Sök
Denon AVC-A11XV

Denon AVC-A11XV

För ekonomisk hemmabiodiggare

2005-11-03

Testarna är mycket imponerade av den ljudkvalitet som Denon AVC-AIIXV uppvisar och menar att den helt saknar konkurrens i sin prisklass.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 5/5 “Delivers majestic performance”
Video 92/100 “Für viele anspruchsfulle Heimkinos sogar das bessere Gerät”
Home Cinema Choice 4,5/5 “Supremely well equipped”
Audiovision 96/100 “Genialer Klang”
DVD & Hjemmekino 17/20 “Mye for pengene i forhold til A1XV”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är mycket imponerade av Denon AVC-AIIXV och menar att den knappast hamnar i skymundan av storebror AVC-A1XV utan snarare är ett prisvärt alternativ. Såväl film som musik hanteras med glans och ljudet är väl definierat, fylligt och detaljrikt. En testare påpekar att man inte behöver bekymra sig om manuella inställningar eftersom det automatiska rumskorrektionssystemet kalibrerar ljudet på ett utmärkt sätt.

What Hifi

“Delivers majestic performance”

AVC-A11XV_back__
What Hifi påpekar att förstärkaren är en lillebror till AVC-A1XV, en förstärkare som fungerar som slagskepp för tillverkaren. Prestandamässigt så hamnar dock inte den nya modellen i skymundan utan uppvisar en imponerande funktionalitet till ett betydligt lägre pris. Bland annat använder även denna modell sig av tillverkarens autokalibrering och rumskorrektionsteknologi, vilket automatiskt kompenserar för olika variationer i rummet. Ljudet är utmärkt med dynamik och pondus, såväl filmer som musik kommer enligt testaren verkligen till sin rätt. Detaljerna är tydliga och testaren menar att förstärkaren är en utmärkt produkt.

Källa: What Hifi sept 2005
Video nr 8 2005
Home Cinema Choice sept 2005
Audiovision nr 9 2005
DVD & Hjemmekino nr 7 2005

Video

“Für viele anspruchsfulle Heimkinos sogar das bessere Gerät”

Video anser att förstärkaren har en enorm potential som knappast gör att den hamnar i skymundan av storebror AVC-A1XV. Istället gör prissättningen att den för flera hemmabioägare är det bättre valet. Dessutom är den prestandamässigt helt utan konkurrens i sin pris-klass. Ljudmässigt får man ett mycket bra resultat oavsett om man spelar musik eller tittar på film. Därutöver är förstärkaren enkel att hantera eftersom såväl menyer som fjärrkontroll är utmärkt utformade. Anslutningsmöjligheterna är många och ger en hög grad av flexibilitet. Testaren uppskattar bland annat att produkten har förmågan att omvandla analoga signaler till digitala.

Home Cinema Choice

“Supremely well equipped”

AVC-A11XV_remote
Home Cinema Choice menar att förstärkaren kanske inte erbjuder de allra finaste funktionerna som föregångaren AVC-A1XV, men den hamnar inte långt ifrån och uppvisar en imponerande rad funktioner. Vill man använda förstärkaren till flera rum uppvisar den en ganska blygsam prestanda, men det är inte fallet när det gäller anslutningsmöjligheter. När det gäller ljudprestanda så är produkten en av de bäst integrerade lösningarna som finns på marknaden för närvarande. DTS ger en mer definierad tredimensionell ljudupplevelse, även om Dolby Digital också är väl separerad och ger ett mycket bra ljud. Såväl filmljud som musik kommer verkligen till sin rätt och förstärkaren är ett utmärkt val för dem som inte har plats för eller råd med AVC-A1XV. Testaren ger förstärkaren utnämningen ”Best Buy”.

Audiovision

“Genialer Klang”

AVC-A11XV_PSilver
Audiovision anser att Denon AVC-AIIXV uppvisar ett ganska harmlöst yttre, men menar att den gömmer en hel del tekniska höjdpunkter under ytan. Ett stort plus är att HDMI-utgången inte enbart hanterar DVI- och HDMI-signaler utan omvandlar alla analoga videosignaler till digitala signaler istället. Under testet så hamnar förstärkaren ljudmässigt inte långt från ett perfekt resultat. Ljudet uppvisar självständighet och lugn, vilket ger en utmärkt lyssnarupplevelse. Testaren menar att förstär-karen är mycket prisvärd med tanke på vad man får för pengarna.

DVD & Hjemmekino

“Mye for pengene i forhold til A1XV”

DVD & Hjemmekino tycker att tillverkaren inte har sparat på effekten samtidigt som man har tillgång till rumskorrektionssystemet Audessey samt möjligheten att omvandla analoga signaler till digitala. Fjärr-kontrollen är utmärkt men en aning för känslig eftersom den börjar blinka så snart bastoner uppstår, något som är irriterande om man tittar på film. Kalibreringssystemet gör manuella inställningar överflödiga och så snart en film sätts på uppvisar förstärkaren såväl rum som luftighet i ljudet, något som låter mycket trovärdigt. Såväl film som musik hanteras med den äran, och testaren anser att produkten är ett utmärkt val för den som inte anser sig behöva den topprestanda som storebror A1VX erbjuder.

Cirkapris: 27000 kronor

Produktfakta: Denon AVC-AIIXV är en hemmabioförstärkare med 7x140 watt i 8 ohm samt 7x195 watt i 6 ohm. Den är THX Ultra 2-godkänd samt stöder Dolby Digital EX, Dolby Digital, Dolby Pro Logic Iix, Dolby Headphone, DTS-ES, DTS 96/24, DTS Neo:6, DTS, THX, samt THX Surround EX. Vidare är förstärkaren utrustad med HDCD-dekoder och Audyssey-rumskorrektion för 8 platser. Förstärkaren har också 7.1-kanals Pre Out, 7.1-kanals analogingång samt omvandling av analoga bildsignaler till HDMI. Tillgängliga anslutningsmöjligheter är in- och utgångar för komponentvideo (även BNC-kontakter), in- och utgångar för S-video och kompositvideo, ethernetanslutning, 8 digitalingångar (5 optiska, 3 koaxiala), 3:e generationens DenonLink (stöder SACD ovh DVD-audio), 2 Firewire-ingångar samt 3 digitalutgångar (optiska). Dimensionerna är 43(b)x18(h)x51(d) cm och vikten är 23,6 kg.

Modell: Denon AVC-A11XV