Sök
Sony VPL-HS1

Sony VPL-HS1

Prisvärd men kontrastsvag

2002-01-11

Sony HS1 är en liten, kompakt LCD-projektor med en upplösning på 800x600 pixlar som visar klara naturtrogna färger utan brus. Kontrasten är något låg. Prismässigt något av ett fynd.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4/5 "Lack of contrast"
Home Cinema Choice 4/5 "Big-screen fun"
Home Entertainment 5/5 "Extremely affordable"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Sony VPL-HS1 är en enkel LCD-projektor med kompakt design. Den visar klara naturtrogna färger utan brus. Negativt är kontrasten, som håller en alltför låg nivå. Testarna påpekar att HS1 är tystgående trots att den är utrustad med två fläktar. Prismässigt så ligger HS1 på en mycket bra nivå som gör den klart köpvärd för mindre avancerade hemmabiosammanhang.

What Video & TV

"Lack of contrast"

What Video & TV menar att Sony VPL-HS1 är en LCD-projektor som visar vackra naturella färger. Upplösningen är mycket bra och ord som klar, realistisk och distinkt far genom huvudet när man tittar på projicerad film. En negativ sida som generellt följer med LCD-projektorer och även denna är låg kontrast. HS1 är utrustad med två fläktar. Trots det är projektorn förvånande tystgående. På framsidan har HS1 ett fack med möjlighet att sticka ner ett Sony Memorystick för att visa bilder direkt från digitalkameran. Designmässigt har HS1 ett glansigt skal som ger ett något plastigt utseende. Avslutningsvis skriver testaren att HS1 är en bra projektor för hemmabio, men inte mycket mer. Vill du ha den bästa filmkvaliteten är du tvungen att investera lite mer menar man.

Källa: What Video & TV, dec 2001
Home Cinema Choice, dec 2001
Home Entertainment, nov 2001

Home Cinema Choice

"Big-screen fun"

Home Cinema Choice skriver att även om Sony VPL-HS1 är vacker i designen så ser den mer ut som en leksak än en seriös produkt. Men i själva verket är HS1 en mycket kapabel projektor. Projicerad film får bra färger och bilden ser extremt klar och fin ut. Filmen blir skarp utan brus och utan överexponering. Det finns dock två negativa saker som gör att HS1 inte får högsta betyg. Dels en mycket låg kontrastnivå på endast 400:1 och dels horisontella linjer i den projicerade bilden. Det finns inget mer störande, skriver testaren. Priset på projektorn är desto mer positivt. HS1 är klart köpvärd med tanke på vad man får för pengarna, avslutar testaren.

Home Entertainment

"Extremely affordable"

Home Entertainment tycker att Sony VPL-HS1 är en mycket användarvänlig projektor. Den är snygg att se på och den kompakta designen gör att du kan placera den så att du sparar plats. Det allra bästa hade varit att montera projektorn upp och ned i taket men tyvärr så har HS1 ingen konverterare för att vända bilden upp och ned. HS1 är däremot mycket tystgående. Den projicerade bilden är mjuk, med realistiska färger utan brus. Dessvärre är kontrasten och skärpan långtifrån det bästa som går att få. Detaljer från skuggor återges rent av dåligt. Det sammanfattade intrycket är ändå att Sony VPL-HS1 lämpar sig väl för hemmabio. Den mycket låga prisnivån gör att Sony VPL-HS1 får omdömet ”Årets bio-projektor” av Home Entertainment.

Cirkapris: 28500 kronor

Produktfakta: Sony VPL-HS1 är en LCD-projektor med kontakter för kompositvideo, stereoljud, S-video och digital ingång. Projektorns storlek är på 340x154x300 mm och den väger 4 kg. VPL-HS1 är utrustad med ”3-D Gamma Correction” samt Y/C separation. Det finns ett fack för minneskort med JPEG läge för visning av stillbildskort på framsidan av apparaten. Projektorn har två inbyggda fläktar. Kontrasten sträcker sig till 400:1. Lampan har en livslängd på ca 2000 timmar.

Modell: Sony VPL-HS1