Sök
Arcam AVR300

Arcam AVR300

Övertygande stereoljud

2005-04-27

Testarna hurrar över receiverns förmåga att återge stereoljud nästan lika bra som filmljud. AVR300 är en produkt man saknat på marknaden.
Testkälla Kommentar
DVD & Hjemmekino ”Dette er kvalitet”
What Hifi ”We’re smitten!”
Home Cinema Choice ”A must have component”

Vad tycker testarna?

Äntligen en receiver som hanterar stereoljud nästan lika bra som filmljud är den samstämmiga åsikten som hörs från testarna. De flesta är överraskade över spelarens förnämliga ljudkvalitet på alla områden. En testare tycker dock inte att AVR300 kan tävla med de bästa receivrarna om man bara ser till filmåtergivning. Å andra sidan kommer många användare att uppskatta dess flexibilitet. Till skillnad från många receivrar saknar AVR300 automatisk setup-funktion vilket försvårar installationen.

DVD & Hjemmekino

”Dette er kvalitet”

DVD & Hjemmekino är inte imponerade av AVR300s yttre, den ser rätt tråkig ut. Enligt specifikationerna har den inte heller väldigt mycket kraft, men hanterar alla förväntade format. Det finns gott om möjligheter att justera inställningarna för att uppnå perfekt ljudkvalitet. Ljudet ger frid i själen. Det är behagligt och avrundat men aldrig oprecist. Här ryms gott om dynamik. DVD & Hjemmekino testar receivern med en avancerad plasmaskärm och får mycket fin bild med klara färger. Konturer och kontraster är stadiga liksom bilden. AVR300 blir en bra partner till kräsna skärmar och projektorer.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 6 2004
What Hifi, june 2004
Home Cinema Choice, januari 2005

What Hifi

”We’re smitten!”

What Hifi har väntat på en sån här receiver. AVR300 är inte den bästa produkt man testat, men den är lika bra för stereoljud som för filmljud vilket är ovanligt. What Hifi tycker att den här typen av produkter ska klara båda funktionerna, vilket dock inte gäller alla receivers. Som filmanläggning är den inte oöverträffad, men ändå imponerande. Om man kombinerar spelarens alla förmågor är AVR300 en flexibel och användbar produkt. Också fjärrkontrollen håller måttet. Receivern är inte billig, men borde ändå sälja bra eftersom den uppfyller många användares behov. Den är ett femstjärnigt köp.

Home Cinema Choice

”A must have component”

Arcam-AVR300_bak
Home Cinema Choice tycker inte den når riktigt upp till bäst i klassen, men nästan. Receivern är elegant och enkel vilket är en tillgång, särskilt om den används i ett system med produkter från flera tillverkare. Den är kompakt utan att tära på hårdvaran. Ljudkvaliteten är fin också vid stereo. Alla vanliga justeringsmöjligheter finns men automatisk setup saknas. Bra automatisk setup-funktion förenklar nämligen installationen avsevärt. Den kraftiga fjärrkontrollen är bakgrundsbelyst och ger en trevlig känsla. I jämförelse med tidigare fjärrkontroller är den en stor förbättring. Ljudbilden har god textur snarare än de lite slinkiga ljuden som är vanliga för den här typen av produkt. Balansen är rik och avslappnad och detaljer är tydliga. Som stereoförstärkare är den överraskande bra. AVR300 är en bra allt-i-allo receiver och får utmärkelsen ”Best Buy”.

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: 7.1 kanals receiver med 100 W. FM-RDS/MW radio med plats för 46 förinställda kanaler. Frontförstärkare med möjlighet till 5.1 inställning. Flera källor stöds med linje, högtalarnivå och kompositvideo. Set up meny kommer upp på skärmen. Ljudformat som stöds är: DolbyDigital 5.1/EX, Pro Logic IIx, DTS 5.1/ES Discrete och Matrix 6.1 DTS 96/24, DTS Neo 6, DSP Modes: music, party, club, concert hall, sports och church. Anslutningar: ljud, video, s-video, kompositvideo, komponentvideo. Finns i svart eller silver. Storlek 433x420x145 mm och vikt 16,2 kg.