Sök
Arcam AVR200

Arcam AVR200

Dynamiskt finlir

2002-03-27

Arcam AVR200 är en receiver med ProLogic II. Testarna berömmer ljudet liksom dess musikaliska talanger.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 5/5 "Taken a great amp and made it better"
EyeFi 84/100 "Leverer varene med realistisk troverdighet"
Home Entertainment 4/5 "Goes for detail and accuracy"
Hifi Choice 5/5 "Dynamic and powerful"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Arcam AVR200 är en receiver som i första hand är lämpad för musik, i andra hand för film. Några av testarna saknar den där lilla extra kraften i ljudet, medan någon annan anser att ljudkvaliteten är mycket kraftfull och bra. Någon testare önskar fler ljudformat.

Essential Home Cinema

"Taken a great amp and made it better"

Essential Home Cinema tycker att Arcam AVR200 utstrålar enkelhet och stil, men anser även att receivern är komplex då det finns en rad olika anslutningsmöjligheter. Missnöjd är testaren dock med att det inte finns plats för en bakre mitthögtalare. Ljudkvaliteten är mycket bra, dialogerna kristallklara och detaljrika. Även actionfilmer låter bra genom receivern. Testaren tycker fjärrkontrollen är snygg, tunn och användbar. Sammanfattningsvis anser testaren att detta är en fantastisk receiver med klart kraftfullt ljud.

Källa:

Essential Home Cinema nr 10, 2002
EyeFi nr 3, 2002
Home Entertainment mars, 2002
Hifi Choice april, 2002

EyeFi

"Leverer varene med realistisk troverdighet"

EyeFi testar också Yamaha RXV-1200 och Kenwood KRF-X7775D, där Kenwood blir testvinnare. AVR200 är en receiver med fokus på ljudkvalitet och funktionalitet, men funktionslistan är ganska kort även om Pro Logic II finns med bland funktionerna. On-screen menyn är enkel och översiktlig och receivern erbjuder många inkopplingsmöjligheter. Däremot önskar Eyefi att det fanns fler ljudformat. Filmljudet är detaljerat med bra integration mellan högtalarna, men ljudet lyckas inte riktigt fylla rummet även om receivern i sig är både kraftfull och kontrollerad. Då det gäller musik gör receivern bättre ifrån sig och AVR200 har HiFi-egenskaper som bara de främsta konkurrenterna kan skryta med. Musiken har bra nyanser, fina detaljer och klart, realistiskt ljud.

Home Entertainment

"Goes for detail and accuracy"

Home Entertainment menar att Arcam AVR200 verkligen kan hantera ljud när det gäller lite tyngre musik, men annan musik kan låta något sämre. Även när det gäller film låter receivern smidig och bra, men är inte så explosiv och dynamisk som testaren ibland önskar. AVR200 är mer inriktad på detaljer och realism i ljudet och är en väldigt sofistikerad receiver. Det är viktigt att ge produkten plats i rummet och omge den med mycket luft för bästa ljud, skriver testaren.

Hifi Choice

"Dynamic and powerful"

Dynamisk och kraftfull är ord som Hifi Choice främst associerar med Arcam AVR200. Däremot är den inte riktigt så bestämd i sitt ljud som många konkurrenter. AVR200 är mycket musikalisk och smidig men onscreenmenyn är något rörig. Manualen guidar annars användaren på ett bra sätt. Hifi Choice menar att om du är ute efter en hemmabio som lyfter dig ur stolen kanske du ska överväga en annan receiver. Om det däremot är en mer musikalisk produkt du söker är detta kanske ett bättre val även om AVR200 mycket väl fungerar som hemmabioanläggning.

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: Arcam AVR200 är en 5-kanals A/V-receiver med och en specificerad effekt på 70 watt per kanal vid 8 ohm. Den har tre koaxiala ingångar och en utgång, två optiska ingångar, fyra S-videoingångar och två utgångar. AVR200 har även fem kompositvideoingångar och två utgångar, L/R stereo ingångar och utgångar samt 5.1 Direct channel. Arcam AVR200 har dekoders för Dolby Digital, ProLogic II och DTS, liksom en AM/FM-tuner med 40 stationer och RDS. Storleksmässigt mäter den 430x450x150 mm och vikten är 11,9 kg.

Modell: Arcam AVR200