Sök
Toshiba TLP-MT5

Toshiba TLP-MT5

Bra, men billig?

2002-10-18

En DLP-projektor med 1000 Ansi Lumen och kontrast på 600:1 som får utmärkta testbetyg. (Se även InFocus LS110)
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 4,5/5 "Breathtakingly filmic"
ZDNet UK 8,2/10 "A rebadged InFocus"

Vad tycker testarna?

En mycket bra projektor med hög kontrast, ljusstyrka och utmärkta kopplingsmöjligheter. Funktioner som Faroudja och "overscan" som reducerar svarta fält etc. är bra tillbehör. Bilden går att blåsa upp i 120 tum och däröver om man så vill, tack vare den fina bildkvaliteten. Väljs till bästa köp i klassen hemmabioprojektorer/DLP av en testare.

Home Cinema Choice

"Breathtakingly filmic"

Home Cinema Choice känner igen mycket i denna projektor från originalet InFocus LS110. Det är en direkt klon men priset är betydligt lägre då Toshiba riktar sig till hemmabiomarknaden. En mycket bra maskin och dessutom prisvärd i denna version. Det enda man kan klaga på är att det inte finns ett sparläge för lampan. Annars är upplösningen bra med både 4:3 och 16:9 möjlighet. Den automatiska bildinställningen kan röra till det ibland men en bra funktion är enligt testaren "overscan" som reducerar svarta fält genom att göra bilden större vid behov. Enkel att installera och med kapacitet till projektioner över 120 tums storlek. Bilderna är nästan perfekta när det gäller filmer med Faroudjateknik, med bra detaljer även om den typiska regnbågseffekten från DLP ibland gör sig påmind. Lågt fläktljud och bra anslutningar, även för PC. Testaren ger den utmärkelsen "Best buy".

Källa: Home Cinema Choice augusti 2002
Till ZDNets hemsida

ZDNet UK

"A rebadged InFocus"

Brittiska ZDNet känner också igen stuket från InFocus. Den stora skillnaden är att Toshibas projektor trevligt nog är betydligt billigare, samt att denna projektor är vit på utsidan där InFocus är grå. Om InFocus projektor skriver ZDNet att den har bra med ingångar, äkta widescreen, bra ljusstyrka och kontrast. Fjärrkontrollen fungerar dock bara ihop med den infraröda porten i en viss vinkel. Bilden förblir ljus även i upplysta rum och projektorn är sammantaget perfekt för hemmabio vilket den också är ämnad för

Cirkapris: 58500 kronor

Produktfakta: Toshiba TLP-MT5 är en projektor för hemmabio, som bygger på DLP-tekniken. Under skalet hittar vi samma maskin som InFocus LS110 som mestadels riktar sig till företagsanvändare. Upplösningen ligger på 848x480 (W-SVGA) och ljusstyrkan uppgår till 1000 ANSI Lumen. Kontrasten är enligt tillverkaren över 600:1. Livslängden på lampan är 2000 timmar och effekten 270 W. TLP-MT5 är kompatibel med NTSC, PAL, SECAM samt HDTV. Anslutningar (insignaler) för S-Video, VGA och DVI samt komponentvideo via en separat tillbehörsenhet på baksidan. Ingår gör fjärrkontroll, objektivskydd samt video- och ljudkablar. Måtten är 260x85x280 mm, vikt 2,6 kg.

Modell: Toshiba TLP-MT5