Sök
Sanyo PLV-Z5

Sanyo PLV-Z5

Flexibel

2007-01-08

Testarna är ense om att Sanyo PLV-Z5 gör bra ifrån sig, den producerar bra bilder och är relativt lättplacerad, tack vare en generös lens-shift.
Testkälla Betyg Kommentar
Projector central 4,5/5 "An impressive new addition"
Audiovision 70/100 "Umfangreiche Tuning-Möglichkeiten"
Projector reviews "Excellent lens shift range"
Cine4Home "Sehr gute Detaildarstellung"
Hdtv expert "A nice clean greyscale"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att designen är bra och den generösa optikförflyttningen gör att projektorn är förhållandevis enkel att placera. Dessutom är menyerna översiktliga och enkla att lära sig, vilket underlättar användandet. Inställningsmöjligheterna är många. Bildkvaliteten är generellt bra, såväl skärpa som detaljåtergivning och färger är till belåtelse. Någon testare tycker dock inte att svärtan är tillräcklig. Ett minus är att pixelstrukturen syns. En testare menar att projektorn är tystgående medan andra anser att den väsnas tillräckligt för att upplevas som störande.

Projector central

"An impressive new addition"

Sanyo PLV-Z5 vitProjector central anser att projektorn är kraftfullare än de flesta hemmabioinnehavare kräver. Har man dock ett stort vardagsrum så uppvisar denna modell en dynamik som mindre projektorer saknar. Fläkten väsnas en del så det är en bra idé att placera projektorn så långt ifrån sittplatserna som möjligt. Tittar man på dvd framstår bilden som ganska grynig och full av brus, något som måste åtgärdas manuellt. Sätter man skärpan på steg fem blir bilden genast mycket naturligare. Svärtan skulle kunna vara bättre, tittar man på hdtv eller hd-dvd finns ingenting att klaga på men tittar man på standardupplöst material så finns det en del att önska. Menysystemet är översiktligt och enkelt att lära sig.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Audiovision

"Umfangreiche Tuning-Möglichkeiten"

Sanyo PLV-Z5 bakAudiovision testar förutom Sanyo PLV-Z5 även Panasonic PT-AX100, en jämförelse där Panasonic PT-AX100 avgår med testsegern. Testaren menar att projektorn främst riktar sig mot vana användare. Om man vet vad man pysslar med, kan man efter en del ändrade inställningar få en mycket bra bild. Bildkvaliteten är generellt sett bra, såväl skärpa som färgåtergivning är till belåtenhet. Dessutom är bilderna ljusa. Däremot har projektorn problem med en del svåra scener. Bland annat framstår panoramascener som ganska oroliga. Dock menar testaren att man knappast kan förvänta sig perfektion i den aktuella prisklassen. Anslutningsmöjligheterna är bra, bland annat uppskattar testaren att man har tillgång till dubbla hdmi-ingångar.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2006

Projector reviews

"Excellent lens shift range"

Projector reviews menar att projektorn passar alldeles utmärkt för filmvisning. Till exempel är den kapabel att visa upp en riktigt bra svärta. Därutöver är detaljåtergivningen mycket bra även i mörka fält. Skärpan är över medel för den aktuella prisklassen. Dock är pixlarna tydliga, vilket är ett irritationsmoment. Inställningsmöjligheterna är många, vilket bör göra projektorn intressant för dem som ställer stora krav på projektorn och vet vad de vill ha. Optiken erbjuder mycket flexibla inställningar vilket underlättar stort när projektorn skall placeras. Dessutom menar testaren att projektorn är tystgående, vilket är bra. Fjärrkontrollen är funktionell men knapparna är små och sitter ganska tätt tillsammans.

Källa: www.projectorreviews.com (US)

Cine4Home

"Sehr gute Detaildarstellung"

Sanyo PLV-Z5 svartCine4Home anser att jämfört med föregångaren PLV-Z4 har tillverkaren genomfört en hel del förbättringar. Bland annat är det bra att man här har tillgång till två hdmi-ingångar, större möjligheter att ställa in bländaren samt bättre färgåtergivning. Över huvudtaget är inställningsmöjligheterna fler och mycket bättre. Projektorn uppvisar en föredömligt stor zoombredd, vilket gör att man får en mycket bra skärpa över hela bilden. Menysystemet är bra och lättnavigerat. Fjärrkontrollen är även den enkel att använda och erbjuder dessutom bakgrundsbelysning av knapparna vilket är ett stort plus. Bildkvaliteten är generellt sett bra, bland annat lyser artefakterna med sin frånvaro. Dock är pixelstrukturen ofta synbar.

Källa: www.cine4home.de (DE)

Hdtv expert

"A nice clean greyscale"

Hdtv expert uppskattar att optiken är extremt flexibel, eftersom det underlättar en hel del när man skall placera projektorn. Inställningsmöjligheterna är många men relativt komplicerade, det krävs att man vet vad man gör. Upplösningen är precis lagom, använder man sig av kompositanslutningen så blir bildkvaliteten ganska genomsnittlig. Bästa resultat får man om man använder sig av 720p-material via hdmi-ingången. Färgerna blir då levande och naturliga och detaljrikedomen strålande. Konverterar man material från 1080i till 720p blir resultatet bra, även om en del detaljer går förlorade i de mörkaste fälten. Projektorns fläkt upplevs som störande, men testaren menar att det kan vara på grund av ett fabrikationsfel eftersom inga förändringar i inställningarna gjorde någon skillnad.

Källa: www.hdtvexpert.com (US)

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: Sanyo PLV-Z5 är en lcd-projektor vars upplösning är 1280x720 pixlar. Kontrasten är 10000:1. Lampan är på 145 watt. Anslutningarna utgörs av komposit, s-video, 2xkomponent, 2xhdmi samt vga. Projektorn är kompatibel med ntsc/pal, vga-sxga, wxga, 480p, 576p, 720p samt 1080i. Ljudnivån för projektorn är angiven till 26 decibel respektive 22 decibel i sparläge. Dimensionerna är 382(b)x126,8(h)x304,3(d) mm och vikten är 5 kg.

Tillverkare: Sanyo