Sök
Sim2 Domino 20

Sim2 Domino 20

Stor bild kräver stor yta

2004-09-21

Testarna uppskattar projektorn som har en utmärkt bildkvalitet och möjligheter att ställa in bilden precis som man vill ha den. Projektorn är dock inte lämplig för trånga utrymmen.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 4,5/5 "Excellent image quality"
Essential Home Cinema 4/5 "A very decent projector indeed"
What Hifi 5/5 "Great value"
HemmaBio 34/45 "Mycket bra bild med få skavanker"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att projektorn är snyggt designad och att projektorn främst är avsedd för filmtittande. Ljudnivån kan uppfattas som ganska bullrig. Ett ganska stort avstånd till skärmen krävs vilket innebär att projektorn inte passar bra för mindre rum. Installationen är inget större problem även om en testare anser att det är svårt att justera bilden exakt dit man vill ha den. Bildkvaliteten anser samtliga testare vara mycket bra och skarp med endast ett svagt regnbågsflimmer som stör. En testare noterar också eftersläpningar i filmsekvenser med snabba rörelser.

Home Cinema Choice

"Excellent image quality"

Home Cinema Choice gillar designen på Domino 20. Projektorn och även fjärrkontrollen är mycket enkla att använda. Anslutningsmöjligheterna är över det förväntade. När projektorn placerades 3,7 meter från skärmen så var bilden 1,8 m på diagonalen. Man anser att priset är mer än rimligt. Bildkvaliteten är utmärkt, skarp och ren. Även färgåtergivningen och detaljrikedomen är utmärkt anser testaren. Enheten hanterar skuggdetaljer på ett mycket övertygande sätt. Störningar och artefakter uppkom aldrig. Ljudet från projektorn är genomsnittligt. Ljudet är enkelt att dölja under actionscener, men mer påtagligt under tysta ögonblick i filmen, så tänk på var du placerar projektorn påpekar testaren. Litet minus för att projektorn inte automatiskt kan hitta en signal (du måste hitta den manuellt) och att fjärrkontrollen saknar bakgrundsbelysning. Testaren utnämner projektorn till "Best buy".

Källa: Home Cinema Choice november 2003
Essential Home Cinema nr 27 2003
What Hifi april 2004
HemmaBio nr 4 2004

Essential Home Cinema

"A very decent projector indeed"

Essential Home Cinema menar att projektorn har en mjuk, kurvig design och det är uppenbart att det är en projektor ämnad för hemmet. Domino 20 kräver ett förhållandevis långt avstånd till skärmen vilket betyder att det är svårt att få stora bilder i trånga utrymmen - för att få en bild på 50 tum bör avståndet vara ca fyra meter påpekar testaren. Inga problem med att placera projektorn bakom tittarna istället för framför vilket ibland är en fördel. Att installera projektorn är mycket enkelt och alla användbara funktioner finns tillgängliga för att kunna kalibrera en perfekt bild menar testaren. Man får en stabil bild med god kontrast och vid uppspelning av DVD blir resultatet utmärkt och utan artefakter. Vid snabbare rörelser uppstår dock vissa störningar och en viss regnbågseffekt kan noteras. Alla störs inte av dessa fenomen, men testaren ansåg det vara störande vid en del tillfällen.

What Hifi

"Great value"

What Hifi testar BenQ PE8700, Runco CL-150, Screenplay 5700, Sharp XV-Z200 samt Vidikron Model 40 förutom Domino 20. Designen är mycket snygg och futuristisk anser testaren. Man saknar dock en DVI-ingång vilket gör att projektorn är mindre säkrad för framtiden än en del konkurrenter. Några moment i installationen var en aning förvirrande, anser testaren. Styrkan ligger i bildkvaliteten som är riktigt bra. Komplexa scener får stor detaljrikedom och färgerna är bra balanserade och stabila utan att smetas ut under snabba rörelser på skärmen. Domino 20 imponerar men det finns en del smådetaljer som kan förbättras. Projektorn kommer på andra plats i testet efter testvinnaren Screenplay 5700.

HemmaBio

"Mycket bra bild med få skavanker"

HemmaBio testar förutom Sim2 även Sanyo PLV-Z2, NEC HT-1100, Optoma H30 och Sony VPL-HS20. Bildkvaliteten anser testaren vara riktigt bra. Regnbågsflimmer finns men det inte är något större problem. Bilden blir bäst via RGB-Scart eller komponent medan den via S-video som förväntat blir sämre. Testaren tycker att det är lite svårt att få bilden dit man vill och eftersom effekten varierar beroende på bildsignal kan det bli lite justeringar. Fjärrkontrollen är inte alls rolig och är mer anpassad för en TV, avslutar testaren. Sim2 hamnar betygsmässigt på andra plats efter NEC HT-1100.

Cirkapris: 48000 kronor

Produktfakta: Sim2 Domino 20 är en DLP-projektor med bildformatet 16:9. Den maximala upplösningen är 1024x576 pixlar och kontrasten 1800:1. Lampans förväntade livslängd är 6000 timmar. Optisk keystone justering på +/- 8 grader och digital keystone justering på +/- 38 grader (V) och +/- 14 grader (H). Bildstorleken är 50-300 tum. Anslutningar är bl.a. komposit, S-video och komponent. Måtten är 350(H)x167(H)x318(D) mm och vikten är 5,0 kg.

Modell: Sim2 Domino 20