Sök
Sharp XV-Z2000

Sharp XV-Z2000

Bra budgetval för filmfantaster

2005-04-20

Testarna gillar denna projektor från Sharp som anses vara prisvärd och speciellt lämplig för mindre rum. Den är enkel att använda och har bra bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Digital Home Magazine 4/5 "High contrast and brightness"
Projector Central 5/5 "An impressive offering"
Cnet 7,6/10 "Resolution is excellent"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Sharp XV-Z2000 är överraskande kompetent med tanke på priset. Efter en del inställningar så visar projektorn en mycket bra bild, framförallt om man använder sig av digitala signaler. Tack vare väl designade menyer och en tydlig och enkel fjärrkontroll är projektorn enkel att använda. Åsikterna bland testarna om projektorns ljudnivå är dock delad.

Digital Home Magazine

"High contrast and brightness"

Digital Home Magazine menar att projektorn utnyttjar det bästa hos DLP-projektorer med en hel del bra funktioner för hemmabio. Den är smidig och passar bra i mindre rum. Menyerna är relativt enkla att använda och man har en hel del inställningar att välja emellan. Den analoga komponentanslutningen ger starka färger men missar ibland skärpan hos detaljerna. Den digitala DVI-anslutningen ger föga överraskande bättre resultat med renare färger och skarpare linjer. Projektorn hanterar skuggiga partier på ett föredömligt sätt men den kan dock enligt testaren ibland väsnas lite väl mycket.

Källa: Digital Home Magazine mars 2005
Till Projector Centrals hemsida
Till Cnets hemsida

Projector Central

"An impressive offering"

Projector Central tycker att projektorn har en relativt bra bild redan vid start, men ägnar man inställningarna lite tid så blir den ännu bättre. Såväl färger som kontrast är imponerande. Dessutom syns inte skymten av några artefakter eller brus. Projektorn är mycket tystgående och fläkten utgör inga problem alls. När man använder sig av HDTV 1080i hade testaren dock gärna sett en något skarpare bild. Projektorn lämpar sig enligt testaren framförallt för mindre rum. En hel del funktioner finns men eftersom den är lättanvänd lämpar den sig bra för förstagångsanvändare. Menyerna är klara och tydliga och fjärrkontrollen är väl designad för att förenkla användningen enligt testaren.

Cnet

"Resolution is excellent"

Cnet skriver att det knappast går att få tag på en bättre projektor för stora visningsytor som kostar mindre. Fjärrkontrollen ligger bra i handen och är extremt tydlig samt enkel att använda. Den kompletteras dessutom av ett mycket bra och enkelt menysystem. Anslutningsmöjligheterna är relativt bra, men om man vill koppla in en HDTV-receiver och en dator så måste man gå via komponentvideo istället för digitalt med HDTV-signalen. Projektorn är överraskande bra med tanke på priset. Testaren rekommenderar dock att använda en DVD med progressiv scan för att undvika artefakter. Färgåtergivningen är inte perfekt eftersom rött blir en aning starkt och grönt något svagt. Men testaren har sett betydligt värre och upplösningen är riktigt bra.

Cirkapris: 35000 kronor

Produktfakta: Sharp XV-Z2000 är en DLP-projektor med WXGA-upplösning 1280x720 pixlar som är HD-kompatibel Anslutningsmöjligheter är bl.a. DVI-I, komponent, komposit och S-video. Projektorn hanterar formaten 16:9 och 4:3. Bildstorleken kan fås till 100 tum från 2,6-3,9 meter. Kontrasten är angiven till 2500:1. Lampan är på 275 W och har en beräknad brinntid i sparläget på 3000 timmar. Ljusstyrkan är på 1500 ANSI Lumen. Fläktljudet uppgår till ca 32 dB. Måtten är 310(b)x89(h)x282(d) mm och vikten 4,3 kg.

Modell: Sharp XV-Z2000