Sök
Sony VPL-HS10

Sony VPL-HS10

Imponerande för hemmabion

2003-11-04

Sony VPL-HS10 är en projektor som imponerar stort på testarna med sin design, fina färger, goda ljusstyrka, bra anslutningsmöjligheter liksom sin användarvänlighet.
Testkälla Kommentar
Projector Central "A beautiful, sparkling image"
HemmaBio "Stark och krävande"
Essential Home Cinema "Impressive attributes"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Sony VPL-HS10 imponerar på många sätt, både när det gäller design och teknik. Färger, svärta och kontrast får beröm från flera håll, liksom anslutningsmöjligheter. Speciellt tillgången till DVI-D får positiva kommentarer. Även möjlighet att läsa av Memory Stick imponerar. En testare menar att inställningarna går lätt och att bilden blir bra efter bara några minuter, medan andra menar att det krävs en del inställningar innan det blir helt bra.

Projector Central

"A beautiful, sparkling image"

Projector Central tycker att med Sony VPL-HS10 tas ett steg framåt för hemmabion när det gäller både pris och prestanda. Designen är relativt kompakt och projektorn är lätt att flytta. Tillgången till både vertikal och horisontell keystonekorrigering beröms. Zoom och fokus ger god flexibilitet till bilden. Bilden är väldigt klar oavsett vilket avstånd man tittar ifrån. Även kontrast och svärta får mycket beröm. Vissa skuggor kan förloras i mörka scener, men det är mycket marginellt. Ljusstyrkan är i det närmaste perfekt och är jämn över hela skärmen. Färgerna är livliga och naturliga. Testaren anser dock att det krävs en hel del inställningsjusteringar tills man hittar den bild som man känner sig helt tillfreds med. Trevligt med DVI-D-anslutning. Prestandan och priset på projektorn stämmer bra överens. Mycket imponerande.

Källa: Till Projector Centrals hemsida
HemmaBio nr 7 2003
Essential Home Cinema, nr 25 2003

HemmaBio

"Stark och krävande"

HemmaBio testar även Epson EMP-1, NEC HT1000, Optoma Theme Scene H56, Panasonic PT-AE300 och Philips Garbo Matchline. När det gäller Sony VPL-HS10 menar testarna att projektorn är snygg och stilren. Passar bra för hemmabion. Produkten är lätt att installera, även om menysystemet är lite slött. Menyerna är dock väl genomarbetade och lätta att förstå. Speciellt mycket beröm får anslutningen DVI-D. Smidigt med läsare för Memory Stick. Bildkvaliteten är synnerligen god och svärtan är bra för att komma från en LCD-projektor. Ljusstyrkan är tillräcklig och sprider sig till hela skärmen. Att det är en bra balans mellan ljusa och mörka delar i bilden är en stor fördel. Färger och nyanser får endast positiva kommentarer. En viss pixelisering kan dock uppstå vid en del inställningar. Tråkigt också att projektorn låter avsevärt vid användning. Sony VPL HS-10 hamnar poängmässigt på fjärde plats medan Optoma får högst betyg med 38 av 45.

Essential Home Cinema

"Impressive attributes"

Essential Home Cinema anser att Sony VPL-HS10 har en läcker design vilket gör att projektorn passar bra i exempelvis ett vardagsrum. Anslutningar som finns är många och användbara. Att det saknas audioanslutning är förvånande även om saknaden inte är speciellt stor. Möjligheten att använda Memory Stick är imponerande. Installationen av projektorn går oerhört enkelt och keystone-korrigeringen fungerar utmärkt. Att få till en bra bild tar maximalt ett par minuter. Bildkvaliteten visar hur mycket utvecklingen gått framåt för LCD-projektorer. Färgerna, svärta, skuggor och dynamik får bara positiva kommentarer. Detaljer är skarpa samt kontrast och ljusstyrka imponerar. Den enda nackdelen är egentligen att projektorn presterar bättre i ett nedsläckt eller mörkt rum.

Cirkapris: 38000 kronor

Produktfakta: Sony VPL-HS10 är en LCD-projektor med ett bildformat på 16:9 och en maximal upplösning på 1366x768 bildpunkter. Kontrasten är 700:1. Ljusstyrkan ligger på 1200 ANSI Lumen och lampans brinntid ligger på 3000 timmar. Bildstorleken är mellan 40 och 300 tum. Bildformatet är 16:9. Anslutningar som finns är bl.a. komposit, S-video, komponent och DVI-D. Ingång för Memory Stick finns också. Zoomen är på 1,3x. Digital keystonekorrigering finnes för både vertikal och horisontell justering. Projektorn har tre olika programlägen, standard, dynamik eller film, men man kan även ställa in bl.a. kontrast, ljusstyrka och färger manuellt. PAL, SECAM och NTSC hanteras. Fläktljudet uppges till 30 dB. Projektorn kan takmonteras. Fjärrkontroll, signalkabel och luftfilter medföljer köpet. Produkten väger 5,4 kilo och har måtten 345(B)x148(H)x369(D) mm.

Modell: Sony VPL-HS10