Sök
Arcam AVR350

Arcam AVR350

Gör det den ska

2006-09-29

Arcam AVR350 är en 7.1-receiver som testarna uppskattar. De menar att Arcam har fokuserat på ljudet och lyckats att göra en receiver som sopar konkurrenterna av banan.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Exceptional sound perfomance"
Home cinema choice 5/5 "A stunning overall effect"
Hjemmekino 5/5 "En musikalisk receiver som fungerar utmerket"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att AVR350 är den absolut bästa modellen i sin prisklass. I stället för att försöka klämma in så många funktioner som möjligt har tillverkaren koncentrerat sig på att få en receiver som ger så bra ljud som möjligt och detta har man lyckats med. Alla testare påpekar också att det enda negativa med modellen är att den inte kan skala upp bilden via hdmi.

What hifi

"Exceptional sound perfomance"

Arcam AVR350 bakArcam AVR350 bakArcam AVR350 bakWhat hifi finner att fler producenter och konsumenter numera anser att det som är viktigast är antalet funktioner och inte kvaliteten på grundfunktionen. Dessa torde bli besvikna på den nya modellen från Arcam som inte erbjuder allt det senaste. Testaren anser dock att den ger det allra bästa ljudet bland recievers i samma prisklass. Testaren anser att allt ljud återges i det närmaste perfekt vare sig det handlar om vrålande jätteapor, kulsprutsknatter eller skönsång. Till detta kan läggas en bra design och en genomtänkt fjärrkontroll. Testaren saknar dock en automatisk installation och bildkonvertering via hdmi.

Källa: What hifi (GB) augusti 2006

Home cinema choice

"A stunning overall effect"

Home cinema choice beundrar Arcam för att de vågar gå en egen väg. Mycket av det som är standard på andra recievers saknas helt på den aktuella modellen. Vad man i stället får är en genomtänkt och genomarbetad produkt som levererar ett perfekt ljud. Alla komponenter bedöms vara av yppersta kvalitet och materialvalet är också exceptionellt. Begränsningen i hdmi-konverteringen överses, då ljudet imponerar så. Att den inbyggda radion inte stöder dab är synd. Testaren finner att det inte finns någon direkt konkurrent i den här prisklassen.

Källa: Home cinema choice (GB) september 2006

Hjemmekino

"En musikalisk receiver som fungerar utmerket"

Arcam AVR350 närbildLiksom de övriga testarna skriver Hjemmekino att Arcam går sin egen väg. AVR350 skiljer sig från föregångaren främst genom hdmi-stödet och en "aux"-ingång på framsidan som är avsedd för mp3-spelare. Förändringarna är inte stora, men en märkbar förbättring jämfört med de tidigare modellerna. Att koppla in recievern till högtalarsystemet är relativt enkelt, men testaren finner att en kalibrering av systemet krävs för att skapa den ljudbild man själv vill ha. Testaren har prövat två sinsemellan mycket olika filmer och två musik-källor av mycket olika typ, i alla fyra fallen levde Arcam upp till alla förväntningar, även Hjemmekino reagerar på att hdmi-anslutningen inte kan ta emot ljudsignaler eller att det inte finns någon bildkonvertering till hdmi.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 6 2006

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Arcam AVR350 är en 7.1-kanals receiver med effekten 7x100 watt, eller 120 watt i stereo. Enheten har en fm/am rds-radio med plats för 46 förinställda kanaler. Bland de ljudformat som stöds finns bland annat dolby digital ex, dts 96/24 och dts-es discrete matrix 6.1. Bland anslutningarna finns en tvåvägs hdmi video/audio-switch (endast ljud). AVR350 stöder uppkonvertering av video mellan komposit-s-video samt komposit/s-video sammanflätad med komponentvideo. Storlek 433(b)x420(d)x145(h) mm, vikten är 16,2 kg.

Tillverkare: Arcam