Sök

Ny klassledare

2004-03-02

Sanyo PLV-Z2 är bland de bästa projektorerna på marknaden. Bra pris och bra kvalitet gör den till en utmärkt hemmaprojektor.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 85/100 "Ein günstiger Beamer"
HemmaBio 37/45 "Med beröm godkänt"
What Video 5/5 "Budget LCD has a new champion"
Projector Central "Highly recommended"

Vad tycker testarna?

Sanyo PLV-Z2 får fantastiska utvärderingar i testerna. I en jämförelsetest med andra kvalitativa projektorer koras den som testsegrare. Bilden blir nästan helt perfekt. Färgerna, balansen och kontrasten är utmärkande på den här modellen. Förutom den verkligt fina bildkvaliteten framhåller testarna att detta är en användarvänlig projektor som är enkel för alla att förstå. Installationen klaras smärtfritt, men få fabriksinställda inställningar gör att man faktiskt måste ställa in sin optimala bild själv. Men därefter är det inget problem alls. En testare går så långt i sin bedömning och menar att PLV-Z2 sätter en ny standard inom LCD-tekniken som andra tillverkare säkerligen kommer att få följa. Eftersom den är så prisvärd tror man att den kommer att bli en storsäljare.

Audio

"Ein günstiger Beamer"

Audio jämför PLV-Z2 i ett test med ytterligare två projektorer, Hitachi RJ-Tx10 och Sony VPL-HS3, alla tre kvalitativa projektorer som klarar sig bra i testen. PLV-Z2 utmärker sig dock från sina konkurrenter. Det är den dyraste projektorn av de tre, men också den som har bra utrustning och många finesser. DVI-anslutningen ger ett försprång och får extra plus av testarna. Även kontrasten i bilden är mycket bra. Sammantaget har PLV-Z2 den bästa bildkvaliteten där den ligger långt före sina medtävlare, så det är inte överraskande att PLV-Z2 överlägset vinner detta test och koras till segrare. Hitachi PJ-TX10 utses till bästa köp.

Källa: Audio januari 2004
HemmaBio nr 1, 2004
What Video mars 2004
Till Projector Centrals hemsida

HemmaBio

"Med beröm godkänt"

HemmaBio tycker att bildkvaliteten hos PLV-Z2 är det bästa man skådat på länge, med ytterst få brister. Bra färger och upplösning är några av de positiva omdömena som testaren delar ut. Man reagerar dock på att svärtan blir lite grå, vilket är en rätt vanlig företeelse på LCD-projektorer. Rutnät över bilden är också vanligt på LCD, men på PLV-Z2 syns detta endast minimalt. En stor fördel med modellen är att den har en HDCP kompatibel DVI-anslutning, vilket självklart berikar bildkvaliteten ytterligare. Man har många möjligheter med anslutningarna men det finns inte många förinställda bildinställningar, så man måste skapa egna. Menysystemet är bra strukturerat och lätt att förstå. Den är också tyst och mycket lättplacerad eftersom den kan ställas in både vertikalt och horisontellt.

What Video

"Budget LCD has a new champion"

What Video konstaterar att LCD-projektorerna verkligen har gjort sitt intrång i vardagsrummet när man tittar på PLV-Z2. Modellen är snygg och den är rikt utrustad med praktiska anslutningar. Att detta är en LCD-budgetmodell märker man inget av och den är verkligen enkel att installera. Finessen Lens Shift justerar bilden både vertikalt och horisontellt och man märker att modellen har ett mycket fint ljusflöde. Högre kontrast har man inte skådat på någon LCD-projektor tidigare och bildkvaliteten är verkligen bra. Svärtan i bilden blir riktigt svart och det riktigt lyser om bilden som både är skarp och detaljrik. Någon gång uppträder det små störningar på bilden, men ser man till priset så är detta en fantastisk projektor som man varmt rekommenderar.

Projector Central

"Highly recommended"

Projector Central anser att PLV-Z2 är en så pass bra projektor att den höjer standarden för LCD-projektorer. Nu får andra fabrikanter skärpa till sig och komma ikapp. Modellen har många bra finesser och är mycket användarvänlig. Den platsar utmärkt som hemmaprojektor. Bildkvaliteten är utmärkt med fantastiska färger. Hudtoner ser naturliga ut och färgbalansen är perfekt. Och så är konstrasten bland den bästa som testarna sett. Detta är en kvalitativ projektor som testarna vill rekommendera. Den är bra och kostar i stort sett inte mycket mer än en kvalitets-TV. Att PLV-Z2 blir en storsäljare råder ingen tvekan om enligt testaren.

Cirkapris: 17500 kronor

Produktfakta: Sanyo PLV-Z2 är hemmaprojektor med en polysilicon TFT LCD-panel på 3x0,7 tum som visar äkta widescreen 16:9 format. Den har en kontrast på 1300:1. Modellens HDTV-panel har en WXGA upplösning på 1280x720 pixlar och ett fläktljud som uppmäter 28 dB. I ekonomiläget kan lampan köras 2900 timmar innan det är dags att byta, annars räcker den i 1900 timmar. Ljusflödet ligger på 800 ANSI Lumen. Bland finesserna finns Lens skift för justering i X- och Y-riktning, digital Keystone-korrigering och justerbara stödfötter framtill för manuell höjdjustering. Projektionsavståndet ligger mellan 1,2 och 6,1 meter. PLV-Z2 är kompatibel med PAL/SECAM/NTSC/NTSC4.43/ PAL-M/N. Ingångar som finns är bl.a. komponent, S-Video och komposit. DVI-I finns för PC. Modellen kan takmonteras och är 359(B)x97(H)x274(D) mm stor samt väger 4,3 kg. PLV-Z2 finns med silver och svart finish och belyst fjärrkontroll av OEM- design.

Modell: Sanyo PLV-Z2