Sök
Sanyo PLV-Z2000

Sanyo PLV-Z2000

Presterar bra

2008-03-27

Nu kan man få en alldeles förträfflig full hd-projektor som bjuder på skarp bild i hög upplösning till ett resonabelt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 "Above average performer"
Hjemmekino 4/6 "Projektor for entusiasten"
Bild & ljud hemma 4/6 "Bra på det mesta"
Pc för alla 7/10 "Bilden är helt enkelt lysande"
Projector central 18/20 "One of the highest rated"

Vad tycker testarna?

Testarna levererar blandade åsikter, några tycker att färgerna är översatuerade medan andra tycker att färgerna återges naturligt och att bilden är otroligt bra. Projektorn anses stor och klumpig, men en testare menar att den vita lådan gör att den smälter in bra i ett vardagsrum. Ljusstyrkan är svag och det krävs att man har ett relativt mörklagt rum för att projektorn ska kunna prestera optimalt.

Home cinema choice

"Above average performer"

Home cinema choice tycker att Sanyos projektor överlag presterar över medel med en grym svärta som borde få tvivlaren att tro på lcd-formatet igen. Designen är inte den läckraste, men man tycker ändå att projektorn har en stilig finish. Bilden blir dessutom väldigt skarp med fylliga färger även om de ibland tenderar att bli onaturliga. Testaren menar att bilden kunde ha varit bättre med standardupplöst material. Den visar dock sin fulla potential med hd-källor och Home cinema choice tycker att det är en projektor som är väl värd att titta närmare på.

Källa: Home cinema choice (GB) april 2008

Hjemmekino

"Projektor for entusiasten"

Norska Hjemmekino tycker att Sanyo har skapat en väldigt trevlig filmmaskin som det är svårt att tycka illa om. Den bjuder på en behaglig filmupplevelse. Projektorn anses passa bäst i mörka rum då den inte är speciellt ljusstark, men när man väl har de rätta förutsättningarna bjuds man på en behaglig brusnivå och god bildbehandling. På minussidan märks färgerna, som ibland kan verka översatuerade och detta kräver färgkalibrering. Slutomdömet blir ändå gott och det är en framåtsträvande projektor med flera egenskaper som det är lätt att bli förälskad i.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 1 2008

Bild & ljud hemma

"Bra på det mesta"

Bild & ljud hemma har gjort ett jämförande test mellan 5 olika projektorer. De medverkande i testet är förutom Sanyo även Mitsubishi HC4900, Epson EMP-TW2000, Optoma HD80 och Infocus IN82. Vinnare i testet blir Infocus med Sanyo på en fjärdeplacering. Testaren tycker att projektorn ger god filmupplevelse och den visar att hög upplösning resulterar i bättre bild. Bildkvaliteten är dock mycket sämre än de konkurerande projektorernas, likaså känns kontrastnivån begränsad. Trots dessa nackdelar lyckas Sanyo PLV-Z2000 återge naturlig bild och prestera jämnt på de flesta områden, grönfärgerna anses dock vara en aning aggressiva.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 2 2008

Pc för alla

"Bilden är helt enkelt lysande"

Pc för alla tycker att projektorn presterar bra och att den ger en lysande bild, med naturliga färger, med en svärta och en kontrast som imponerar. Man måste dock vara beredd på att göra en del invecklade inställningar först. Projektorns design är allt annat än smickrande, både stor och klumpig. Det finns ett stort utbud av ingångar och det låga fläktljudet bidrar till ökad upplevelse. Testaren skulle dock vilja se bättre ljusstyrka och dessutom är priset högt.

Källa: Pc för alla (SE) nr 2 2008

Projector central

"One of the highest rated"

Projector central tror att Sanyo Z2000 kommer att bli en tuff utmanare på marknaden för högupplösta projektorer. Projektorn bjuder på utomordentlig bildkvalitet och flera valmöjligheter. Testaren anser att nackdelarna är få och att man får mycket projektor för pengarna. Sanyo har skapat den mest attraktiva hemmabion någonsin då den vita lådan blir nästan osynlig om man placerar den i ett vitt tak, menar testaren.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Sanyo PLV-Z2000 är en lcd-projektor med upplösning på 1920x1080 bildpunkter och ljusstyrka på 1200 ansi lumen samt kontrast på 15000:1 (vivid mode). Fläktens ljudnivå ligger på 19 decibel. Bland anslutningarna finner vi bland annat två hdmi (1.3), s-video och två komponentingångar samt vga-ingång. Projektorns mått är 400x146x346 millimeter och den väger 7,3 kilo.

Tillverkare: Sanyo