Sök
Sim2 HT 500Link

Sim2 HT 500Link

Bästa bilden

2005-02-18

Testarna är mycket imponerade av denna projektor som uppvisar en imponerande skarp och färgstark bild. Idén att "dela upp" projektorn i två separata boxar för att slippa sladdhärvor är genialisk.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 5/5 “Excellent contrast”
The Perfect Vision “An excellent connection scenario”
What Hifi 5/5 “A really remarkable projector”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare menar att projektorn visserligen kräver ett stort rum och en djup plånbok, men har man detta så kan man inte få tag i en bättre projektor. Bilden är knivskarp och har en imponerande färgåtergivning samtidigt som projektorn är tystgående. Smart design gör att man slipper dra stora mängder sladdar i taket. En testare menar att projektorn visserligen är lite sämre med vanliga TV-sändningar och DVD, men skriver samtidigt att det fortfarande är mycket bra.

Home Cinema Choice

“Excellent contrast”

Home Cinema Choice anser att detta är Sim2s flaggskepp med allt vad det innebär att ha tre chip istället för ett. Med tre chip får man den bästa möjliga bilden, men också till en rejäl kostnad. Installationen är otroligt smidig med enbart nätsladden och en tunn optisk kabel som går till projektorn i taket. Anslutningsmöjligheterna är ett område där projektorn imponerar, menar testaren. Projektorn har en imponerande hög kontrast, och vad som är mer imponerande är att man inte kompenserar för detta med låg ljusstyrka som är fallet hos åtskilliga konkurrenter. Projektorn är relativt tystgående eftersom det inte finns något färghjul utan enbart en fläkt som är tystgående. Bildkvaliteten går enligt testaren inte att få bättre. Färgåtergivningen är bländande och speciellt den röda färgen är mycket bra, fortsätter testaren. Man behöver ett stort rum för projektorn och priset är högt, men klarar man dessa krav så har man den bästa projektor som går att köpa för pengar. Projektorn får utmärkelsen ”reference status”.

Källa: Home Cinema Choice nov 2004
Till The Perfect Visions hemsida
What Hifi dec 2004

The Perfect Vision

“An excellent connection scenario”

The Perfect Vision tycker att det kunde ha varit enklare att installera projektorn, t.ex. är inte knapparna på fjärrkontrollen speciellt logiskt namngivna. Zoom, fokusering och färgtemperatur är funktioner som kan ställas in och sparas vilket gör projektorn föredömligt flexibel. Projektorn läcker lite ljus som i vissa scener kan uppfattas som störande, fortsätter testaren. Projektorn visar en naturlig gråskala från skuggiga detaljer till helt svart, men testaren har sett HD2+ projektorer som bl.a. uppvisat större dynamik i gråskalan. HD-sändningar visas på ett otroligt bra sätt. Bilden är skarp över hela ytan och även scener med stora folkmassor ger en illusion av att man befinner sig mitt i händelsernas centrum. DVI-källor ger inte helt oväntat den bästa bilden. Den röda färgen lutade något åt det orangea hållet, vilket testaren är lite besviken på. Nackdelen med projektorn är dock priset. En mycket kompetent projektor med utmärkt bild.

What Hifi

“A really remarkable projector”

What Hifi menar att tillverkaren är känd för att göra de snyggaste produkterna på marknaden och denna projektor är inget undantag. Den geniala idén med att använda sig av två separata boxar gör att själva projektorn slipper den vanliga sladdhärvan som nu istället kopplas till den mindre, fristående boxen. Bilderna som projektorn producerar är otroligt bra. Färgerna är starka och livfulla och ljusstyrkan är sensationellt bra. Projektorn är mindre imponerande när den handskas med vanligt DVD- och TV-material, men testaren påpekar att ”mindre imponerande” i detta fall fortfarande betyder mycket bra. Projektorn är dock riktigt dyr, men har man råd kan man inte göra ett bättre köp avslutar testaren.

Cirkapris: 329000 kronor

Produktfakta: Sim2 HT500 Link är en DLP-projektor som har tre HD2 DMD chip. Upplösningen är 1280x720 pixlar. Kontrasten är 3800:1 och ljusstyrkan sköts med en 250 W-lampa med en livslängd på 1500 timmar. Bildformat 4:3 och 16:9 hanteras. Bildstorleken kan fås mellan 50-300 tum. Befintliga anslutningsmöjligheter är bl.a. två ingångar för kompositvideo, två ingångar för S-video, två RGB via DB15, tre ingångar för komponentvideo, en BNC komponentvideo-in, en DVI-in, HDMI-in. Dimensionerna är 537(W)x235(H)x631(D) mm och vikten är 17 kg.

Modell: Sim2 HT 500Link