Sök
Sony VPL-VW85

Sony VPL-VW85

Sonys projektor sätter ny standard

2009-10-26

Sony VPL-VW85 anses vara en förbättrad version av sin föregångare VW80 och sägs ha mycket fina kvaliteter. Modellen tar täten i denna prisklass.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 6/6 ”Ekstrem makeover”
Home Cinema Choice 4/5 ”Sony's SXRD projector sets a high standard”
Home Theater 17,5/20 ”Big Performance”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att Sony VPL-VW85 en hel del påminner om sin föregångare VW80 men att den förbättrats på flera viktiga punkter. De uppskattar att den är enkel att använda, har en fin fjärrkontroll och är tystgående. Dessutom delas mycket plus ut till bildkvaliteten som sägs vara bland det bästa som testarna sett, framförallt gäller detta svärtan och upplösningen. Designen får också plus eftersom testarna anser att den ser mycket smidig ut trots att den är både stor och tung. Testarna är alla överens om att detta nu är den ledande projektorn inom den här klassen och att den definitivt ska räknas som ett bra köp.

Hjemmekino

”Ekstrem makeover”

Norska Hjemmekino menar att den nya Sony VPL-VW85 inte är en helt ny projektor utan snarare en förbättrad VW80 och att den överträffar deras förväntningar med råge. Framförallt är det kontrasten som imponerar och projektorn anses ha mycket god dynamik. Vidare bedöms projektorn ha mycket bra färghantering och vara otroligt bra på skugghantering. Designen anses vara mycket lyckad då den ser exklusiv ut och dessutom känns mindre än vad den egentligen är. Hjemmekino avslutar sin recension med att säga att från och med nu så kommer Sony VPL-VW85 vara deras referens när det gäller projektorer.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2009

Home Cinema Choice

”Sony's SXRD projector sets a high standard”

Brittiska tidningen Home Cinema Choice hävdar att med de resultat som Sonys nya projektor visat upp i deras test så borde den bli en viktig del av hemmabiomarknaden framöver. Designen uppskattas och testaren menar att den smidiga designen gör att den ser mindre ut än vad den är. Menyerna anses vara enkla och användarvänliga och dessutom uppskattas att projektorn är relativt tyst så att upplevelsen inte förstörs. Kvaliteten på bilderna anses vara imponerande skarpa och även ha mycket stark svärta. På det stora hela anser Home Cinema Choice att detta är ett mycket svårslaget alternativ och att VW85 nu måste anses som ledande inom sin kategori.

Källa: Home Cinema Choice (GB) november 2009

Home Theater

”Big Performance”

Amerikanska Home Theater menar att nya Sony VPL-VW85 inte har ändrat på så mycket gentemot sin föregångare men att ändringarna ändå gjort den bättre. Projektorn anses vara ganska stor och tung men att den mjuka och snygga designen gör att det inte märks så tydligt. Den anses vara lätt att ställa in och har en utmärkt fjärrkontroll, dessutom bedöms den vara väldigt tystgående. Bildkvaliteten får mycket plus och svärtan sägs vara den bästa som de sett och samma sak med upplösningen. Några små missar finns enligt Home Theater men på det stora hela så är den en utmärkt projektor som borde stå på många inköpslistor.

Källa: www.hometheatermag.com (US)

Cirkapris: 80000 kronor

Produktfakta:

Sony VPL-VW85
Typ: Sxrd lcd
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 120000:1 (med Advanced Iris Auto)
Ljusstyrka: 800 ansi-lumen
Ljudnivå: 20 decibel vid sparläge
Anslutningar (exempel): 2x hdmi, komponent, vga, s-video, kompositEnergiförbrukning: 320 W vid max och 8 W vid Standby
Övrigt: 1,6xoptisk zoom, BRAVIA,
Mått: 470x179,2x483 mm
Vikt: 12 kg

Tillverkare: Sony