Sök
Sim2 Domino D80

Sim2 Domino D80

Fullfjädrad hd-projektor

2007-09-04

En full hd-projektor som inte bara är liten, lättskött och snygg utan även hanterar 1080p med bravur.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4,5/5 "Turned in some impressive results"
Audiovision 82/100 "Hat viele Qualitäten"
Video 88/100 "Kino-ähnlicheres Bild"
Cnet Australia 8,8/10 "Can be summed up in one simple word. Wow."

Vad tycker testarna?

Enligt testarna så är detta en projektor som gör ett bra jobb inte bara med hd-material utan även med standardupplösta källor. En testare går så långt som att koppla in en gammal vhs-spelare och konstaterar att projektorn tack vare sin inbyggda linjedubblare får till ett gott resultat. Att enheten erbjuder stor kontroll över bildparametrarna är också något som uppskattas av testarna eftersom det möjliggör bästa optimala bildåtergivning. Flera skriver att Domino 80 är imponerande liten, lätt och rejält snygg. Men vissa smärre klagomål förekommer också, däribland att fjärrkontrollen har lite dålig mottagning och att enbart en hdmi-ingång är väl snålt med tanke på vad paketet kostar.

Home cinema choice

"Turned in some impressive results"

Enligt Home cinema choice är Sim2 Domino D80 en kraft att räkna med trots att projektorn till skillnad från andra konkurrenter bara har ett bildchip. Den må också vara dyrare än många andra men den levande och naturliga bilden mer än gottgör priset. En annan styrka uppges vara god detaljåtergivning i bilder med skuggor. För att få till ett optimalt resultat krävs en del inställningsjobb och när denna gör så upptäcks också hur mångfaldig projektorn är på funktionssidan. Det finns mycket att ändra efter eget behag, inte bara bildparametrar utan även enkla saker som att namnge de olika signalkällorna. Den största nackdelen som testaren ser det är att Sim2 Domino D80 inte har hdmi v1.3.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 142

Audiovision

"Hat viele Qualitäten"

Dyr men med allt som går att önska i en projektor, så säger tyska Audiovision. Det uppges vara en lättskött enhet som är förvånande lätt och liten, i jämförelse med andra full hd-modeller. Prestationen med hd-material anses vara av hög klass och levererar en trovärdig filmupplevelse, men även standardupplösning återges mer än respektabelt. Färger, djup och skärpa är i topp men ljusstyrkan och kontrasten hade kunnat vara än något bättre.

Källa: Audiovision (DE) nr 6 2007

Video

"Kino-ähnlicheres Bild"

Video jämför Sim2 Domino D80 mot Cinetron HD-900. Sim2 uppges ha skapat en projektor som låter sig kalibreras ordentligt och som bjuder på en konturskarp bild med bra djup när högupplösta källor används. Den inbyggda linjedubblaren från Faroudja uppges dessutom göra ett väldigt bra jobb med standardmaterial. Objektivet uppvisar smärre tecken på kromatisk abberation men det gottgörs mer än väl av en mycket flexibel lens-shift. Sim2 Domino D80 är också en väldigt snygg projektor.

Källa: Video (DE) nr 8 2007

Cnet Australia

"Can be summed up in one simple word. Wow."

Oavsett vad produkten matas med i signalväg så blir återgivningen väldigt trogen originalet skriver Cnet. Återgivningen av hd-film uppges vara helt briljant och projektorn har inte minsta problem med snabba actionscener. Intrycket blir detsamma när en PS3:a körs i 1080p. Med ett videokassettdäck och en Nintendo 8-bit inkopplade blir resultatet också imponerande bra. Testaren uppskattar också möjligheten att själv kunna redigera flertalet parametrar i bilden. Hur imponerande Domino 80 är så finns det dock smärre anmärkningar. En sådan är att enbart en hdmi-ingång finns, och att dvi saknas helt känns lite väl snålt med tanke på vad enheten kostar.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Cirkapris: 60000 kronor

Produktfakta: Sim2 Domino D80 är en dlp-projektor med upplösningen 1920x1080 pixlar som bland annat hanterar 1080/24p. Ljusstyrkan är angiven till 1250 ansi lumen och kontrastomfånget är 4000:1. Anslutningar omfattar ingångar för kompositvideo, s-video, kompositvideo, scart (via adapter), vga, rs232 samt hdmi. Dessutom finns digital optisk ljudutgång och hörlursuttag. Lampan har en brinntid på 4000 timmar. Enheten väger 5 kg och har måtten 352x174x318 mm.

Tillverkare: Sim2