Sök
Sanyo PLV-Z4

Sanyo PLV-Z4

Prisvärd med stor kapacitet

2005-12-06

Testarna anser att Sanyo PLV-Z4 erbjuder en hel del för pengarna och med flera inställningsmöjligheter bör den passa de riktiga hemmabioentusiasterna.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & Ljud Hemma 10/10 “Vår nya lcd-favorit i budgetklassen”
Bigscreen - “Leder kontrasttoppen inom LCD just nu”
Projector Central 5/5 “One of the quietest projectors we’ve seen yet”
Cine4Home - “Grosse Aufstellungsflexilität”
Audiovision 75/100 “Erst in dunklen Räumen spielt er sein Kontrastpotenzial voll aus”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att projektorn är försedd med ett stort antal funktioner med tanke på priset. Upplösningen är god och såväl skärpa som färgåtergivning fungerar bra. Dessutom har projektorn en uppseendeväckande hög kontrast för att vara en lcd-projektor. Flera testare tycker att fläkten väsnas en aning för mycket, medan någon testare anser att projektorn är en av de tystaste man arbetat med. Projektorn uppskattas av testarna för att den erbjuder ett stort antal inställningsfunktioner vilket bör uppskattas av riktiga hemmabioentusiaster.

Bild & Ljud Hemma

“Vår nya lcd-favorit i budgetklassen”

Bild & Ljud Hemma tycker att kontrasten är bra, särskilt i mörka och grå områden där detaljer kommer fram. Testaren uppskattar det dynamiska läget eftersom kontrasten då är allra bäst. Nackdelen är dock att ljusutbytet då ökar vilket medför högre fläktljud. Inställningsmenyerna är mycket enkelt utformade och lätta att navigera i. Många manuella inställningsmöjligheter. En nackdel är att fläktljudet är ganska påtagligt, särskilt om man har full kraft i lampan. Testaren rekommenderar hdmi-ingången för allra bästa bildkvalitet. Projektorns inbyggda linjedubblare kunde vara bättre. Har man tillgång till en bra progressiv dvd-spelare så bör den ta hand om linjedubblingen. 

Källa: Bild & Ljud Hemma nr 10 2005

Bigscreen

“Leder kontrasttoppen inom LCD just nu”

Bigscreen anser att såväl zoom som fokus fungerar mycket tillfredställande. Den optiska skärpan är riktigt bra även om den inte är lika hög över hela bilden. Fläktljudet är inte högt men ändå irriterande vilket är synd. Menyerna är mycket pedagogiskt utformade vilket gör projektorn mycket enkel att hantera. Testaren påpekar att om man använder sig av det dynamiska läget är bilden ibland extremt ljus med dålig svärta och emellanåt är den mycket mörk med hög svärta vilket är ett fenomen som betraktaren måste vänja sig vid. Den bästa bilden är dock i detta läge eftersom man aldrig saknar ljustryck i ljusa bilder. Färgkontrollen är utmärkt och svärtan är maximal när det behövs.

Källa: Bigscreen okt 2005

Projector Central

“One of the quietest projectors we’ve seen yet”

Projector Central menar att projektorn är en av de mest mångsidiga produkter man använt sig av tack vare att den kan kalibreras för att användas i flera olika miljöer. Projektorn har flera mycket bra funktioner att erbjuda, bland annat hög upplösning, en omfattande zoom och sex stycken förkalibrerade inställningar för färgtemperaturer. Antalet funktioner är mycket bra med tanke på priset. Kontrasten är hög och färgåtergivningen är bra. En svag dragning åt orange finns, men testaren menar att man nog bör vara en riktig hemmabioentusiast för att notera detta. Dessutom är skärpan mycket hög. Testaren noterar även frånvaron av vertikala ränder, bilderna är rena och tydliga. Projektorn är en av de tystaste testaren arbetat med, vilket är mycket bra.

Källa: Till Projector central

Cine4Home

“Grosse Aufstellungsflexilität”

Cine4Home tycker att projektorn erbjuder de anslutningsmöjligheter man behöver. Fjärrkontrollen är bra utformad och ligger även skönt i handen. Projektorn kan dock styras även utan fjärrkontroll, tack vare knapparna på projektorkroppen. Menyerna är mycket översiktliga och enkla att navigera i, bruksanvisningen är i det närmaste överflödig. Kontrasten är riktigt hög. Till belåtenhet är också skärpan vilket ger tydliga och skarpa bilder. Dessutom uppskattar testaren att bilderna inte uppvisar några tecken på horisontella ränder. Projektorn har ett förhållandevis lågt pris och är klart värd pengarna.

Källa: Till Cine4Home

Audiovision

“Erst in dunklen Räumen spielt er sein Kontrastpotenzial voll aus”

Audiovision testar förutom Sanyo PLV-Z4 även Epson  EMP TW-520, Hitachi PJ-TX200 samt Panasonic PT-AE900E. Testvinnare är Epson EMP TW-520 medan Sanyo PLV-Z4 hamnar på en tredje plats. Kontrasten kommer till sin fulla rätt först i mörka rum. Den bästa anslutningen att använda är enligt testaren hdmi-ingången. Inställningsmöjligheterna är goda vilket gör projektorn mycket flexibel. Dessutom är kontrasten mycket bra för att vara en lcd-projektor. Testaren tycker att man får mycket bildkvalitet för pengarna och att modellen framför allt är lämplig för den som själv vill anpassa bilden för att få ut maximal prestanda.

Källa: Audiovision nr 12 2005

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Sanyo PLV-Z4 är en hd ready lcd-projektor vars bildformat är 16:9. Upplösningen är 1280x720 pixlar. Avståndet till duken kan variera mellan 1,2 och 9,2 meter. Ljusstyrkan är 1000 ansi och kontrasten är 7000:1. Lampan är på 145 watt. Fläktljudet ligger på cirka 26 dB (22 dB i ekonomiläge). Projektorn kan takmonteras. Lens shift både horisontellt och vertikalt. Projektorn är försedd med ingångar för bland annat pc, hdmi samt dubbla komponent. Dimensionerna är 382(b)x127(h)x305(d) mm och vikten 5 kg. 

Modell: Sanyo PLV-Z4