Sök
Denon AVR-2307

Denon AVR-2307

Kompetent och allsidig

2007-01-08

För den som söker en välutrustad receiver med möjligheten att ansluta en Ipod kan Denon AVR-2307 vara en god investering.
Testkälla Betyg Kommentar
Area dvd 8/10 "Ausgewogen"
Audio 78/100 "Universell einsetzbarer Receiver"
Cnet 7,7/10 "High-end sound quality"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar att den automatiska installationen och kalibreringen går mycket snabbt. Dessutom är de manuella inställningsmöjligheterna också mycket enkla. Ljudkvaliteten är genomgående bra, basen är ständigt närvarande och ljudet känns uttrycksfullt. En testare tycker dock att detaljrikedomen kunde ha varit bättre. Anslutningsmöjligheterna är bra men en testare menar att kompabiliteten hos hdmi-anslutningarna inte är riktigt så bra som man skulle kunna önska sig. Den som äger en äldre lcd-tv kan få problem. Sammanfattningsvis är ändå receivern prisvärd och väl värd att rekommendera.

Area dvd

"Ausgewogen"

Area dvd testar förutom Denon AVR-2307 även Yamaha RX-V1700, Onkyo TX-SR674E, Harman Kardon AVR-340, Marantz SR7001, Onkyo TX-SR604E, Pioneer VSX-AX4ASi-S samt Pioneer VSX-AX2AS-S. Testvinnare är Yamaha RX-V1700 medan Denon AVR-2307 hamnar på en tredje plats. Testaren menar att via s-video med analogt material så blir resultatet riktigt angenämt. Kontrast och färgåtergivning är också riktigt bra. Testaren imponeras av att den automatiska inställningen går mycket snabbt. Det tar cirka 1 minut och 40 sekunder för receivern att installeras. Ljudkvaliteten är genomgående mycket bra även om testaren menar att det lilla extra saknas. Ljudet är kraftfullt men kanske inte riktigt så detaljrikt som man skulle önska.

Källa: http://www.areadvd.de (DE)

Audio

"Universell einsetzbarer Receiver"

Audio testar förutom Denon AVR-2307 även Onkyo TX-SR674, Sony STR-DA 3200ES samt Yamaha RX-V1600. Testsegrare är Yamaha RX-V1600 medan Denon AVR-2307 hamnar på en andra plats tillsammans med Sony STR-DA 3200ES. Spelaren får benämningen "Kauftipp" som betyder köptips. Receivern uppvisar ett riktigt bra ljud med solid bas och en varm men något nasal diskant. Testaren menar att anslutningsmöjligheterna är bra och bland annat uppskattas möjligheten att koppla till sin Ipod. Surroundeffekten som receivern skapar är mycket bra och detaljerna i ljudet kommer fram på ett riktigt bra sätt. Testaren menar att receivern är lätt att rekommendera eftersom den är riktigt bra utrustad och erbjuder de funktioner man kan tänkas behöva.

Källa: Audio (DE) nr 11 2006

Cnet

"High-end sound quality"

Cnet menar att installationen är mycket enkel. Den automatiska kalibreringen sköter inställningarna på bara några minuter och även de manuella inställningsmöjligheterna är föredömligt okomplicerade. Ett minus med receivern är att den inte konverterar 480i till 480p, vilket betyder att analogt material spelas upp i sin ursprungliga upplösning. Detta gör att receivern inte är fullt kompatibel med lite äldre lcd-skärmar. Ljudmässigt räcker receivern till oavsett om man lyssnar på musik eller tittar på film, detaljrikedomen i ljudet är hög och bra. Jämfört med föregångaren Denon AVR-2807 är denna modell något mindre kraftfull och har något färre anslutningar. Fjärrkontrollen är också något sämre utformad.

Källa: http://reviews.cnet.com (US)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Denon AVR-2307 är en 7.1 receiver med effekten 7x100 watt vid 8 ohm. Receivern stöder ljudformaten dolby pro logic II, dolby pro logic IIx, dts neo:6 cinema och dts-neo:6 music. Anslutningarna utgörs av av såväl sex analoga som fyra digitala ljudingångar samt två hdmi-ingångar och en ut. Enheten stöder upplösningen 1080p via hdmi och har även videokonvertering. Det finns tre komponentingångar och en ut samt fem s-video/komposit-ingångar och två ut. Dimensionerna är 434(b)x171(h)x417(d) mm och vikten är cirka 13 kg.

Tillverkare: Denon