Sök
Toshiba MT400

Toshiba MT400

Prisvärd

2006-01-09

Projektorn producerar en bra bild men man bör beakta att inställningsmöjligheterna är få.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 69/100 “Scharfes, helles Bild”
Audiovision 63/100 “Ordentliche Bildabstimmung”
HemmaBio 39/50 “Suverän bild”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att projektorn är liten och lätt vilket gör den portabel. Dessutom är den förhållandevis enkel att handskas med, mycket tack vare att den erbjuder mycket få inställningsmöjligheter. Bildkvaliteten anses vara god, färgerna har en naturlig återgivning och såväl skärpa som ljusstyrka är god. En testare anser dock att färgerna drar något mot grönt. En testare menar också att snabba kamerarörelser orsakar vissa störningar i bilden.

Video

“Scharfes, helles Bild”

Video testar förutom Toshiba MT400 även Yamaha DPX-530 samt NEC HT510. Testvinnare är Yamaha DPX-530 medan Toshiba MT400 hamnar på en andraplats. Testaren anser att projektorn producerar en skarp och ljusstark bild. Dessutom uppskattar testaren att projektorn är enkel att hantera. Projektorn får dock minus för att inställningsmöjligheterna är mycket få. Dessutom uppskattas inte heller fjärrkontrollen eftersom den är knapphändig och inte erbjuder bakgrundsbelysning. Bilderna håller en bra kvalitet med en naturlig färgåtergivning som dock drar en aning för mycket åt grönt. Projektorn fungerar mycket bra tillsammans med högupplöst material vilket är bra.

Källa: Video nr 12 2005

Audiovision

“Ordentliche Bildabstimmung”

Toshiba MT-400 vänsterAudiovision uppskattar att projektorn är liten och lätt och därmed även transportabel. Den är dessutom enkel att använda vilket är ett klart plus. Inställningsmöjligheterna är relativt snåla, förutom ljusstyrka, kontrast och skärpa. Bildkvaliteten beror mycket på vilken ingång man använder sig av, använder man sig av s-video eller dvi blir skärpan hög och detaljerna håller en bra nivå. Färgbalansen är enligt testaren god med tanke på vilken prisklass man befinner sig i. Testaren tycker att projektorn är klart prisvärd men om man söker stor flexibilitet och därmed många funktioner så bör man titta på andra alternativ.

Källa: Audiovision nr 1 2006

HemmaBio

“Suverän bild”

HemmaBio tycker att den projicerade bilden är den absolut bästa man sett i prisklassen under 20.000 kr. Svärtan är mycket bra och tävlar med projektorer i betydligt högre prisklasser. Detta i kombination med stor ljusstyrka ger en mycket god kontrast. Färgerna är enligt testaren både balanserade och neutrala. Snabba kamerarörelser och panoreringar leder dock ofta till krusningar samt att en del konturer löses upp mot bakgrunden. Testaren menar att bilden ändå är riktigt bra. Inställningsmöjligheterna hålls på ett minimum men det fungerar eftersom man inte är i behov av några större ändringar. Projektorn fungerar bra även vid svag belysning eftersom ljusstyrkan är tillräckligt bra.

Källa: HemmaBio nr 12 2005

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: Toshiba MT400 är en dlp-projektor som använder sig av 16:9-formatet. Den har 4x spinn samt 6-segments färghjul. Upplösningen är 1024x576 pixlar och ljusstyrkan ligger på 850 ansi lumen. Den kliniska kontrasten är 3000:1. Den förväntade lamptiden är 3000 timmar. Det angivna fläktbullret är 28 dB. Dimensionerna är 298(b)x101(h)x267(d) mm och vikten är 2,8 kg. Anslutningsmöjligheterna är komposit, s-video, komponentvideo, dvi samt vga.