Sök
Denon AVR-1708

Denon AVR-1708

Estetisk och behaglig

2008-02-18

En 7.1-receiver med hdmi och rumskorrektion. Designen är uppskattad och ljudet får överlag bra betyg, men testarna har lite skilda uppfattningar på den punkten.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 3/5 "There's a lack of urgency to the Denon kit"
Audio 73/100 "Warmen, musikalischen Klang"
Audiovision 72/100 "Guten Klang vor allem den hervorragenden Messwerten"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att Denon lyckats med designen, den är ovanligt tilltalande för en receiver. Ljudet beskrivs som bra, men inte utmärkt då vissa testare saknar dynamik medan andra anser att den borde haft mer bas. Gällande funktioner är testarna överlag mycket nöjda men menar att 1708 bara nyttjar halva sin potential. Den är dock utmärkt i fråga om anslutningsmöjligheter där den står sig bra i konkurrensen. En receiver som håller sig över snittet i prisklassen.

What hifi

"There's a lack of urgency to the Denon kit"

What hifi tycker också att Denon lyckats bra med designen på AVR-1708. Det finns många bra anslutningsmöjligheter och fjärrkontrollen är högst funktionell, då den gömmer undan knappar som sällan används. Installationen går enkelt men tar lite tid. Tyvärr saknas dynamik i ljudåtergivningen, som kan hittas hos konkurrerande modeller. Testaren menar att denna modell inte riktigt klarar av att förmedla "rädslan i en skräckfilm" på ett önskvärt sätt. Men i sin helhet är det en snygg, ergonomisk och välbyggd receiver.

Källa: What hifi (GB) november 2007

Audio

"Warmen, musikalischen Klang"

Testaren från Audio tycker att AVR-1708 frambringar en varmare ton än sin föregångare, då det inte är fullt så mycket tryck i basen. Ljudet beskrivs som smidigt för musik med konturfylld bas, även om det framkommer lätt grumlighet ibland. Sin nätthet till trots gör modellen lika bra ifrån sig som större varianter. Man uppskattar även lip sync-funktionen. Den har hdmi men utnyttjar tyvärr bara denna potential till hälften, något som enligt testaren även gäller många andra testade modeller. En bra receiver i sin helhet.

Källa: Audio (DE) nr 12 2007

Audiovision

"Guten Klang vor allem den hervorragenden Messwerten"

Audiovision tycker att anslutningsmöjligheterna ger 1708 ett klart uppsving. Testaren hänvisar till videouppskalningen samt till hdmi 1.3, vilket saknades hos föregångaren 1508. Den erbjuder kraftfullt ljud med precision vid såväl musikuppspelning som film. Basen gör musiken rättvisa både vid uppspelning av låtar med kraftig elektrobas som vid jazzens lugnare toner. Modellen ligger snäppet över genomsnittet i alla avseenden, vilket ger den ett försprång gentemot konkurrenterna.

Källa: Audiovision (DE) nr 2 2008

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Denon AVR-1708 är en a/v-receiver med sju kanaler och effekten 7x110 watt i 6 ohm (7x75 watt för 8 ohm). Bland ljudformaten som stöds märks dolby digital, dolby pro och dts-es. Den har funktioner som lip sync och videouppskalning från analog till komponent. Anslutningar som finns är bland annat dubbla hdmi in (en ut), tre komponentvideo-in och en ut, subwoofer, s-video och till hörlurar. Måtten är 434x171x383 mm och vikten 11,1 kg.

Tillverkare: Denon