Sök
Toshiba TDP-MT8

Toshiba TDP-MT8

Storbild med guldkant

2003-04-23

Allt inom den senaste projektortekniken till ett betydligt lägre pris än vanligt. Toshibas satsning på toppsegmentet blir långt ifrån något magplask.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 "Toshiba gets serious"
T3 4/5 "Terrific projector"
Audiovision "Gutes De-Interlacing"
Projector Central "Video image is stunning"

Vad tycker testarna?

Alla testare gläds åt Toshibans specifikationer, elektroniken under skalet är det allra senaste och bästa och ändå är priset betydligt lägre än konkurrenternas. Det blir mycket beröm för olika funktioner och finesser, möjligheterna att ställa in bilden och brusfiltret anses fungera bra. Även baksidans kontakter beröms. När det sedan kommer till bildtestet är omdömena blandade. Alla anser att bilden i grund och botten håller hög kvalitet med olika skavanker som drar ner något på betyget. Men i slutändan är alla överens om att det är en bra produkt till ett bra pris.

What Video

"Toshiba gets serious"

What Video gillar utrustningslistan hos Toshibas dyraste projektor hittills. Kretsar som annars finns hos dyrare projektorer, ovanligt flexibel optik och en massa funktioner ger pluspoäng. Bildmässigt klarar sig Toshiban också bra. Kontrasten är hög och video visas med naturliga färger. Testaren anser att en hel del av de problem DLP-projektorer brukar ha är nästintill eliminerade hos TDP-MT8, knappt något brus i rörliga bilder och svart utan gröna inslag. Den största bristen är ändå att fläkten låter lite väl mycket även i Low Power. "Best buy".

Källa: What Video & Widescreen, Mars 2003
T3, Mars 2003
Audiovision, Nr 3 2003
Till Projector Centrals hemsida

T3

"Terrific projector"

T3 menar att listan med inställningsmöjligheter och funktioner är superb, som exempel nämns skin bypass och overscan. Kontaktmässigt saknas inget. Även denna testare klagar på ljudnivån som ligger högre än många konkurrenter. Bildmässigt blir det både ris och ros. I grunden anses bilden vara mycket bra med minimalt med brus och fina färger. Däremot menar testaren att en sorts regnbågsflimmer dyker upp i tid och otid, ett inte helt okänt fenomen hos DLP-projektorer. På det stora hela en väldigt bra produkt som egentligen bara har två fel menar T3.

Audiovision

"Gutes De-Interlacing"

Audiovision testar TDP-MT8 och Marantz VP 12 S2. Toshiba får pluspoäng för sitt betydligt lägre pris. Ljusstyrkan bedöms som mer än tillräcklig även om testaren rekommenderar Low Power läge där Toshiban är betydligt tystare än konkurrenten. Ett område där Toshiba däremot ligger efter är kontrasten. Färgerna är dock bra med perfekt gråskala. Inställningsmöjligheter saknas inte och fjärrkontrollen är mycket lättanvänd och logisk. Bildkvaliteten bedöms som bra, men däremot anses elektroniken vara lite nervös och det kan bli lite hoppigt och plottrigt ibland. Med detta inte sagt att bildkvaliteten inte är hög, bara inte perfekt. I slutändan får Marantz och Toshiba samma betyg då Marantz levererar snäppet bättre bilder, men Toshiban kostar mindre.

Projector Central

"Video image is stunning"

Projector Central menar att projektorn levererar superba bilder, inom nästan alla områden anses Toshiban glänsa. Det finns dock ett stort aber i bildgeometrin som uppvisar en viss ojämnhet i de övre hörnen. Problemet är inte stort, men testaren hade väntat sig lite mer av en projektor i den här prisklassen. Men eftersom kontrast, färgbalans, ljusstyrka och detaljrikedom alla anses vara ovanligt bra blir omdömet inte dåligt. Toshiba TDP-MT8 är en mycket prisvärd projektor och testaren rekommenderar den varmt.

Cirkapris: 85000 kronor

Produktfakta: Toshiba TDP-MT8 är en DLP-projektor med Texas Instruments HD2 16:9 DMD chip och Faroudjas DCDi+ kretsar under skalet. Upplösningen är 1280x720 (W-XGA). HDTV kompatibel. Kontrastförhållandet uppges vara 1400:1 och ljusstyrkan 1000 ANSI lumen. Lampans livslängd uppgår till 2000 timmar. Ingångar för DVI-D, RGB komponent, S-video, komposit. Seriell port RS 232C. Ljudnivån är 31 dB. Funktioner är bland annat "skin bypass", fem gammainställningar, "overscan", testmönster med mera. Mått: 229(B)x88(H)x330(D) mm, vikt 4 kg.

Modell: Toshiba TDP-MT8