Sök
Sanyo PLV-60

Sanyo PLV-60

Stor, stark och kontrastrik

2002-01-09

Sanyo PLV-60 får bra betyg för att den återger bilder med ett stort färgdjup och hög kontrast. Det enda som är negativt är att bilderna kan se något gryniga ut emellanåt.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 3/5 "Easy to setup"
Home Entertainment 4/5 "Big and bulky"
Home Cinema Choice 5/5 "Superb contrast"
Hemmabio 4/5 "Äkta 16:9"

Vad tycker testarna?

 Testarna är överens om att Sanyo PLV-60 är enkel att installera. Det är en ganska stor och rejäl projektor som återger bilder på ett bra sätt. Färgerna är bra men flera av testarna påpekar att bilderna ibland blir lite gryniga. PLV-60 håller en mycket hög kontrastnivå, vilket genererar bilder med utmärkt svärta. Avslutningsvis så är testarna lite oeniga om prissättningen på Sanyo PLV-60. Ett par saker som förutom priset drar ner intrycket är att fjärren saknar belysning och fläktens ljudnivå.

Essential Home Cinema

"Easy to setup"

 Essential Home Cinema skriver att Sanyo PLV-60 har en illustrerad och välskriven manual. Projektorn har ett stort utbud av kontakter och alla inputs respektive outputs som man kan förvänta sig finns där. En annan finess som fungerar mycket bra är den digitala zoomen. Bilder återges med varma färger, och kontrasten mellan vitt och svart är mycket bra. Det enda negativa är att den återgivna bilden är något suddig och här hade testaren kunnat förvänta sig mer av PLV-60, särskilt med tanke på projektorns styrka i övrigt. Utseendemässigt så är den inte någon skönhet men värd att överväga.

Källa: Essential Home Cinema, nr 8 2001
Home Entertainment, nov 2001
Home Cinema Choice, okt 2001
HemmaBio, nr 8 2001

Home Entertainment

"Big and bulky"

 Home Entertainment tycker att Sanyo PLV-60 är en stor och lite klumpig projektor. Den är samtidigt utrustad med finesser som linslägesskiftning, fokus och zoom samt många kontakter. Den kan handskas med i stort sett all kringutrustning men det är synd att det inte följer med kablar till alla in- och utgångar. Projektorn är mycket ljusstark och klarar därför att visa bilder även i upplysta rum. I mörka rum är kontrasten också mycket stor. Ljusa områden på bilderna riktigt gnistrar och mörka scener har god svärta. Färgåtergivningen är också briljant och det enda som är negativt är att bilderna ibland blir lite gryniga. Priset är något högt och hindrar PLV-60 från att nå toppbetyg.

Home Cinema Choice

"Superb contrast"

 Home Cinema Choice menar att Sanyo PLV-60 är en mycket stor LCD projektor, men absolut inte klumpig eller ful. Installationen av projektorn är enkel på grund av att den är så flexibel. Sanyo PLV-60 återger bilder på ett föredömligt sätt. Kontrasten är hög liksom färgrikedomen. Varje liten ljusstråle är fokuserad på bilden och lyser inte upp rummet i övrigt. ”Det är omöjligt att inte rekommendera denna fantastiska produkt”, avslutar testaren.

Hemmabio

"Äkta 16:9"

 Hemmabio skriver att Sanyo PLV-60 är den första 16:9 projektorn på marknaden som inte är tillverkad av Sony. På ovansidan sitter massor av knappar som ger dig tillgång till menyerna och hårdvarustyrd zoom och fokus, skriver testaren. På högra sidan sitter kontakterna och det är ett rikt utbud. Fjärrkontrollen till PLV-60 är inte lika rolig. Den saknar helt belysning vilket är snudd på katastrof. I ett mörkt rum är det svårt att se alla knappar och trycka rätt. Något som också är lite irriterande är fläkten som surrar med ett ljud som stundtals ändrar karaktär och styrka. Projektorn har en lite för stark lampa på över 1000 lumen. Ljusflödet ger mycket ljusstarka bilder, men försämrar också svärtan, menar testaren. De återgivna bilderna håller annars en mycket hög skärpa och färgskalan är fenomenal. På grund av det höga priset tycker man det är svårt att rekommendera projektorn.

Cirkapris: 75500 kronor

Produktfakta:  Sanyo PLV-60 är en LCD-projektor med zoom och bildformatet 16:9. Den har en upplösning på 3 miljoner pixlar. Bildstorleken är max 400 tum. PLV-60 har flera ingångar såsom RGB, RS232 för service, RCA-ljud och S-video. Ljusflödet uppgår till 1200 ANSI lumen. PLV-60 har en kontrast på 700:1 och en lampa på 250 W. Möjlighet till takmontering finns. Storleken är 316x164x480 mm och den väger 9,2 kg och kommer med fjärrkontroll. Projektorn är utrustad med inbyggd högtalare.

Modell: Sanyo PLV-60