Sök
Sharp XV-Z90E

Sharp XV-Z90E

För kontrastrik framställning

2003-02-24

Sharp XV-Z90E är en DLP-projektor som får mycket beröm för sin framställning av svärta, kontrast och upplösning. Ljusstyrkan ligger på 600 ANSI Lumen och kontrasten på 1200:1.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 "Mycket intressant och väldesignad"
What Video & TV 5/5 "The best budget DLP projector"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Very impressive"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Sharp XV-Z90E är en mycket bra projektor och att priset är lågt med tanke på vad man får för pengarna. Kontrasten får mycket beröm liksom fjärrkontrollen, menysystemet och framförallt svärtan. Färgerna får också bra kritik från många håll. Däremot menar de flesta att man bör ha mörkt i rummet för att projektorn ska komma till sin rätt. Enligt en testare fungerar projektorn bäst om den är placerad en bra bit från duken.

M3

"Mycket intressant och väldesignad"

M3 testar förutom Sharp XV-Z90E även Philips Garbo LC6231, Hitachi CP-S225W och Nec VT45. Bästa köp blir Philips men Sharp blir bästa produkt. Projektorn är väldesignad, lättplacerad, har många funktioner och en unik kontrast i denna prisklass. Svärtan och dynamiken blir därmed mycket bra. Projektorn går att vrida på och skjutas fram och bak vilket ger bra möjligheter att ställa in bilden. Menysystemet fungerar enkelt och bra. Trevligt med svenska menyer. Fjärrkontrollen är också bra eftersom knapparna har bakgrundsbelysning i tre olika färger så att du lätt hittar i mörkret. Oavsett om du har det mörkt eller ljust i rummet så får du bra svärta och klara färger menar M3 samt att produkten ger väldigt mycket projektor för pengarna.

Källa: M3, nr 10 2002
What Video & TV, feb 2003
Home Cinema Choice, mars 2003

What Video & TV

"The best budget DLP projector"

What Video & TV menar att Sharp XV-Z90E har snygg design i jämförelse med många andra projektorer. Stället gör att man kan vända och vrida projektorn i önskat läge. Otroligt bra med ett färghjul i den här prisklassen. Detta gör verkligen färgerna bra. Lite tråkigt att DVI inte finns men man klarar sig nog bra utan den tror testaren. Projektorn passar bäst i större utrymmen med tanke på att man bör ha den en bit från skärmen. Fjärrkontrollen är snygg och lätt att använda. Projektorn klarar svärta och färger mycket bra. Man bör på grund av ljusstyrkan ha projektorn i ett mörkt rum, men istället ges hög upplösning och kvalitet med tanke på priset.

Home Cinema Choice

"Very impressive"

Home Cinema Choice tycker att Sharp XV-Z90E är mycket bra på svärta samt att projektorn har många användbara funktioner och god färgåtergivning. Designen ser påkostad och exklusiv ut och är dessutom mycket snygg. Bra att man kan ställa in och vrida projektorn på många sätt. Prestandan är överhuvudtaget mycket bra och speciellt gillar testaren den realistiska svärtan. Färgerna blir rika även om den ganska låga ljusstyrkan gör att projektorn passar bäst i mörka rum. En väldigt bra budgetprojektor för hemmabion summerar Home Cinema Choice.

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Sharp XV-Z90E är en videoprojektor med DLP-teknologi och en ljusstyrka på 600 ANSI Lumen samt kontrastförhållande på 1200:1. Bildformatet ligger på 4:3. Lampan är på 150 W och håller ungefär 2500 timmar. Projektorn har ett fläktljud på 29 db och helt sluten optik som ökar livslängden. SVGA-upplösning på 800x600 pixlar, tvådimensionell Keystonejustering som korrigerar upp till 40 grader. Anslutningar är komponentvideo, S-video, kompositvideo och VGA. För att få fram riktigt naturliga färger finns ett femdelat färghjul. Fullt justerbart bordstativ ingår och takmontering är möjlig. Sharp XV-Z90E väger 4,3 kilo och har måtten 368x154x327 mm.

Modell: Sharp XV-Z90E