Sök
Denon AVR-1909

Denon AVR-1909

Denon övertygar

2008-10-08

Denon AVR-1909 imponerar på såväl ljud- som bildfronten. Testarna är dock oeniga om det är en lättanvänd produkt eller inte.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Up there with the very best AV receivers"
Audiovision 81/100 "Überzeugenden Vorstellung"
Home cinema choice 4/5 "Weighty sound with good scale"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Denon verkligen höjt sig en nivå med AVR-1909. Såväl ljud som bild övertygar. Den hanterar också många ljudformat, har bra anslutningsmöjligheter samt är fin att se på. Det råder lite delade meningar bland testarna gällande användarvänligheten. Vissa anser att den är otroligt lättanvänd medan andra tycker att installationen är en aning krånglig.

What hifi

"Up there with the very best AV receivers"

Denon AVR-1909 1What hifi anser att Denon verkligen har höjt sig ett snäpp med AVR-1909 och att enheten motsvarar förväntningarna. Specifikationerna imponerar och testaren ger plus för formatstödet och anslutningsmöjligheterna. Pluspoäng för hög användarvänlighet, bra fjärrkontroll och enkelt installationsförfarande. Testaren avslutar med att även berömma ljud och bildkvaliteten från AVR-1909.

Källa: What hifi (GB) september 2008

Audiovision

"Überzeugenden Vorstellung"

Audiovision påpekar att man skall lockas av en bättre klang hos denna modell i jämförelse med föregångaren AVR-1709. Hos AVR-1909 finner man även bättre anslutningsmöjligheter och att fler ljudformat hanteras. Även om ljudupplevelsen är central konstateras att Denon även har lagt krut på bildbehandlingen hos denna modell. Med bildkretsar från Faroudja ges en mycket biotrogen filmupplevelse. Receivern övertygar på flera plan och utses till en värdig segrare bland tre receivers i testet.

Källa: Audiovision (DE) nr 10 2008

Home cinema choice

"Weighty sound with good scale"

Denon AVR-1909 2Home cinema choice finner att AVR-1909 är både stor, tung och dyr, men konstaterar samtidigt att man direkt känner att det är en riktigt bra receiver. I jämförelse med andra modeller är den även både snygg att se på och riktigt välutrustad med anslutningar. En nackdel är att den är hyfsat omständig att installera, då det finns omfattande inställningar att pilla med. Ljudet är kraftfullt redan när det testas med PS3-spel men kommer verkligen mer till sin rätt när det används till film. Testaren får inget jättestarkt första intryck från AVR-1909 denna modell, men ljudkvaliteten imponerar.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 161

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Denon AVR-1909 är en receiver med sju kanaler som finns i silver och svart. Den har effekten 7x90 watt vid 8 ohm. Det finns bland annat stöd för dolby truehd, dd plus och dts-hd master audio. Bland anslutningarna märks analog 7.1, två koaxiala och två optiska, komposit video (4 in/2 ut), s-video (3/2), komponentvideo (3/1) och hdmi 1.3a (3/1). Det finns stöd för uppkonvertering mellan analog källa till hdmi. Vikten är 11,4 kg och måtten är 434x171x383 mm.

Tillverkare: Denon