Sök
Audio Analogue Maestro

Audio Analogue Maestro

Tung kvalitetsförstärkare

2002-05-29

En välbyggd integrerad förstärkare med en rad in- och utgångar. Kraftfull, stor och tung erbjuder den mycket förstärkare för pengarna, menar de flesta testare.
Testkälla Kommentar
Hifi + "Lot of amplifier for the money"
Hifi & Musik "Brutal romantiker"
Hifi Choice "Big, smooth and silky sound"

Vad tycker testarna?

Testarna är främst ense om att Audio Analogue Maestro är en kraftfull och stor förstärkare som väger en hel del, vilket i och för sig lovar gott. Att förstärkaren fungerar till både DVD och CD är en bra utveckling och många av testarna tycker att produkten är prisvärd trots det väl tilltagna priset.

Hifi +

"Lot of amplifier for the money"

Hifi + tycker i likhet med andra testare att Audio Analogue Maestro är välbyggd, stor och tung. Att det bara finns en uppsättning högtalaranslutningar anses dock inte tillräckligt. Förstärkaren är lättinstallerad och man får mycket förstärkare i förhållande till vad man betalar. Testaren menar dock att skenet bedrar vad gäller Maestro. Dess styrka ligger inte i att vara en kraftmaskin och spela musik med mycket kräm. Den har onekligen effekten men dess styrka är att använda watten för att stödja ljudet där det behövs.

Källa: Till Hfi plus hemsida
Hifi & Musik, nr 5 2002
Hifi Choice, juni 2002

Hifi & Musik

"Brutal romantiker"

”Maestro är ett monster” säger Hifi & Musik som aldrig har sett maken till tung koloss. Förstärkaren har dock både råstyrka och ett nyanserat ljud, explosivt men tillbakalutat och mjukt. Just förmågan att ta fram både små- och storskaliga dynamiska växlingar är en av förstärkarens starkaste kort menar testaren. Även realistisk rumsnärvaro är något annat som kännetecknar produkten men strömkapaciteten är klen. Absolut prisvärd, säger Hifi & Musik som också testar bland annat Vincent SA-91/SP991, Rotel RB-1090, Pioneer VSA-E08 och Harman Kardon 670 där Vincent och Maestro är de förstärkare som blir mest uppskattade.

Hifi Choice

"Big, smooth and silky sound"

Hifi Choice menar att Audio Analogue Maestro har mycket kraft som absolut är värt pengarna. Maestro anses vara en av de bästa integrerade förstärkarna på marknaden just nu. Ljudet är välbalanserat, underhållande och mjukt samtidigt som förstärkaren klarar tung bas. Dock är anslutningarna i krångligaste laget, och förstärkaren är oerhört tung att hantera. Designen anses vara snygg och produkten har överhuvudtaget klass och ger intryck av att vara välbyggd.

Cirkapris: 41000 kronor

Produktfakta: Audio Analogue Maestro är en integrerad förstärkare med en effekt på 2x150W vid 8 ohm. Produkten har fem linjeingångar och en MM/MC-ingång, liksom Pre-Out utgång. Medföljer gör även en fjärrkontroll. Audio Analogue har även en CD-spelare med samma namn som förstärkaren. Måtten är 195x445x475 mm och vikten hela 52 kg.

Modell: Audio Analogue Maestro