Sök
Sony VPL-HS20

Sony VPL-HS20

Prisvärt för hemmabion

2004-04-14

Projektorns upplösning på 1386x788 bildpunkter får beröm av testarna. Även användarvänligheten, anslutningarna och de olika inställningsmöjligheterna beröms.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,3/10 ”Impressive color decoding”
Projectorcentral ”Particularly impressive performance”
Crutchfield Advisor “Taken a good thing and made it better”

Vad tycker testarna?

Alla testare är överens om att VPL-HS20 är klart värd sitt pris. De är överens om att projektorn är riktigt billig med tanke på vad man får. Bilden är bra och anslutningsmöjligheterna många. Bra med tillgång till läsare för Memory Stick säger flera testare. Det enda man har att säga som är negativt är egentligen att projektorn har lite svårt med svarta toner och skuggor

Cnet

”Impressive color decoding”

Cnet anser att projektorn är en av de mest kapabla LCD-projektorer i budgetklassen som finns på marknaden. Det som främst imponerar på testaren är projektorns fina hantering av färger liksom den höga upplösningen. Även anslutningsmöjligheterna anses vara väldigt bra. Däremot framkommer inte olika svarta toner lika bra som hos DLP-projektorer och det saknas lite djup i bilden. Priset är väldigt konkurrenskraftigt, speciellt med tanke på projektorns prestanda. Bildkvaliteten är mycket god och passar bra för hemmabion. Designen är si och så, varken snygg eller speciellt iögonfallande, men helt klart funktionell. Den är kompakt och lätt. Positivt att den inte låter alls mycket vid användning. Fjärrkontrollen är nästan för liten, men ändå ganska enkel att använda. Menysystemet är väl utformat och lätt att förstå. Snabbt och effektivt med läsare för Memory Stick. Det finns också många bra inställningsmöjligheter för att få bilden som man själv vill ha den.

Källa: Till Cnet's startsida
Till Projectorcentral's startsida
Till Crutchfield Advisor's startsida

Projectorcentral

”Particularly impressive performance”

Projectorcentral tycker att VPL-HS20 är den mest prisvärda som Sony hittills gett ut på marknaden. Anslutningsmöjligheterna är många och mycket användbara. Projektorn låter väldigt lite vid användning. Prestandan är överhuvudtaget väldigt god, mycket tack vare den höga upplösningen. Bilden är utan synliga pixlar och färgerna framkommer väl, de känns ljusa och klara. Ljusstyrkan är väldigt bra, men det handlar också om att ställa in ljuset rätt. Dock är den specificerade ljusstyrkan väl hög. Kontrasten är väldigt bra även om skuggor och detaljer kunde hanterats bättre. Finns många bra inställningsmöjligheter. En oerhört bra projektor för hemmabion, till ett humant pris. Projektorn är både lätt att använda, installera och har fin bild. Rekommenderas.

Crutchfield Advisor

“Taken a good thing and made it better”

Crutchfield Advisor tycker att projektorn ger en fantastiskt fin och ljus bild samt hög upplösning till ett väldigt konkurrenskraftigt pris. Projektorn passar främst hemmabion. Designen är kompakt och användarvänligt utformad. Inställningarna är lätta att förstå och att komma åt. Bilden som framkommer är stor, tydlig och utan synliga pixlar. Färgerna är klara och livliga utan att några större inställningar är nödvändiga. Däremot har projektorn svårare att hantera svärta och skuggor. Dock finns det en hel del inställningar som kan förbättra det hela. Om det är en faktor man är väldigt känslig för bör man söka efter något annat än en LCD-projektor. Upplösningen är hög, kontrasten väldigt bra och bilden är realistisk, man rycks verkligen med när man tittar på film. Anslutningsmöjligheterna imponerar med bland annat DVI. Väldigt bra att kunna använda Memory Stick direkt i projektorn. En projektor med klass enlig testaren.

Cirkapris: 26000 kronor

Produktfakta: Sony VPL-HS20 är en LCD-projektor med en ljusstyrka på 1570 ANSI Lumen och ett kontrastförhållande på 1300:1. Upplösningen ligger på 1386x788 bildpunkter. Det finns en LCD-panel som är 0,87 tum stor. Projektorn har en manuell zoomlins. Projektorn har en 16:9 LCD-panel för widescreen. Kan visa mellan 40 och 300 tums skärmstorlek. Projektorn har en läsare för Memory Stick. Funktioner som finns är bland annat Cinema Black Pro, SideShot, Image Flip och Through Picture. Det finns digital brusreducering, liksom keystonekorrigering. Inbyggda högtalare med effekten 2W. PAL/SECAM/NTSC-kompatibel. Anslutningar som finnes är komponentvideo (progressiv), kompositvideo, S-video, DVI-D, RCA och datoringång. Fläktljudet är på 28 dB. Projektorn har måtten 369x148x345 mm och väger 5,4 kilo. Kan monteras i taket.

Modell: Sony VPL-HS20