Sök
Sanyo PLV-70

Sanyo PLV-70

Påkostat för hemmabion

2003-03-27

Sanyo PLV-70 är en projektor som enligt testarna är perfekt för hemmabion, med en kontrast på 900:1 och en ljusstyrka på hela 2200 ANSI Lumen. Inte mycket negativt att säga här inte.
Testkälla Kommentar
Projector Central “Will rock the home theater world”
Home Theater Hifi “In a class of its own”
The Big Picture DVD ”A bittersweet experience”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Sanyo PLV-70 är en av de klart bästa projektorerna i den högre prisklassen. Prestandan är mycket god och bildkvaliteten strålande. Projektorn fungerar bra i både mörka och ljusa rum tack vare hög ljusstyrka. Däremot menar en testare att man behöver ett ganska stort rum för att projektorn ska fungera bäst. Menyer och fjärrkontroll får också beröm från de flesta.

Projector Central

“Will rock the home theater world”

Projector Central tycker att Sanyo PLV-70 presterar i topp och är av hög klass rakt igenom. Zoomen är ganska liten för en så stor projektor. Objektivet kan vridas vertikalt för att enkelt installera maskinen. Mycket bra. Projektorn passar bäst i stora rum vilket kan vara svårt för hemmabiofantaster även om det finns objektiv som fungerar bättre i små rum att köpa. Trevligt att projektorn går bra att använda även i mer upplysta miljöer. Bilden blir tack vare ljusstyrkan väldigt närvarande och öppen. Fjärrkontrollen fungerar bra och är ergonomiskt utformad. Menyn tar lite tid att vänja sig vid men fungerar efter ett tag mycket bra. Bilden blir helt utan störningar. Denna kvalitet i allt från bild till funktioner tillsammans med priset gör Sanyo PLV-70 till ett mycket bra köp, menar testaren. Man får inte bättre prestanda till detta pris.

Källa: Till Projector Centrals hemsida
Till Home Theater Hifis hemsida
Till The Big Picture DVDs hemsida

Home Theater Hifi

“In a class of its own”

Home Theater Hifi säger att Sanyo PLV-70 passar perfekt för hemmabion med prestanda i en klass för sig. Både kontrasten och ljusstyrkan imponerar och gör projektorn mycket mångsidig. Anslutningarna är många och användbara. Speciellt DVI-anslutningen är bra. Fjärrkontrollen är väldesignad och lättförståelig. Bilden saknar döda pixlar. Menysystemet är välstrukturerat och du finner snabbt vad du söker. Projektorn är mycket bra på att visa DVD, både ljusa och mörka scener. Den fungerar bra i mörka och ljusare rum även om den kommer mer till sin rätt i ett mörkt rum. Den skarpa bilden hos PLV-70 är en av de bästa man sett. Rekommenderas starkt.

The Big Picture DVD

”A bittersweet experience”

The Big Picture DVD anser att Sanyo PLV-70 är en mycket imponerande projektor utan problem med pixlar. Dessutom är det bra att fläkten arbetar tyst. Ljusstyrkan gör projektorn mycket användbar och kontrasten är också bra. De många inställningsmöjligheterna imponerar. Överhuvudtaget presterar produkten oerhört bra i alla områden och designen är snygg och ändå diskret. Att sätta upp projektorn i taket var inga problem. Tråkigt bara att fjärrkontrollen endast delvis har belysning vilket knappast känns bättre än ingen alls. Färgerna i bilden blir utmärkta och projektorn klarar de flesta filmer felfritt. Mycket projektor till bra pris menar testaren.

Cirkapris: 90000 kronor

Produktfakta: Sanyo PLV-70 är en DLP-projektor med ljusstyrka på 2200 ANSI Lumen och kontrast på 900:1. Maximal upplösning WXGA 1366x768 bildpunkter. Bildförhållandet är 16:9. Projektorns LCD-display är 1,2 tum stor. Videokompabilitet för PAL, SECAM, NTSC, PAL-M och PAL-N samt HDTV progressive scan (NTSC). Komponentvideo, S-video, VGA och DVI. Högtalare på 2 W. Zoom och fokus går att ställa in. Objektivet kan styras vertikalt. Ljudet från projektorn ligger på 35 db. Projektorn går att montera i taket. Keystonekorrektion finns och fjärrkontroll medföljer. Det finns fler objektiv samt möjlighet att koppla till nätverk. Vikt 7,9 kg och mått 319X168X430 mm.

Modell: Sanyo PLV-70