Sök
Toshiba TDP-P5

Toshiba TDP-P5

Liten, nätt och ljus

2002-11-25

Toshiba TDP-P5 är en DLP-projektor som bara väger 1,1 kilo och har DVI-anslutning samt en ljusstyrka på 1100 Ansi lumens. Testarna berömmer design och bärbarhet liksom bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 8/10 "Den kringresande affärsmannens dröm"
PC Pro 6/6 "A good choice"
PC Advisor 22/30 "Will go down extremely well"

Vad tycker testarna?

Testarna berömmer ljusstyrka, kontrast och fokus hos projektorn, även om inte alla värden uppgår till det Toshiba hävdar. Att projektorn är liten och nätt och lätt att bära beröms av samtliga. Någon tycker att projektorn låter ganska mycket vid användning, en annan att den knappast låter något alls. Färger och detaljer får också lite delade betyg från olika testkällor.

Mikrodatorn

"Den kringresande affärsmannens dröm"

Mikrodatorn tycker att Toshiba TDP-P5 är en liten praktisk projektor som inte tar mycket plats. Dess ringa storlek och lätta vikt imponerar. Fjärrkontrollen som medföljer är smidig. Kulan som finns på fjärrkontrollen går att använda istället för mus, men muspekaren hoppar lätt om man inte håller fjärrkontrollen stilla. Ljusstyrkan räcker till de flesta miljöer. Det finns många sätt att justera bilden i både skärpa och storlek. Brusnivån på bilden är mycket bra och man får stå väldigt nära för att upptäcka något brus alls. Kontrasten är klart godkänd även om vissa svarta toner kan glida in något i varandra. Ljudnivån är störande ibland. Bildkvaliteten är dock god.

Källa: Mikrodatorn, nr 13 2002
Till PC Pros hemsida
Till PC Advisors hemsida

PC Pro

"A good choice"

PC Pro har testat en förmodell av Toshiba TDP-P5. Det första testaren lägger märke till är hur liten och nätt projektorn är. Likaså att bildkvaliteten är fantastiskt fin. Dock är man inte lika nöjda med fokuseringen. Ljusstyrkan är inte 1100 utan 886 Ansi lumens i testet, men det är ett vanligt problem att projektorer inte håller vad de lovar menar testaren. Dock är ljusstyrkan tillräcklig för de flesta miljöer. Inte heller kontrasten är vad Toshiba uppger men den är ändå mycket imponerande för en så liten projektor. Detaljer, text och grafik, liksom färger, geometri med mera fungerar alldeles perfekt. Med bra anslutningar, hög upplösning och många funktioner för priset får Toshiba TDP-P5 högt betyg trots sina brister.

PC Advisor

"Will go down extremely well"

PC Advisor anser att storleken hos projektorn är en viktig egenskap och det tillfredsställs onekligen här. Det är behagligt att projektorn i det närmaste är helt tyst. DVI finns men i övrigt är det snålt med anslutningar. Menyinställningarna är lite svåra att förstå i början, men designen är stilren. Kontrasten är OK och ljusstyrkan är mycket bra, även om resultaten inte uppnår specifikationerna från Toshiba. Bildkvaliteten är godkänd även om det krävs inställningar manuellt för att få bilden riktigt bra. Färgerna når inte upp till de bästa kvaliteterna. Fokus kunde vara bättre liksom upplösning. Pc Advisor testar även Dell 3100MP som får samma totalbetyg.

Cirkapris: 50000 kronor

Produktfakta: Toshiba TDP-P5 är en DLP-projektor (Digital Light Processing) där den maximala upplösningen ligger på 1024x768 bildpunkter. Lampeffekten är på 132 W UHP med en brinntid på 2000 timmar. Ljusstyrkan är 1100 ANSI Lumen. DVI-I, S-video och kompositvideo finns. Kontrasten uppgår till 800:1 och projektionsdistansen är 1,5-10 meter. Uppmätt strömförbrukning 148 W. Under arbete ligger ljudet på 32 dB. Fjärrkontroll med laserpekare och manövreringskula medföljer. Optiken hos projektorn har både manuell fokus och zoom. Toshiba TDP-P5 väger 1,1 kg och har måtten 211x154x64 mm.

Modell: Toshiba TDP-P5