automatiskt bättre. Fem hdmi-ingångar och en utgång är tillsammans med 1080p-uppskalning och inbyggd avkodning av hd-ljudformat standard på en sådan här modell, men självklart ändå stora styrkor. Fjärrkontrollen ser konstig ut, men förenklar användandet. Modellen återger ljud dynamiskt, med kraft och tyngd. Utan onödigt processande och med Pure Direct på låter 2310 rikt och mjukt. Likaledes behandlas musik med stor dynamik och tyngd. Bastyngden är inte lika stor som på vissa konkurrenter, men den är fortfarande bra och kvaliteten är hög. Styrkan hos modellen är dock tysta scener med subtila ljudförändringar. AVR-2310 anses ge otroligt bra och detaljerat ljud. Allt som allt är detta en fantastisk receiver.

Källa: What hifi (GB) november 2009

Stereoplay

"Wird mit Sicherheit seine Fans finden"

Stereoplay skriver att Denon stod inför en svår uppgift, då AVR-2310 ska utveckla ett koncept som redan var mycket bra och hade en hög mognadsgrad. Menyerna är en av de stora styrkorna hos modellen, med ordning, bra utformning och möjlighet att återställa ett värde till standard. Överhuvudtaget är handhavandet och användarvänligheten en god sida. Både utsidan och de olika tillbehören är bra. Videotekniken hanteras på ett sätt som är värt beröm. Ljudbilden är klassisk för Denon, men den här gången finns mer attack och skarpare baskonturer. Högre toner behandlas differentierat, men en aning råare. Musikaliskt flyt hanterades dock bättre av föregångarna, vilka var mindre snäva och platta i ljudet. Ljudet bedöms tilltala filmtittare, men bland konkurrenterna finns det bättre modeller.

Källa: www.stereoplay.de (DE)

Cirkapris: 7400 kronor

Produktfakta:

Denon AVR-2310
Effekt: 7x105 watt
Formatstöd, urval: Dts hd ma, dolby true hd, dolby digital pl IIz
Anslutningar i urval: 5xhdmi, hdmi ut, 2xkomponent in, komponent ut, 2xoptisk in, 3xkoaxial in, 4xkomposit inD/a-omvandlare: 24-bit/192 kHz
Övrigt: Mätmikrofon medföljer, Ipod-docka som tillvalElförbrukning: Iu
Mått: 434x171x377 mm
Vikt: 11,2 kg

Tillverkare: Denon