Sök
Denon AVC-A1HD

Denon AVC-A1HD

Maffiga möjligheter

2008-07-28

Denon AVC-A1HD är en receiver som motsvarar de allra flesta behov. Anslutningar, inställningar samt bild- och ljudkvalitet gör intryck på testarna. Högt, men inte orimligt, pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio - "Auch mit konventionellen Bildquellen verblüffende Ergebnisse"
Hemmabio - "Med AVC-A1HD bjuds man på en härligt dynamisk resa"
Home cinema choice 4/5 "It's a big, hairy monster""

Vad tycker testarna?

Testarna anser att denna förstärkare bidrar med både elegans, bra anslutningsmöjligheter och hög användarvänlighet. Prislappen är saftig, men det anses ändå rimligt på grund av all den teknik som packats in. Formen har blivit lite rundare än tidigare, vilket ger ett bra intryck och det finns inte mycket du inte kan göra med denna modell. Både ljud och bild beskrivs som otroligt bra och menyerna är lätta att begripa.

Audio

"Auch mit konventionellen Bildquellen verblüffende Ergebnisse"

Denon AVC-A1HD Bild1Testaren från Audio ser en del skillnader från föregångaren, till exempel har den krympt från 44 kg till 29 kg och är mer flexibel tack vare diverse små förbättringar. Stöd för högupplösta ljudformat uppskattas. Att ansluta förstärkaren till datorn är enkelt via wlan eller lan. Den når inte riktigt samma klass som toppmodellen från Yamaha, men är ändå ett mycket bra val.

Källa: Audio (DE) nr 6 2008

Hemmabio

"Med AVC-A1HD bjuds man på en härligt dynamisk resa"

Hemmabio anser att AVC-A1HD ser modernare ut än tidigare modeller. Gällande anslutningar finns allt man kan tänka sig. Priset är maffigt, men om man funderar en stund på all teknologi som förpackningen innehåller blir det inte lika orimligt. Strålande bildkvalitet, utmärkt ljud och internetradio är bara några av möjligheterna. Den är otroligt lätt att använda trots avancerad teknik och slår konkurrenterna gällande pris, ett kap!

Källa: Hemmabio (SE) nr 6 2008

Home cinema choice

"It's a big, hairy monster""

Denon AVC-A1HD Bild2Home cinema choice konstaterar att Denon under det senaste året har mött ökat motstånd från konkurrenterna. Testaren finner att AVC-A1HD är en väldigt stor enhet vilket ger ett maffigt intryck, men samtidigt kan vara opraktiskt i vissa lägen. Testaren hade gärna sett fler än två hdmiutgångar och saknar THX Ultra2 Plus-certifiering. När man väl har vant sig vid användargränssnittet är enheten lättskött, men det är inte direkt "plug-and-play". Vid uppspelning av såväl högupplöst ljud som högupplöst bild (via sky+) blir resultatet imponerande. Enheten imponerar överlag, och testaren förutser en intressant kamp mellan Denon, Yamaha Z11 och Pioneer SXC-LX90.

Källa: Home cinema choice (GB) augusti 2008

Cirkapris: 45000 kronor

Produktfakta: Denon AVC-A1HD är en 7-kanalsförstärkare med hdmi för uppskalning till 1080p. Effekten är 7x150 watt vid 8 ohm. Den har digital rumskorrektion samt autosetup och kan bland annat avkoda dolby truehd, dd plus, dd ex, dts-hd master. Bland de digitala anslutningarna finns exempelvis tre koaxial, fyra optiska och en denon link 3rd. I övrigt märks usb-anslutning på fronten och baksidan, 7.3-preout, ipod, sju komposit och s-videoingångar, 6 hdmiingångar och 2 ut. Nätverksanslutning med ethernet och wlan. Måtten är 433x217x500 mm och vikten är 29 kg.

Tillverkare: Denon