Sök
Denon AVR-1802

Denon AVR-1802

Prisvärd mellanklassare

2002-07-03

Denon AVR-1802 lockar med lågt pris, bra design och fin kvalitet på ljudet. Effekten ligger på 5x80 watt och tillgången till Dolby Prologic II nämns i testerna, där receivern får bra betyg.
Testkälla Kommentar
Audio Enz "Warmly recommended"
Cheap Hometheater "Great performance and features"
EyeFi "Testens rimeligste receiver"
What Hifi "A cracking budget buy"

Vad tycker testarna?

Testarna berömmer funktioner och anslutningar, liksom ljudet och kvaliteten i allmänhet. De flesta tycker att receivern är snygg och användarvänlig, medan fjärrkontrollen får sämre betyg. Denon AVR-1802 anses sammantaget vara mycket prisvärd.

Audio Enz

"Warmly recommended"

Audio Enz tycker att Denon AVR-1802 har en rad användbara funktioner och berömmer bland annat tillgången till Prologic II. Det mest negativa är fjärrkontrollen som är för liten för antalet knappar, vilket gör den svår att använda. Kvaliteten på musiken är bra och det blir ett varmt ljud som är lätt att lyssna på. Även radion låter mycket bra och filmljudet är fantastiskt bra med tanke på priset. Audio Enz är på det hela taget mycket imponerade av Denon AVR-1802.

Källa: Till Audio Enz hemsida
Till Cheap Hometheater's hemsida
EyeFi nr 5, 2002
What Hifi, dec 2001

Cheap Hometheater

"Great performance and features"

Cheap Hometheater jämför Denon AVR-1802 med Onkyo 595 där Denon går ut som vinnare främst tack vare kompetens och utförande i allmänhet, liksom många anslutningar och tillgång till Prologic II. Testaren skriver att receivern ser bra ut också. Fjärrkontrollen är inte lika bra utan är krånglig med små knappar som inte syns i mörkret. Trevligt med Dolby Prologic II. Anslutningarna är lätta att komma åt och är uppbyggda på ett bra sätt. Ljudet känns ljust och framåt på ett positivt sätt och produkten är överhuvudtaget mycket stabilt byggd menar man.

EyeFi

"Testens rimeligste receiver"

Eye Fi testar förutom AVR-1802 även Harman/Kardon AVR 2500, Sherwood Newcastle R-756R, Yamaha RXV-530, NAD T-751 och Marantz SR-5200 där den sistnämnda fick bäst betyg. Eye Fi menar att Denon AVR-1802 har ett bra pris och är en kompetent maskin. Anslutningarna är många och bra, och 802 är både välbyggd och snygg. Basen kunde dock vara bättre och ger inte riktigt den kraft och inlevelse som en del konkurrenter gör. Ljudbilden hänger samman bra och detaljer framkommer på ett bra sätt. Receivern gör många saker bra men film kunde låtit mer engagerande, avslutar Eye Fi.

What Hifi

"A cracking budget buy"

What Hifi menar att Denon AVR-1802 har ett fantastiskt ljud, är bra och sofistikerat byggd och har många bra funktioner som känns användbara. Man ser egentligen inte så något negativt alls med tanke på att priset är relativt lågt och du får mycket för pengarna. Många anslutningar finns och komponentvideo är egentligen det enda som saknas. Det låter oerhört fint med ett klart, kraftfullt och djupt ljud. En bra receiver för alla andra som kan dra fördel av surroundljudet.

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Denon AVR-1802 är en AV-receiver med en effekt på 5x80 watt 8 ohm och RDS-tuner med 40 förval. Den väger 10,9 kilo och har måtten 434x171x417 mm. Stöder ljudformaten Dolby Prologic II, Dolby Digital 5.1 samt DTS 5.1. Preamp-utgångar för höger, vänster och mittenkanaler, fyra digitala ingångar varav 3 optiska och 1 koaxial samt S-video. Finns i färgerna svart och guld.

Modell: Denon AVR-1802