Sök
Toshiba TLP-S10

Toshiba TLP-S10

Nätt med bristande färger

2004-05-26

Med en vikt på bara 2,2 kilo anses projektorn vara liten och lätt att ha att göra med. Dock anser testarna inte att projektorn når ända fram när det gäller färger, ljusstyrka och kontrast.
Testkälla Betyg Kommentar
PC World 3/5 "Lighter"
What Laptop & Handheld PC 7/10 "A satisfactory data projector"
PC Advisor "Perfect for going on the road"
Tech TV "Poor color quality"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att det låga priset och projektorns nätta, lilla storlek är dess främsta fördelar. Dock tycker många av testarna att ljusstyrka, kontrast och bildkvalitet kunde vara bättre, liksom att färgerna blir alltför bleka. Projektorn låter också en del vid användning. Flera testare rekommenderar ändå projektorn för kontorsmiljöer.

PC World

"Lighter"

PC World menar att projektorn har ett fantastiskt lågt pris som passar de som ska köpa sin första projektor. Dessutom passar projektorn utmärkt både hemma och på kontoret tack vare att den kan anslutas både via PC och video. För PC-presentationer passar den lägre upplösningen bättre. Projektorn har förvisso ett lågt pris tack vare LCD-tekniken men den kan inte konkurrera med en DLP-projektor när det kommer till ljusstyrka och kontrast. Projektorn är enkel att använda och att installera. Dock gör det fixerade objektivet att flexibiliteten är begränsad. Anslutningarna kunde sitta bättre och vara mer lättåtkomliga. Testaren testar även Nec VT46 i samma prisklass och anser att den har bättre bildkvalitet än Toshibas projektor. PC World testar en version av projektorn som kallas TLP-S10U.

Källa: Till PC Worlds hemsida
What Laptop & Handheld PC, nr 59 2004.
Till PC Advisors hemsida
Till Tech TV:s hemsida

What Laptop & Handheld PC

"A satisfactory data projector"

Enligt What Laptop & Handheld PC har Toshiba etablerat sig som ett företag som erbjuder nätta och ultraportabla produkter för kontorsmiljöer. Och detsamma gäller TLP-S10 som anses vara en liten, kompakt projektor, perfekt för kontoret. Ljusstyrkan är godkänd, men inte mer än så. Projektorn presterar bäst i mörkare miljöer. Kontrasten och ljusstyrkan tillsammans, erbjuder en hel del möjligheter, men samtidigt begränsningar när det gäller färger och livlighet i bilden. Skuggor framkommer inte så bra och bilden kunde ha mer djup. Upplösningen är något låg för att klara av dagens krav. De flesta nödvändiga anslutningarna finns. Den digitala zoomen är okej, men en manuell zoom är helt klart att föredra. Dessutom går projektorn inte att placera så långt ifrån skärmen som Toshiba uppger, enligt testaren. Men projektorn är okey för den som söker en lätt projektor för kontoret.

PC Advisor

"Perfect for going on the road"

PC Advisor säger att trots att TLP-S10 är en budgetprojektor, finns det en hel del trevliga funktioner. Dessutom är projektorn väldigt smidig och lätt. Ljusstyrkan är bra. Projektorn låter en del vid användning, men utan att det blir alltför störande. Vid Eco-läget låter inte projektorn lika mycket, men ljusstyrkan blir i gengäld inte lika bra. Upplösningen är god med tanke på priset, men man saknar en digital anslutning. Menysystemet är lättförståeligt och att installera projektorn går smidigt. Trots att djupet i färgerna saknas är ändå bilden riktigt klar och har fint fokus. Även text framkommer tydligt. Fungerar bra att se på film med. TLP-S10 jämförs med InFocus X1, där den sistnämnda anses vara något bättre. Toshibas projektor är dock lätt att bära med sig och har ett lägre pris.

Tech TV

"Poor color quality"

Tech TV anser som de andra testarna att TLP-S10 har ett väldigt konkurrenskraftigt pris. Tyvärr tycker man att priset är det enda som egentligen är riktigt attraktivt. I och för sig är projektorn liten och nätt och har riktigt klara och fina bilder. Men färgerna känns inte så realistiska. Därmed tycker man att projektorn fungerar för kontorsmiljö, men definitivt inte för att ha hemma i vardagsrummet. Dessutom låter projektorn en hel del vid användning, och inte heller ljusstyrkan är något att hurra för. Det positiva är ändå de klara bilderna och projektorns nätta storlek.

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Toshiba TLP-S10 är en LCD-projektor med en SVGA-upplösning på 800x600 bildpunkter. Ljusstyrkan är 1200 ANSI Lumens. Digital keystonejustering (vertikal) på +/- 15 grader. Kontrasten uppges till 400:1. Bildformat 4:3. Digital zoom finns. Har en lampa på 165 W som har en livslängd på 2000 timmar, eller 3000 timmar om man använder sparläget. Kompatibel för NTSC, PAL och SECAM. Klarar av projektionsavstånd mellan 1,5 - 11,6 meter. RGB, video och audio-ingångar finns. Inbyggd högtalare på 1 W. Projektorn väger 2,2 kilo och har måtten 277(B)x75(H)x197(D) mm. Videokabel, fjärrkontroll liksom manual medföljer.

Modell: Toshiba TLP-S10