Sök
Sim2 Domino D10

Sim2 Domino D10

720p i hög kvalitet

2008-04-07

Domino D10 är en budgetmodell från Sim2 med upplösningen 720p. Enligt testarna är bildkvaliteten imponerande bra och den lämnar inte något övrigt att önska.
Testkälla Kommentar
What hifi "A genuinely superb projector"
What video "Seriously classy results"
Cnet "Delivered excellent visuals"
Home cinema choice "A great 720p model"

Vad tycker testarna?

Sim2 Domino D10 är en modell med utmärkta bildegenskaper enligt testarna. Det blir enbart beröm för återgivning av detaljer, färger och kontrast rakt igenom. Flera av testarna går så långt att de skriver att det inte finns mer att önska prestandamässigt hos en 720p-modell. Det enda som anmärks på är att modellen inte är den tystaste. Anslutningar är väl ombesörjda och menyerna är enkla vilket underlättar installation och justering av bilden.

What hifi

"A genuinely superb projector"

What hifi skriver att BrilliantColor-tekniken från Texas Instruments som sitter i Sim2 Domino D10 gör att projektorn kommer väldigt nära 3-chips lösningar när det gäller ljusstyrka, kontrast och naturtrogna färger. Bilden har väldigt mycket djup och liv, skriver testaren. Rörelser återges trovärdigt och kanterna är skarpa. Detta gäller både för dvd och hd-signaler. Testaren skriver att bilden är så bra på så många sätt att det är svårt att sätta fingret på exakt vilket attribut som bidrar mest. För priset så är detta helt enkelt en utmärkt projektor, avrundar What hifi.

Källa: What hifi (GB) november 2007

What video

"Seriously classy results"

Anslutningsmöjligheterna är bra för prisklassen men de tekniska specifikationerna är inte direkt imponerande på pappret. Men What video imponeras av bilden. Projektorn bjuder på utmärkta färger vad gäller naturtrogenhet och mättnad. Även återgivningen av grått är mycket bra vilket gör att mörka scener blir både detaljerade och djupa. Kontrastmässigt så lever projektorn fullt upp till de angivna 2000:1. Dlp-svagheter som gitter, brus över objekt i rörelse och regnbågseffekter förekommer dessutom i princip inte alls. För prisklassen gör allt detta Sim2s projektor till en utmärkt produkt.

Källa: What video (GB) nr 327

Cnet

"Delivered excellent visuals"

Cnet gillar det enkla utförandet hos Domino D10 och menar att det underlättar installationen avsevärt gentemot andra produkter från Sim2. Anslutningsmöjligheterna är omfattande och det går att ansluta tv-spel och datorer lika lätt som en dvd-spelare. Oavsett bildkälla så är det imponerande hur bra återgivningen blir, skriver testaren. Kontrasten är imponerande bra trots det lågt angivna kontrastförhållandet. Produkten är så pass bra att det egentligen inte finns mycket mer att önska hos en 720p-modell, skriver Cnet. Det enda skulle vara att den hade varit något tystare vid full belastning.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Home cinema choice

"A great 720p model"

Domino D10 levererar enligt Home cinema choice en färgrik och varm bild vid dvd-uppspelning där kontrasten är bra nog för att kunna återge detaljer i extremt mörka och vita scener. Bilden är dynamisk och har ett djup som inte ofta återfinns i prisklassen. Med hd-material dras detaljrikedomen upp till ett nytt plan och bilden blir mycket verklighetstrogen. Med bildkvalitet utav toppklass så är det som avslöjar att D10 är en budgetmodell det trista höljet som inte alls är lika flashigt som tillverkarens övriga modeller. Detta är en utmärkt presterare som gör sig bäst i hemmabiorummet, skriver Home cinema choice. Det enda svåra beslutet att ta är huruvida det är tillräckligt med en 720p-modell eller inte när marknaden mer och mer domineras av 1080p-modeller.

Källa: Home cinema choice (GB) april 2008

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Sim2 Domino D10 är en dlp-projektor med bildformatet 16:9 och upplösningen 1280x720 pixlar. Kontrasten är 2000:1. Projektorn hanterar bildformaten 480i, 720p, 1080i och 1080p. Anslutningar omfattar dvi, hdmi, kompositvideo, komponentvideo, s-video, vga, usb och rs232. Måtten är 347x1450x316 mm och vikten 4,0 kg.

Tillverkare: Sim2