Sök
Sony VPL-VW200

Sony VPL-VW200

Referensprojektor

2008-06-18

En full hd-projektor med så pass bra bildåtergivning att den blir flera av testarnas nya referensprodukt. Alla är dock inte övertygade om att prislappen motsvarar prestationen.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 88/100 "Wunderbar ausbalancierter Farbwiedergabe"
Hjemmekino - "Har det lille ekstra"
Home cinema choice 4/5 "Mesmerisingly good results"
Trusted reviews 8/10 "A really excellent performer"

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras av utförandet hos Sony VPL-VW200 och skriver att den har både gedigen byggkvalitet och fint utseende. Prestationen anses rakt igenom hålla absolut toppklass och flera testare utnämner projektorn till ny referensprodukt. Men alla uppskattar inte de ingående bildförbättringsteknikerna och vissa av testarna menar att bilden blir som bäst först när dessa stängs av. Hur bra prestationen än är, tycker inte alla att projektorn är direkt prisvärd.

Video

"Wunderbar ausbalancierter Farbwiedergabe"

Tyska Video berömmer Sony vpl-vw200 för sitt läckra utseende och dess bildfunktioner. Det uppges vara en projektor som efter lite justeringar levererar en mycket bra bildkvalitet. Speciellt färgåtergivningen håller höga mått. Detaljer och konturer framträder mycket tydligt tack vare "Black Insertion"-funktionen. Det finns i princip inga bildfel och den ger en mjuk återgivning av rörelser och återgivning i 1080p24 fungerar därmed fint. Video avslutar med att skriva att detta är en projektor som inte har några problem med att tillfredställa den begeistrade hemmabioentusiasten.

Källa: Video (DE) nr 3 2008

Hjemmekino

"Har det lille ekstra"

Detta är enligt Hjemmekino en mycket lättskött projektor som tillåter att det mesta styrs direkt från fjärrkontrollen. Den är även kalibreringsvänlig och har massvis med inställningar som kan justeras via menyerna. Sony har också gjort ett bra jobb med fläktarna som inte låter speciellt mycket. Färgåtergivningen är enligt testaren inget annat än utmärkt och ligger på referensnivå, detsamma gäller gråskalan. Linjedubblering och uppskalning utförs perfekt, kontrasten är det inte heller några problem med och mörka scener återges mycket bra med hög detaljnivå. Det summerade intrycket blir att detta är den mest precisa projektorn som Hjemmekino testat men att prislappen är avskräckande.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 3 2008

Home cinema choice

"Mesmerisingly good results"

Även Home cinema choice skriver att Sony VPL-VW200 är en välspecifierad enhet men att det kunde fått finnas fler anslutningar. Bildkvaliteten är generellt bra men testaren gillar bilden bäst med bildbehandlingsprogrammen avstängda. Då levereras utmärkt svärta med djupa och detaljerade bilder. Skärpan med hd-sändningar blir utmärkt och något brus är det inte tal om. Enheten uppges också göra ett mycket bra jobb med att skala upp standardsändningar. Men det som imponerar mest är de naturtrogna färgerna. Testaren noterar att projektorn är mycket tyst under hela tiden som den används.

Källa: Home cinema choice (GB) juni 2008

Trusted reviews

"A really excellent performer"

Även brittiska Trusted reviews tycker att det finns för få hdmi- och komponentingångarna. Men VPL-VW200 uppges vara en imponerande pjäs beträffande design och vikt. Inställningsmöjligheterna är enormt omfattande, men produkten är samtidigt mycket enkel att använda tack vare att både fjärrkontrollen och osd-menyerna är logiskt upplagda. Testaren imponeras inte av bildförbättringsteknikerna. Med dessa avaktiverade levereras utmärkta färger med en naturlighet som inte heller matchas av någon tidigare produkt. Svärtan anses vara utmärkt och projektorn får beröm för hur den hanterar uppskalning av standardupplöst material. En utmärkt presterare som dock är väldigt dyr, avslutar Trusted reviews.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 120000 kronor

Produktfakta: Sony VPL-VW200 är en 16:9 projektor med full hd-upplösning med sxrd-paneler. Den har en kontrast på 35000:1, ljusstyrkan 800 cd/m2 och 2,5 ms responstid. Fläktljudet är 22 dB. Anslutningar omfattar två hdmi som hanterar 1080p24, komponentvideo, s-video, kompositvideo och vga. Väger 20 kilo och har måtten 574x175x496 mm.

Tillverkare: Sony