Sök
Sim2 Mico 50

Sim2 Mico 50

Projektion för perfektion

2010-05-10

Sim2 Mico kostar lika mycket som en bättre begagnad bil men är i testarnas mening värd vartenda öre då den får till en bild som är helt oslagbar.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Scintillating performane in every regard"
Video 84/100 "Ist jeden Cent wert"
Trusted reviews 10/10 "Almost other-worldly picture quality"

Vad tycker testarna?

Det är ingen tvekan om att detta är en projektor som verkligen lyckas få till det där lilla extra. Testarna är rent ut sagt lyriska när det kommer till vad den lyckas prestera bildmässigt men den uppskattas lika mycket för sin flexibilitet vad gäller inställnings-, placerings- och anslutningsmöjligheter. Den är också förvånansvärt tystgående. Och allt detta trots att den väger in på 25 kg och är hela halvmetern lång. Även om den är svindyr så anses den vara värd vartenda öre och som lite plåster på det stora såret den skapar i plånboken så anses den vara ekovänlig då lamporna bara behöver bytas var 30 000 timmar.

What hifi

"Scintillating performane in every regard"

Att Sim2 Mico 50 är något extra framgår direkt står ganska snart klar när What hifi packar upp enheten som är ganska massiv i sitt utförande. Men trots detta så är den förvånansvärt lågmäld och drar dessutom relativt lite ström. Prestationsmässigt så uppges projektor producera enormt mycket ljus och fyller skärmen jämnt ut i vartenda hörn vilket gör att upplevelsen liknas vid att sitta framför en enorm tv-skärm. Och kvaliteten görs det inget avkall på. Det blir höga förväntningar på en produkt i den här prisklassen och Sim2 Mico 50 är inte sämre att den uppfyller varenda en. Det är uppmuntrande att se att varje aspekt i bilden från den finaste detalj till kantdefinition, rörelsehantering och färgåtergivning håller referensklass, skriver What hifi.

Källa: What hifi (GB) mars 2010

Video

"Ist jeden Cent wert"

Även Video enbart har ett förproduktionsexemplar av produkten att tillgå så menas det på att detta är en mycket välbyggd och tystgående enhet. Inställningen är flexibel tack vare att objektivet går att riktas både horisontellt som vertikalt från fjärrkontrollen. Den senare uppskattas dessutom för sina tydliga knappar, bakgrundsbelysning och form. Hela användarförfarandet uppges vara smidigt tack vare de logiskt uppbyggda menyerna och inställningarna som finns att tillgå är mycket omfattande. När det gäller bilden som projiceras så menar Video att oavsett om det är en sd- eller hd-källa som återges så blir övertygar den med sin förbluffande homogeniteten, en utmärkt ljusstyrka och enorm detaljering. Svärtan är enligt testaren också mycket bra vilket gör att bilden upplevs innehålla ett stort djup. Vad gäller sd-material så anses uppskalning och linjedubblarna arbetar enormt bra och enbart sparsamt förekommande artefakter noteras. Video menar att trots sin höga prissättning så är Sim2 Mico 50 mer än tillräckligt bra för att rättfärdiga varenda öre.

Källa: Video (DE) nr 3 2010

Trusted reviews

"Almost other-worldly picture quality"

Att detta är en stor och riktig tungviktare till projektor bottnar enligt Trusted reviews i att den bygger på ny och exemplarisk led-teknik som för med sig att den inte bara får suveräna bildegenskaper utan att den också är väldigt strömsnål. Det senare ligger främst i att lampor bara behöver bytas mycket sällan. Men storleken för också med sig fördelar som att mycket utrymme finns för anslutningar och på det gebiten har den inte alls sparats med alla extran som dessutom finns med för professionell kalibrering. Testaren menar dock att den absolut bästa säljpunkten är den fantastiskt bra bildkvaliteten som projektorn får till. Den upplevs som väl sammanvävd, naturlig och övertygande att det känns meningslöst att ens försöka gå in i de olika parametrarna. Allt sitter, så enkelt är det bara och ingen annan produkt kommer ens i närheten, menar Trusted Reviews.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 170000 kronor

Produktfakta: Typ: LED
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 100000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 800 ANSI-lumenLjudnivå: Iu
Anslutningar (exempel): 2xhdmi, komponent, vga, s-video, usb, rs232, 2x 12V ut
Elförbrukning: 370w watt (standby 0,75 watt)
Övrigt: Projiceringsförhållande 1.5-2.1:1, motoriserad lens-shift v+60%-25%,h+-8%, keystone korrektion h/v, bildyta 65-200 tum
Mått: 540x235x641 mm
Vikt: 25 kg