Sök
Sim2 C3X Lite

Sim2 C3X Lite

Bildkvalitet av toppklass

2006-03-07

En högklassig dlp-projektor byggd på den senaste teknologin, vilken möjliggör en bildkvalitet som gör testarna helt till sig. Smakar det så kostar det, mycket. Priset anses ändå överkomligt med tanke på den skyhöga kvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 5/5 “Rewrites the rules in its class”
T3 5/5 ”Stunning cinematic images”
Home Cinema Choice 5/5 “A truly excellent product”

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket imponerade av Sim2 C3X Lite. Framförallt är det den högklassiga bildkvaliteten som får dem att plocka fram superlativen. En testare menar till och med att projektorn är det största som hänt hemmabion sedan dlp-teknologins uppkomst. Bilderna beskrivs som ljusa, skarpa och kontrastrika, samtidigt som de präglas av en precis detalj- och färgåtergivning. Också designen är uppskattad - både för sitt kompakta format som sin elegans. De goda anslutningsmöjligheterna får också beröm. Priset är högt, men testarna hävdar ändå att det är ovanligt lågt för en projektor av denna dignitet. Projektorn tenderar emellertid att framhäva bristerna hos dåliga bildkällor, vilket i princip tycks vara dess enda nackdel. 

What Hifi

“Rewrites the rules in its class”

Sim2 C3X lite bakom soffaWhat Hifi menar att Sim2:s nya projektor är det största framsteget på hemmabioområdet sedan dlp-teknologins uppkomst. Den erbjuder fantastisk bildkvalitet till ett pris som är betydligt lägre än konkurrenternas. Bilderna är häpnadsväckande ljusa och kontrastrika, men framförallt kännetecknas de av en imponerande precis färgåtergivning. Detta tack vare att projektorn är utrustad med tre dlp-chips istället för ett vilket underlättar hur projektorn arbetar med färger. Eftersom projektorer med tre dlp-chips inte kräver någon snurrande färgskiva mellan lampan och linsen, förekommer inte heller någon regnbågseffekt. Testaren har inte mycket negativt att säga om den nya projektorn från Sim2. Möjligtvis att den inte presterar särskilt bra när själva bildkällan är av dålig kvalitet.

Källa: What Hifi (GB), Nov 2005

T3

”Stunning cinematic images”

T3 är också imponerade av den nya projektorn från Sim2. Nyckeln till dess makalösa prestation är de tre dlp-chipsen och enhetens alpha path system, som förhindrar ljusläckage. Dessutom är lampan specialdesignad för att bilderna ska bli ljusare än konkurrenternas. Bilderna är inte bara föredömligt ljusa, de är även otroligt skarpa och detaljerade vilket bidrar till en äkta biokänsla. På pluskontot finns också den attraktiva italienska designen, de goda anslutningsmöjligheterna och frånvaron av regnbågseffekter. Den enda nackdelen med projektorn är enligt testaren det saftiga priset, men med tanke på kvaliteten är det ändå högst rimligt. Och faktum är att Sim2 med den här projektorn har gjort högkvalitativa bilder tillgängliga för betydligt fler.

Källa: T3 (GB), Dec 2005

Home Cinema Choice

“A truly excellent product”

Sim2 C3X Lite i hemmetHome Cinema Choice berömmer Sim2 för att ha tagit fram en projektor med tre dlp-chips till ett jämförelsevis lågt pris. Den beskrivs som elegant och är mindre än vad som är brukligt för tre chips-modeller. Projektorn arbetar tyst och lugnt, har goda anslutningsmöjligheter och omfattande menyer som är klokt organiserade. Vad som imponerar mest är emellertid bildkvaliteten. Testaren menar till och med att den är bland det bästa han sett från en dlp-projektor. Med utmärkt upplösning och imponerande färg- och detaljåtergivning är bilderna närapå perfekta. Nackdelen med projektorn är att den tenderar att framhäva bristerna hos bildkällor av dålig kvalitet. I övrigt är det en fullkomligt fantastisk projektor. 

Källa: Home Cinema Choice (GB), Apr 2006

Cirkapris: 160000 kronor

Produktfakta: Sim2 C3X Lite är en tre-chips dlp-projektor med en upplösning på 1280x720 pixlar. Kontrasten är 5500:1 och ljusstyrkan 1800 ansi lumens. Den stöder hdtv och visar filmer i formatet 16:9. Lampan har en brinntid på 1500 timmar. Anslutningsmöjligheter finns bland annat i form av hdmi, s-videoingång, kompositvideoingång, vga och usb. Måtten är 435(b)x190(h)x430(d) mm och vikten är cirka 11 kg.

Modell: Sim2 C3X Lite