Sök
Denon AVR-1906

Denon AVR-1906

För film- och musikentusiasten

2006-03-31

Letar man efter en prisvärd receiver som kombinerar flexibilitet, ljudkvalitet och användarvänlighet på ett föredömligt sätt, så är Denon AVR-1906 ett bra val.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 ”This is a great performer for the money”
Digital home magazin - ”Super Klang”
Audio 3/5 ”Übersichtliches On-Screen-Menü"
Cnet 7/10 ”A remarkably flexible design”
What home cinema 83/100 ”A fine example of a mid-priced amplifier”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare sätter förstärkaren som testsegrare och menar att den utan större problem kan ge konkurrenter i högre prisklasser en tuff match. Den automatiska installationsmöjligheten är mycket välkommen och menyerna är tydliga och klara. Ljudkvaliteten är mycket bra och såväl film som musik hanteras med den äran. Anslutningsmöjligheterna är goda och förekomsten av en digital ingång på fronten gör det möjligt att koppla till en spelkonsol utan en massa sladdtrassel.

What hifi

”This is a great performer for the money”

Denon AVR-1906 snett framWhat hifi testar förutom Denon AVR-1906 även Harman Kardon AVR135, Onkyo TX-SR503E, Pioneer VSX-915, Sony STR-DB895D samt Yamaha RX-V457. Testvinnare är Denon. Testaren menar att antalet funktioner är imponerande, man uppskattar till exempel möjligheten till automatisk installation. Det är omöjligt att inte bli imponerad. Ljudkvaliteten är utmärkt, ljudet har pondus och dynamik samtidigt som det är rent. Spelar man musik kan förstärkaren inte mäta sig med de bästa stereoförstärkarna, men dess prestanda gör den ändå till ett nöje att lyssna till.

Källa: What hifi okt 2005

Digital home magazin

”Super Klang”

Digital home magazin jämför Denon AVR-1906 med Kenwood KRF-V6090D, Onkyo TX-SR303, Pioneer VSX-515, Yamaha RX-V457, Onkyo TX-SR503E, Pioneer VSX-915 samt Yamaha RX-V557. Testsegrare är Denon. Testaren tycker att receivern sätter standarden för konkurrenter i samma prisklass. Den har en hel del kul och nyttiga funktioner samtidigt som anslutningarna är bra. Ljudkvaliteten är mycket bra, den är dynamisk och kraftfull samtidigt som den är ren. Såväl film som musik hanteras utan minsta problem.

Källa: Digital home magazine okt 2005

Audio

”Übersichtliches On-Screen-Menü"

DenonAudio testar Denon AVR-1906 tillsammans med Onkyo TX-SR503, Marantz SR4600, Yamaha RXV557 samt Yamaha RX-V757. Testets vinnare är även här Denon. Testaren gillar att receivern har en digital ingång på fronten, eftersom det innebär att alla vänner av spelkonsoler enkelt kan koppla till sina produkter utan en massa trassel med sladdar. Den automatiska installationen är bra och exakt. Dessutom gör den att även nybörjare kan få bra ljudkvalitet utan större ansträngning. Ljudkvaliteten ligger generellt klart över medel med avseende på såväl film som musik. Ljudet är dynamiskt och kontrollerat samtidigt som detaljrikedomen är uppenbar. Receivern kan enligt testaren egentligen mäta sig med förstärkare som ligger en prisklass högre upp.

Källa: Audio nr 11 2005

Cnet

”A remarkably flexible design”

Cnet tycker att designen är stabil. Den har också en automatisk installation som gör det enkelt för nybörjare att komma igång relativt snabbt och enkelt. Spelaren är överhuvudtaget mycket flexibel och anslutningsalternativen är goda. Ljudkvaliteten är god, det är främst dynamiken i dramatiska scener som imponerar. Testaren tycker att ljudkvaliteten är av samma klass som hos konkurrenten Harman Kardon AVR 140, men denna produkt har bättre funktioner vilket talar till dess fördel. Testaren gillar bildingångarna och konverteringsmöjligheterna. 

Källa: Till Cnet (US)

What home cinema

”A fine example of a mid-priced amplifier”

Denon AVR-1906 bakWhat home cinema uppskattar den automatiska inställningsmöjligheten. Menyerna gör det också möjligt att skräddarsy inställningarna för den som önskar det. Testaren tycker att prestandan är uppseendeväckande god med tanke på vilken prisklass man befinner sig i. Basen är varm och filmer får en naturlig och kraftfull känsla. Även musik görs rättvisa, kanske inte lika mycket som hos en ren stereoförstärkare men inte långt ifrån. Anslutningsmöjligheterna är goda och gör det möjligt att koppla till de övriga produkter man önskar. Testaren tycker att man erbjuds flexibla funktioner och bra prestanda till ett mycket bra pris, något som gör förstärkaren väl värd att överväga.

Källa: What home cinema mar 2006

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Denon AVR-1906 är en receiver med en effekt på 7x80 watt. Den är utrustad med dolby pro-logic II/x, dolby digital samt dts. Funktioner som synkronisering av ljudet finns och det är möjligt med så kallad "bi-amping" på fronthögtalarna. 24-bit/192 kHz d/a-omvandlare. Det finns både in- och utgångar för komponent, s-video och komposit. Dimensionerna är 434(b)x147(h)x417(d) mm och vikten är 11,7 kg.

Modell: Denon AVR-1906