Sök
Sony VPL-VW80

Sony VPL-VW80

Utmärkt hd-projektor

2009-02-02

Sony VPL-VW80 är en full hd-projektor som imponerar med många funktioner och inställningsmöjligheter. Bildkvaliteten är mycket bra med hd-material och får genomgående beröm på alla punkter.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 84/100 "Überzeugen Ausstattung und Bild"
Hjemmekino 6/6 "Beste Sony noensinne"
Home cinema choice 4/5 "A seriously refined and talented projector"
Trusted reviews 8/10 "An excellent projector"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att med hd-material så producerar Sony VPL-VW80 en mycket bra bild. Det blir genomgående beröm för svärta, detaljåtergivning, färger och rörelsehantering. Två testare bedömer bilden med lågupplöst material. Den ena menar att resultatet inte alls blir bra medan den andra skriver att projektorn imponerar även där. Funktionsmässigt så anses det vara en fullspäckad enhet där framför allt Motion Flow, som ger bilden ett mjukare flyt uppskattas. De många inställningsmöjligheterna går hem och att projektorn använder sig av användargränssnittet Xross Media Bar gör att den blir lättanvänd.

Audiovision

"Überzeugen Ausstattung und Bild"

Med hdtv-signaler så är detta en projektor som gör mycket bra ifrån sig, skriver tyska Audiovision. Testaren menar att Sony VPL-VW80 får till en mycket skarp bild som känns naturlig. Detaljåtergivningen förblir alltid hög och artefakter förekommer inte, något som också uppges gälla vid snabba kamerapanoreringar. Behandlingen av standardsignaler hör däremot inte till styrkorna och resultatet blir inte det bästa. Testaren anmärker på att artefakter är alltför förekommande samt att bilden generellt blir ljussvag med övertonade segment. Projektorn rekommenderas främst för filmtittande, men det går att titta på tv om man har en digitalbox som sköter uppskalningen, skriver Audiovision.

Källa: Audiovision (DE) nr 10 2008

Hjemmekino

"Beste Sony noensinne"

Efter några veckors bekantskap med Sony VPL-VW80 så blir Hjemmekinos intryck att detta är en projektor som levererar hög kontrast, ovanligt bra färgåtergivning och njutbara panoreringar. I praktiken innebär detta att bilden får naturliga hudtoner och mycket realistiska naturscener. Testaren berömmer den goda detaljåtergivningen samt dynamiken vid såväl mörka som ljusa scener. Prestationen uppges vara utav referensklass med både hd- och sd-material och projektorn rekommenderas därför helhjärtat. Att den dessutom erbjuder goda kalibreringsmöjligheter är ett stort plus.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 1 2009

Home cinema choice

"A seriously refined and talented projector"

Home cinema choice skriver att Sony VPL-VW80 är en mycket snygg projektor men menar att en tredje hdmi-ingång hade varit motiverat, med tanke på det höga priset. Funktionslistan uppges vara lång och innehållsrik men det som står ut mest är Motion Flow som förbättrar flytet i bilden. Den inbyggda bildbehandlingen får till en mycket detaljerad och skarp bild där kontrasten får mycket beröm. Den bidrar till utmärkt svärta och tar även fram diskreta detaljer i skuggor. Färger återges dessutom mycket bra, att man kan korrigera de enskilda färgerna uppges vara utmärkt. Då enheten dessutom är mycket tystgående gör att den blir nästintill oumbärlig för den som vill ha det bäst i sin hemmabio.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 164 2008

Trusted reviews

"An excellent projector"

Detta är enligt Trusted Reviews en välutrustad projektor som tillåter användaren själv att justera en imponerande mängd inställningar. Bilderna blir skarpa och detaljerade. Bilden flyter alltid mycket smidigt och färgerna blir efter lite korrigering naturtrogna med diskreta övergångar. Svärtan är mycket hög vilket bidrar till att mörka scener blir både stabila och väldetaljerade.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 70000 kronor

Produktfakta:

Namn: Sony VPL-VW80
Typ: SXRD
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 60000:1 (Advanced Iris 2)
Ljusstyrka: 800 ANSI lumen
Ljudnivå: 20 decibel
Lampans livslängd: 3000 timmar
Anslutningar (exempel): 2xhdmi, komponent, s-video, komposit, rgb/komponent
Övrigt: Lens shift: 65 % vertikal, 25 % horisontell, 1,6x motoriserad zoom
Mått: 470x179,5x482,4 mm
Vikt: 12 kg

Tillverkare: Sony