Sök
Sharp PG-M25X

Sharp PG-M25X

Trådlöst avancemang

2003-01-30

Med nyskapande formgivning, Bluetooth, plats för PC kort och mycket bra projektioner är Sharp PG-M25X en dröm för ett kontor i framkanten och för den som ofta är på resande fot.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Advisor 7,6/10 "Many cutting-edge features"
PC Pro 4/6 "Bright images"
Mikrodatorn "Bildkvaliteten är utmärkt"

Vad tycker testarna?

Testarna är positiva till denna välutrustade och väldesignade projektor som sparar arbete. Med standarden IEEE802.11 kopplas den enkelt till trådlösa nätverk. För den som ofta är ute och gör presentationer är platsen för PC kort en stor fördel eftersom man inte behöver släpa med sig sin dator. Låg ljudnivå anses vara viktigt av testarna och på den punkten slår inte PG-M25X några rekord. Tack vare DLP-teknologi och hög ljusstyrka blir projektionerna både klara och skarpa.

PC Advisor

"Many cutting-edge features"

PC Advisor gillar att projektorn går att koppla upp mot trådlösa nätverk och det går till och med att sköta den från ett annat rum. En viktig fördel för den som ofta är på resande fot är platsen för PC kort som gör att man kan lämna datorn hemma och bara ta med ett minneskort. Den går inte precis tyst men i kontorsmiljö kommer den inte heller vara störande. Tilltagen ljusstyrka ger en klar och tydlig projektion i alla ljusförhållanden. Projektorns grundinställda upplösning ger fullgod bildkvalitet. Tillsammans med bra kontrast ger DLP teknologin en fantastiskt djup och nyansrik färgskala och det hela kulminerar i en skarp och fokuserad bild tycker PC Advisor.

Källa: Till PC Advisors hemsida
Till PC Pros hemsida
Mikrodatorn, nr 15 2002

PC Pro

"Bright images"

PC Pro har jämfört PG-M25X med Toshiba TLP-T501. Att installera och konfigurera mjukvaran på PG-M25X sker enkelt med tre inställningar för text och grafik. Bildkvaliteten är lika bra som hos kablade projektorer då PG-M25X är inställd på högsta kvalitet. Med läget "fast graphics" blir vissa fonter (Arial) på 12 punkter eller mindre oläsbara. Testaren hade även problem med bilduppdateringen hos Sharp då den trådlösa förbindelsen oförklarligt stängdes av ibland. Vad gäller bildkvaliteten uppdaterar Toshiba sin bild oftare och har en funktion för att förhindra störningar. Med Toshibas mer funktionella menyer kan fininställningar av bilden enkelt göras. Men Sharps ljusstyrka och kontrastnivå överträffar Toshibas nivåer. Men PG-M25X brister i fokus runt kanterna och är för högljudd. Toshiba är tystare och har bättre fokus med en skimrande effekt vid stora svarta partier. För vanliga presentationer fungerar båda bra men är man mån om trådlös funktionalitet gör Toshiba bättre ifrån sig än Sharp PG-M25X skriver PC Pro.

Mikrodatorn

"Bildkvaliteten är utmärkt"

Mikrodatorn har genomfört ett test av 15 projektorer. Till testvinnare utsågs Geha Compact 007, Infocus LP70 och Toshiba TDP-P5 men alla testade projektorer lämpar sig för portabelt bruk. Sharp PG-M25X är en av de större men har nyskapande formgivning. Tillsammans med Sony VPL-CX5 och Hitachi CP-X327 har PG-M25X den högsta angivna ljusstyrkan. Anslutningarna är genomsnittliga. Enligt Mikrodatorn är ljudnivån en av de viktigaste parametrarna och här ligger Sharp högt. Oslagbar är dock fjärrkontrollen med gyrofunktion där man bara behöver röra fjärrkontrollen i luften för att muspekaren ska flytta sig. Den saknar visserligen laserpekare, men har en funktion som visar en stor markör på den projicerade bildytan. Plats för PC kort gör att man slipper släpa runt på datorn men det gör projektorn dyrare. Fördelar är bra bildkvalitet, fjärrkontroll, ljusstyrka samt PC kortplats. Mindre bra är en liten projektionsyta och hög ljudnivå.

Cirkapris: 74000 kronor

Produktfakta: Sharp PG-M25X är en DLP-projektor med ljusstyrka på 1900 ANSI lumen och effekt på 210 watt. Enligt tillverkaren ska lampan ha en brinntid på 2000 timmar. PG-M25X har en maximal upplösning på 1600x1200 punkter men standardinställningen ligger på 1024x768 punkter. Kontrasten ligger på 1000:1. PG-M25X är utrustad med inbyggd PC-kortläsare samt trådlös överföring via IEEE802.11 och har fäste för kensingtonlås. Tillgängliga anslutningar är bl.a. DVI, S-Video, komposit samt USB. Fjärrkontrollen har gyrofunktion och kan användas som mus genom att ansluta en extra sladd mellan projektorn och datorns USB. Kan takmonteras. Mått: 223(W)x83(H)x318(D) mm. Vikt: 2,6 kg.

Modell: Sharp PG-M25X