Sök
Toshiba TDP-T90

Toshiba TDP-T90

Projektor med skärpa

2004-12-03

Testarna anser att projektorn har en hel del att erbjuda i form av prestanda och anslutningar men avvikande åsikter finns.
Testkälla Betyg Kommentar
PC PRO 5/6 "Excellent image quality"
What Laptop & Handheld PC 8/10 “A reasonably quiet machine”
Vnunet "Exzellente Farbgebung"

Vad tycker testarna?

Några testare kommenterar att projektorn är relativt stor och därmed inte så smidig som flera konkurrenter. Men den har mycket bra färgåtergivning och skärpa samtidigt som menysystemet är mycket enkelt att navigera sig igenom. Projektorn är också tystare än många av konkurrenterna. Avvikande åsikter finns dock där en av testarna anser att den lider av dålig skärpa, ologiskt menysystem och högt ljud.

PC PRO

"Excellent image quality"

PC PRO menar att DLP-tekniken ger upphov till bättre färger än de vanliga LCD-enheterna. Nackdelen är dock priset. Enheten är i det här fallet imponerande med hög upplösning och stark kontrast. Bilden kan komma upp i maximum 6,25 meter på diagonalen ner till 63 cm. Fläkten är imponerande tyst och enheten är snygg att se på samtidigt som den är solid. Fjärrkontrollen erbjuder alla knappar och funktioner man kan behöva, och menysystemet är mycket enkelt. Vad gäller anslutningar hade man helst sett en DVI-port inkluderat i priset, men testaren menar att enheten är bra nog ändå. Uppspelningen av film är utmärkt med naturtrogen färg, skarp text och mycket bra detaljåtergivning.

Källa: Till PC Pros hemsida
What Laptop & Handheld PC okt 2004
Till Vnunets hemsida

What Laptop & Handheld PC

“A reasonably quiet machine”

What Laptop & Handheld PC testar förutom Toshiba TDP-T90 även Acer PD-721, BenQ PB 6100, Epson EMP-745, Mitsubishi XL5U, Sanyo PLC-XU55 samt Sharp Notevision PG-B1OS. Toshiba TDP-T90 kommer på delad förstaplats tillsammans med Sanyo PLC-XU55 och Epson EMP-745. Projektorn är avsedd för kontorsmiljöer. Den är byggd runt DLP-teknologi vilket gör att den presterar en bra kontrast vilket är idealiskt om man regelbundet använder sig av multimediaapplikationer. Projektorn är relativt stor och tung, men ett större chassi betyder också att lampan inte blir lika varm och fläkten behöver inte arbeta så mycket. Den är därför relativt tyst, särskilt om man jämför med mindre maskiner, menar testaren. Ett antal bra anslutningsmöjligheter finns. En begränsning är att projektionsdistansen i bästa fall endast är 10 m. Bilderna är skarpa och klara med mycket bra färger, men står projektorn 8 m eller längre från duken så börjar bildkvaliteten bli lidande. Projektorn erhåller utmärkelsen "silver award".

Vnunet

"Exzellente Farbgebung"

T90projektor_right

Vnunet menar att projektorn visar upp en utmärkt färgåtergivning samtidigt som bilden är föredömligt homogen. Dock är man inte lika förtjust i skärpan eftersom projektorn trots DLP-teknik uppvisar tydliga svagheter inom detta område. Dock är texten skarp vilket är bra, fortsätter testaren. Projektorn uppvisar en hög ljusstyrka vilket innebär att projektorn utan problem kan användas i större rum. Ljudstyrkan på 40,8 dB är för hög och upplevs som störande. Menyerna är inte så enkla som de skulle kunna vara och det tar ett tag innan man förstår hur de är uppbyggda. Priset är enligt testaren för högt med tanke på de svagheter som projektorn visar upp.

Cirkapris: 21200 kronor

Produktfakta: Toshiba TDP-T90 är en DLP-projektor med en maximal upplösning på 1024x768 (XGA) pixlar. Den har en ljusstyrka på 2200 ANSI lumen och en kontrast på 2000:1. Lampan är på 200 W och har en beräknad livslängd på 2000 timmar, 3000 timmar i Eko mode. Projektionsdistansen är 1,20 - 10 m med en diagonal bildstorlek på 0,63-6,25 m. Projektorns befintliga anslutningar är bl.a. 2x D-SUB, S-video, kompositvideo samt stereo minijack. Högtalare på 1 W finns. Dimensionerna är 383(B)x101(H)x275(D) mm och vikten är 2,8 kg.

Modell: Toshiba TDP-T90