Sök
Toshiba TLP-MT4

Toshiba TLP-MT4

Seriösa färger

2002-08-30

Toshiba TLP-MT4 har upplösning på 800x600 bildpunkter och en rad funktioner som POP, stillbild och möjligheten att ställa in färgerna vilket testarna uppskattar och utdelar goda betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4,5/5 "Well worth considering"
Home Cinema Choice 4,5/5 "A very serious bit of home cinema kit"
Essential Home Cinema 4/5 "A pretty decent buy"
Home Entertainment 3/5 "Ideal for the corporate sector"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Toshiba TLP-MT4 har bra bildkvalitet med fin kontrast, bra färger, och ljusstyrka som är klart godkänd. Någon testare tycker att projektorn är dyr, medan någon annan tycker den har ett bra pris. Generellt anses projektorn bara ha de grundläggande funktionerna och anslutningarna.

What Video & TV

"Well worth considering"

What Video & TVmenar att Toshiba TLP-MT4 har mycket god bildkvalitet och är enkel att använda. Dock är priset för högt och projektorn låter för mycket. Produkten anses bra för filmvisning även om den inte har en widescreen panel. Designen får godkänt men det kunde gott ha funnits fler ingångar. Bilden blir bra även på kortare avstånd, en fördel för dem med mindre vardagsrum. Bra att kunna ställa in färger separat i bilden. Ljusstyrkan är god liksom detaljrikedomen. Utses till Best Buy av testaren.

Källa: What Video & TV, juli 2002
Home Cinema Choice, juli 2002
Essential Home Cinema, nr 14 2002
Home Entertainment, aug 2002

Home Cinema Choice

"A very serious bit of home cinema kit"

Home Cinema Choicesäger att Toshiba TLP-MT4 presterar bra bild med fina färger och få störningsmoment. Projektorn är snygg och välgjord även om det kunde finnas fler anslutningar. Annars är den lätt att använda med bra menyer. Man är imponerade av bildstorleken och projektionsavståndet. Trevligt att kunna ställa in rött, grönt och blått i bilden var för sig, i övrigt finns mest basfunktioner. Bilden blir mycket bra, med fina färger och fantastisk skärpa. Kontrasten är hög liksom ljusstyrkan.

Essential Home Cinema

"A pretty decent buy"

Essential Home Cinemaanser att Toshiba TLP-MT4 är billig men bra. När det gäller design tycker testaren att projektorn är ganska stor, men lätt. Displayen som visar nödvändig information är bra. Att göra alla inställningar kan vara omständligt men fungerar efter en del arbete. Bilden blir ljus med bra kontrast, och även scener med mycket svarta toner håller. Varning för att projektorn blir ganska varm under användning.

Home Entertainment

"Ideal for the corporate sector"

Home Entertainment testar även Panasonic PT-AE100E, Plus HE-3100, Eizo Flexscan IX421M och Infocus LS110. Infocus blir testvinnare och Eizo bästa köp. När det gäller Toshiba anser Home Entertainment att projektorn är ganska snygg och enkelt uppbyggd. Menyerna är lätta att förstå och produkten lätt att använda. Den digitala zoomen och stillbilden är avancerade liksom bild-i-bild funktionen. Inte så bra är att det är en vidvinkelprojektor vilket gör att projektorn inte riktigt passar för hemmabion. Bilderna är annars skarpa och färgerna bra.

Cirkapris: 32000 kronor

Produktfakta: Toshiba TLP-MT4 är en LCD-projektor som stöder NTSC, PAL, HDTV och Secam. Anslutningar är USB, S-video, kompositvideo, VGA och audio minijack. Upplösningen ligger på 800x600 bildpunkter och lampan är på 130W med 2000 timmars livslängd vilken ger en ljusstyrka på 850 Ansi Lumen. Kontrast 400:1, projektionsavstånd 0,8 - 4,5 meter. Det finns en rad funktioner som att kunna ha videobild i PC samt bild-i-bild, justera position av bilden. Ljudet ligger på 1 W mono stillbild och här finns även zoom, fyra bildinställningar och inställning av grönt, blått och rött var för sig. Toshiba TLP-MT4 väger 3,2 kilo och har måtten 260x95,5x295 mm.

Modell: Toshiba TLP-MT4